DOCUMENT EXPLOZIV! Laurențiu Chivu, fondatorul unui „Grup SECRET de interese”. Iată cum împărțeau câștigurile membrii grupării!

chivu

Candidatul PNL la Primăria Rovinari, Laurențiu Chivu, vrea să pară, în fața electoratului, un ins cinstit, care locuiește la bloc și vrea doar binele comunității, nu are afaceri și nici interese personale. În realitate, însă, din prima clipă în care a ocupat o funcție publică, cea de consilier local, Chivu nu s-a gândit decât la propriul interes și la cum să facă jocurile în Consiliul Local Rovinari, așa că a pus bazele unui așa numit ”grup secret de interese”, împreună cu alți șase consilieri locali, o grupare transpartinică, asimilată, astăzi, de legislația penală, drept ”grup infracțional organizat specializat în comiterea de infracțiuni”.

lista
Cum a luat ființă „grupul secret de interese”

În iunie 2004, Laurențiu Chivu, președintele organizației de tineret a PD Rovinari, a fost ales consilier local în orașul minier. După numai o lună de zile, pe fondul unui conflict public între consilieri și viceprimarul din acea vreme, Dumitru Iordache, Laurențiu Chivu a reușit să convingă șase aleși locali, de la partide diferite, cu care să constituie o grupare care să facă jocurile în Consiliul Local Rovinari.
În seara zilei de 29 iulie 2004, Chivu i-a convocat, la Clubul Elevilor, pe Marius Ciobanu și Tache Predescu, consilieri PSD, pe Gheorghe Cuță și Robert Diaconu aleși locali ai PRM, respectiv PC și pe colegii săi din PD, Mihai Sitaru și Gigi Tănase. Întâlnirea a avut ca scop inițial parafarea unei înțelegeri pentru înlăturarea lui Iordache din funcția de viceprimar însă, în final, a fost semnat un document, intitulat ”Protocol”, practic un certificat de naștere al unui pol de interese cu evidente accente infracționale.
Cei șapte consilieri locali, ”în deplinătatea facultăților mintale”, au înființat un ”grup secret de interese”, și-au exprimat dorința să facă parte din acesta și se obligau să respecte punctele prevăzute în actul de constituire pe toată durata mandatului de consilier.

Gruparea lui Chivu, pregătită să facă jocurile în Rovinari

Pentru a-i da o notă de aparentă legalitate, în cuprinsul documentului se face trimitere la lege și la comunitatea locală însă, din conținutul actului rezultă că membrii grupării își urmăreau doar interesele proprii.
Concret, orice dorință, sau cerere, pe care o avea unul dintre cei șapte consilieri era percepută ca fiind a grupului, iar membrii grupării se obligau să se susțină reciproc atunci când doreau să obțină facilități de la primărie și consiliul local. Chivu și ceilalți șase care au aderat la acel grup condiționau până și votul în consiliul local de interesele grupării pe care se angajaseră să nu o trădeze. Cei șapte consilieri conveniseră să fie egali în drepturi, iar câștigurile să le împartă în mod egal. Culmea e că deși s-au autointitulat ”grup secret”, cele șapte minți luminate au convenit să aibă un purtător de cuvânt (?!).
Acestea sunt principalele puncte ale protocolului încheiat, susțin surse credibile, la inițiativa Lui Laurențiu Chivu:
Punctul 1: ”Interesele grupului vizează comunitatea locală și ale fiecărui membru din grup”.
Punctul 2: ”Dorința sau cererea conform legii, a fiecărui membru în parte, reprezintă interesele grupului”.
Punctul 3: ”Noi, membrii grupului, sprijinim prin «vot pentru» sau «vot contra», după caz, în consiliul local, orice inițiativă care vizează interesele grupului”.
Punctul 4: ”Noi, membrii grupului, ne vom sprijini reciproc în obținerea facilităților cerute conform legii”.
Punctul 5: ”Niciunul din membrii grupului nu este mai presus decât ceilalți”.
Punctul 6: ”Noi, membrii grupului, nu vom trăda în nici un fel acest grup secret de interese”.
Punctul 7: ”Noi, membrii grupului, suntem de acord ca în limitele legale să-l schimbăm pe d-l Iordache Dumitru din funcția de viceprimar și să îl sprijinim pe d-l Sitaru Mihai, pentru obținerea funcției de viceprimar, precum și pentru menținerea acesteia până la finele mandatului, caz în care protocolul rămâne valabil și față de noul viceprimar Sitaru Mihai”.
Punctul 8: ”Câștigurile rezultate din interesele grupului, vor fi egale pentru fiecare membru”.
Punctul 9: ”Protocolul este valabil numai între membrii grupului, ori de câte ori interesele obținute de aceștia sunt în legătură cu Consiliul Local Rovinari, Primarul și Primăria Rovinari, protocol care rămâne secret față de terți, mai puțin față de primar”.
Punctul 10: ”Purtătorul de cuvânt al grupului este ales prin vot și reprezintă grupul în relațiile cu terții, respectând interesele grupului”.
Despre conținutul acestui document, spun sursele citate, a aflat și fostul primar Dorin Filip, abia în luna septembrie a aceluiași an, în momentul în care consilierii au votat demiterea viceprimarului Iordache, cu toate că cei șapte căzuseră de acord să-i aducă la cunoștință edilului în funcție despre organizația obscură pe care o creaseră. După înlăturarea lui Iordache, Laurențiu Chivu și-a dorit el postul de viceprimar, deși, în protocol, se angajase, împreună cu ceilalți, să-l susțină pe Sitaru. Disputa dintre aceștia a degenerat, iar înțelegerea a fost devoalată și a creat mare vâlvă în Primăria Rovinari.
Convenția încheiată de Chivu și ceilalți șase consilieri locali putea fi material de studiu pentru organele judiciare, mai ales că era vorba de constituirea unei structuri care putea înclina, decisiv, balanța în consiliul local în favoarea intereselor membrilor săi, ori pentru a genera câștiguri pentru aceștia. O astfel de grupare astăzi ar fi în vizorul DIICOT, fiind similară ”grupului infracțional organizat specializat în comiterea de infracțiuni”.
Cu toate astea, copreședinții PNL Gorj, Dan Vîlceanu și Tudor Barbu, continuă să-l crediteze pe Chivu în fața oamenilor din Rovinari și să se plimbe cu el de mână prin oraș.


