Doctorul Udriştioiu, complicele medicilor din „Mafia Permiselor”

udristoiu

EXCLUSIV: Dosarul fişelor fictive din cadrul Laboratorului de analize, preluat de DIICOT

Dosarul instrumentat de către IJP Gorj în cazul analizelor fictive efectuate la Laboratul de Analize Medicale al Spitalului Judeţean Târgu-Jiu  a fost anexat celui aflat la structura centrală a DIICOT, în care mai mulţi medici gorjeni sunt acuzaţi de implicare  în „Mafia Permiselor”.
Numele şefului de laborator, Aurelian Udriştioiu, şi al unuia dintre cei mai mari contestari ai verificărilor din ultima vreme de la Spitalul Judeţean, Gheorghe Stanciu, dar şi al soţiei acestuia, medic oftalmolog, apar deja şi în celebrul dosar. Parafele lor se regăsesc, contracost, după cum susţin achetatorii, pe fişele medicale întocmite în fals de către dr. Dana Vodislav şi dr. Elena Băltăreţu – Dinică.
stanciu-orl

Dosar trimis la Bucureşti

Rezultatul verificările interne efectuate la Laboratorul de Analize al Spitalului Judeţean Târgu-Jiu au ajuns în cele din urmă pe mâna poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IJP, în urmare a unui conflict iscat între şeful de laborator, medicul Aurelian Udriştioiu, şi managerul spitalului, Claudia Manu. Concluziile acestor verificări relevă faptul că numărul de fişe încheiate în ambulatoriul integrat spitalului pentru care trebuia efectuate teste VDRL (sifilis) şi HIV este mai mare decât numărul de analize efectuate şi raportate de către Laboratorul de analize medicale şi de către Serviciul informatică şi statistică medicală. Este vorba despre 100 de fişe fictive pentru testul HIV şi 400 de astfel de fişe pentru sifilis. De asemenea, lipsesc registrele pentru evidenţa fişelor pentru Ministerul Afacerilor Interne, adeverinţe medicale elev/student, fişe de adopţie şi, mai mult decât atât, există fişe eliberate şi neevidenţiate în contabilitatea unităţii. Mai precis, analizele solicitate de structuri ale MAI nu au fost validate. Pentru mai multe astfel de acte nu există înregistrare corespunzătoare secretariatului din ambulatoriu, consemnându-se doar „adeverinţă” sau „fişă auto” cu specificaţia, evident un nume de cod, „Nadia”.
Raportul controlului intern  şi verificările proprii au fost suficiente ca poliţiştii să trimită dosarul întocmit în acest caz Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei – structura centrală a DIICOT, acolo unde se află dosarul în care dr. Dana Vodislav, dr. Elena Băltăreţu, dr. Elena Lehner şi câteva asistente sunt acuzate de comiterea mai multor infracţiuni după ce au întocmit acte medicale false folosite în mai multe scopuri, inclusiv pentru obţinerea permiselor auto.

Şeful de laborator „a lucrat” cu doctoriţele Vodislav şi Băltăreţu

Liantul  dintre dosarul întocmit de către Investigarea Fraudelor şi cel al medicilor din „Mafia Permiselor” este chiar şeful de laborator Aurelian Udriştioiu, cel care s-a supărat extrem de tare în momentul în care s-au început verificările interne. Având în vedere documentele din dosarul în care trei medici sunt cercetaţi, unul dintre ei aflându-se şi acum în arest, nici nu e de mirare. Conform probelor strânse de către anchetatori, Aurelian Udriştioiu, a dat o mână de ajutor atât Danei Vodislav, cât şi Elenei Băltăreţu, evident contracost, după cum subliniază documentele oficiale. În calitatea sa de şef laborator serologia sângelui, după cum se aminteşte în actele Parchetului, doctorul îşi punea parafa pe toate fişele venite din partea celor doi medici şi nu era singurul.

Dr. Stanciu şi soţia au colaborat cu dr. Băltăreţu

baltaretu

Pe Elena Băltăreţu au „ajutat-o” şi soţii Stanciu, ambii având chiar şi convenţii civile încheiate cu una dintre societăţile deţinute de către doctoriţa respectivă.  În prezent, dr. Gheorghe Stanciu este unul dintre medicii care se simt cel mai încorsetaţi de amploarea verificărilor cu iz penal de la spitalul judeţean. El s-a plâns public de teroarea pe  care medicii o resimt de ceva timp şi de faptul că s-ar putea alege, în mod nemeritat, cu probleme penale. Lucru deja tardiv, având în vedere că este implicat, încă de anul trecut, într-o cauză cu ilegalităţi de amploare, dovedite inclusiv chiar şi cu acţiuni ale investigatorilor sub acoperire. De mai multe ori, poliţişti sub acoperire au cumpărat de la dr. Băltăreţu cerificate medicale pe care se regăseau şi semnăturile, fără a fi efectuate controalele medicale aferente, ale celor trei medici amintiţi. Medicul primar ORL Gheorghe Stanciu şi soţia sa, medic oftalmolog, Marinela Cornelia Stanciu, n-au colaborat cu dr. Vodislav, dar parafele lor s-au aflat alături de cea a dr. Aurelian Udriştioiu pe toate actele medicale întocmite pentru dr.Elena Băltăreţu. Demn de menţionat este faptul că unele fişe medicale au ajuns la persoane cu diferite deficienţe, pentru obţinerea sau reînnoirea permisului de port armă, consemnându-se, în mod fals, că sunt apte din punct de vedere medical.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este Sergiu Sgurescu, în vârstă …

2 comentarii

  1. minciuni si minciuni , Udristoiu are 3 sau 4 fise pe care apare parafa lui, si drept dovada probele au fost lucrate in laborator la dr Giubelan

  2. Asa s-a ales praful si pulberea de România . Colaborare si în parlament unde ,de multi ani își creeaza legi speciale pentru espolierea bugetului si economiei României .Asa si-au creeat leg speciale ,salarii si pensii speciale ,pensii de serviciu ,ce-o mai fi si asta, parca noi pensionarii cu peste 40 ani vechime ,n-am fi avut serviciu ?Adică ei ,cei cu pensii de serviciu sunt mai cu 4 perechi de co..e si trebuie neapărat sa iasa la penzie cu salariul brut din ultima luna .Asa ei ultima luna își trageau nșpe sporuri,nșpe preme , de iesire la penzie și așa se ajunge ca ei zeii sa primească pensii de supra oameni .Mai ales ca unii din ei au fost ba SECU risti ,opresorii fraierimii care produceau bunuri la export ,iar ei bine mersii erau arma opresoare a comunismului etc,etc,etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.