Doctorul Neață, plătit de o fostă pacientă cu 1500 de lei!


Gheorghe Neață, medicul chirurg de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, dat în judecată în februarie de o fostă pacientă care i-a deschis acțiune în răspundere delictuală, a câștigat, luni, procesul la fond. Ieri, o instanță a Judecătoriei Târgu-Jiu a respins cererea Ioani Tomoială, pacienta de 71 de ani care a considerat că ar fi fost operată „fără motiv” de medicul Neață și a obligat-o pe femeie să-i achite doctorului suma de 1500 de lei, cheltuieli de judecată. Sentința nu este definitivă.

Ioana Tomoială a povestit presei în luna aprilie că a mers, în vara anului trecut, la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean de Urgență. „Avem niște dureri la stomac, balonare și vărsături. Am fost preluată de către medicul Gheorghe Neață, care era de gardă. Am o rudă care lucrează acolo și mi-a spus că nu este necesar să rămân internată. Mi s-a făcut o perfuzie. A venit medicul Neață să mă mă vadă și am rămas internată“, a relatat, atunci, Ioana Tomoială. A doua zi dimineața, femeia a fost operată pentru ocluzie intestinală. „Am rămas puțin surpinsă că mă cheamă să fac operație, în condițiile în care eu făcusem doar niște analize de sânge. Nu mi s-a făcut nici clismă“, a completat femeia.
Fiica pensionarei a rămas și ea surprinsă că mama sa a fost operată. Într-un final, Ioana Tomoială a fost programată la o consultație la Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuta”. „Ni s-a spus să aducem rezultatele investigațiilor, dar nu aveam nimic“, a mai spus fiica pacientei, cu mențiunea că mama ei a făcut, apoi, ecografii, RMN și colonoscopie, dar nici urmă de tumoră. „Din ce să prelevăm pentru biopsie, că nu are nici măcar polipi intestinali? Asta m-a întrebat medicul. Mama mea a fost operată degeaba. La Institutului Oncologic «Prof. Dr. Ion Chiricuță» medicul Florin Ignat mi-a spus că trebuie să facă o intervenție de repunere a anusului, dar trebuie treacă șase luni, dar am insistat, pentru că starea psihică a mamei se degradase și operația a avut loc în luna noiembrie a anului trecut“, a mai povestit, anul trecut, fiica bătrânei. Operația a decurs bine, iar viața Ioanei Tomoială a reintrat în normal. După cele petrecute, fosta pacientă l-a acționat în judecată pe medic pentru răspundere delictuală, solicitând daune materiale și morale. Medicul a declarat atunci că nu a fost vinovat iar ieri instanța de fond i-a dat dreptate, impunând reclamanta la plata cheltuielilor de judecată ale chirurgului.
Sentința poate fi atacată cu apel.

Loading...

Citește și

A patra zi și jandarmul din Țicleni nu a fost găsit! Ultima informație este că taxiul l-a dus la un club din Timișora

Jandarmul Ionuţ Mădălin Nisipeanu, tânărul de 23 de ani din Țicleni, dispărut de patru zile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.