Doar 283 de copii din Gorj au conturi Junior deschise la Trezorerie! Părinții au depus pentru minori aproape 400.000 de lei


Aproape 23 de milioane de lei au fost depuse anul acesta în 16.343 de conturi Junior deschise de stat pentru copii la Trezorerie. Cei mai mulți copii cu astfel de conturi sunt în București, pe locul doi fiind copii din Hunedoara și cei din Bihor. Copii din Gorj cu conturi Junior se poziționează abia pe locul 26 într-un top prezentat de profit.ro. Pentru ei părinții le-au băgat în conturi 359.220 de lei.

Contul Junior este o formă de economisire pentru copii, lansată de Guvern, în cadrul căreia dacă părinții depun minimum 1.200 de lei într-un an în contul respectiv, statul acordă o primă de 600 de lei, precum și dobândă de 3% pe an pentru suma depusă. La cele peste 16.000 de conturi se adaugă alte circa 35.000 de conturi deschise de stat pentru copii instituționalizați. Pentru aceștia, Guvernul are planificată anul acesta plata unei sume de peste 40 de milioane de lei. Programul a debutat greoi anul acesta, în condițiile în care autoritățile au făcut foarte puțin pentru a promova această schemă de economisire.

Loading...

Citește și

Se deschide un NOU TEATRU la Târgu Jiu!

În aproximativ o lună de zile își deschide porțile un nou teatru la Târgu Jiu! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.