loading...
Loading...

Citește și

GREVA JAPONEZĂ s-a extins la CEO. În ce CARIERĂ se mai PROTESTEAZĂ

După minerii de la Carierele Lupoaia şi Roşiuţa din zona Motru a venit rândul celor …

14 comentarii

 1. Esti penibil domnule Matei. Esti atat ne incoherent fata de ce cuprinde protocolul ca si un copil te citeste ca faci eforturi sa scoti ceva acuzator la adresa lui Chivu. Ce nu stii donmule Matei este ca in Rovinari oamenii s-au saturat sa mai stea sub bocancul clanului Filip.In Rovinari, unde mergi sa cumperi ceva dai de Filip. Nimeni nu a avut voie sa vina in Rovinari si sa deschida un magazine cu acelas profil ca al clanului . In acest mod s-a creat un monopol si oamenii stiu asta. Indiferent ce vei face si ce vei spune vei vedea pe data de 05 iunie ce vor oamenii. Un ziarist cu deontologie ar trebui ca in cazul in care oamenii vor allege pe Chivu sa se apuce de alta meserie pentru ca a fost foarte slab, dezvaluirile lui fiind atat de puierile incat nu a convins nici copiii. Daca nu o vei face cu demnitate, atunci trebuie sa stii, ca in curand, vei fi dat afara .

 2. Nea Gigi eu sunt de alta parere . Matei si Gorj Domino sunt geniali . Nu stiu de unde au astfel de documente dar sunt adevarate ,, bombe de presa ,,. Urmeaza ca organele judiciare sa inceapa cercetari privind constituirea unui grup in vederea savarsirii de infractiuni .

 3. Daca documentul se dovedeste a fii real, organele legii trebuie imperios necesar sa se autosesizeze si sa-i retina o noapte la beciul domnesc pe chivu si cei enuntati in document, nu se poate ca in anul 2016 sa votam un primar care atata timp cat a fost in consiliul local nu si-a vazut decat de propriul interes, am ajuns in stadiul in care lumea sa-i zica ca este un gainar, a furat pavelele cand s-au pus in oras ca sa-i faca lui tasu alee prin curte, iar jegul uman adica ipocritul chivu ar fii in stare sa si-l bage pe tasu in puscarie pentru ca spune ca el nu are nimic pe numele lui, dar cand raposatul a facut o pomana cu el, pentru ca era ca un pichinez plouat si i-a dat un audi a4 cu nr de inmatriculare gj-fyl pe care o tine parcata in fata blocului, atunci a fost bine nu chivule ? tu spui ca n-ai masina, dar audi al cui este bai gainare ? spune la electorat de ce nu poti sa-i schimbi nr de inmatriculare ?prietene gigi ti-au facut tu vreo carciuma, sau vreo pravalie si nu ai putut de filip ?…. profi, penny cine le-a adus bai gigi, le-a adus ma-ta sau doru filip ? asa ca fratilor stiti bine cum era rovinariul inainte de 2004, ganditi bine cand mergeti la vot, sa votam continuitatea si proiectele care sunt in curs de rezolvare, nu un fomist si un gainar care sta pe la colturi sa vada ce se intampla…

 4. Ba esti prost ??? Cum sa-i bage la beciul domnesc cand in fruntea liste e Mishu Sitaru , jurist la ACS , finul familiei Filip , mana dreapta a lui Goe , si viitor ( crede el ) administrator public al primariei !

 5. Când va sesizați și de grupul interese creat în jurul lui Voinescu? Sau de grupul de interese din zona Tismana din care face parte Fratilescu, șeful DGA și alții? Domnule Matei așteptăm cu interes să vedem dacă aveți tăria să faceți dezvăluiri și despre aceste grupuri.

 6. Muc cel mic ,nu e chiar fata mare cum îl cred unii!Lumea a început sa și dea seama ca e un hot ordinar și jegos!Face acuze toată ziua la Răposatu Filip dar el a fost vice!Un hoit imputit

 7. Demiterea lui Iordache s-a soldat cu o actiune in instanta in urma careia a rezultat un prejudiciu de 500 milioane de lei vechi. Cu toate verificarile Curtii de conturi prejudiciul nu a fost recuperat nici in ziua de azi. uite ca acum avem dovada celor care au vrut demiterea lui Iordache si poate se sesizeaza cineva.Ce zici nenea Gonta si Munteanuu de asemenea candidat.

 8. Va salut si va recomand sa va documentati mai bine mai ales tu TRICA .MIHAI SITARU este NASUL DOMNULUI PRIMAR CHIVU

 9. Bai goanta…chivu va fii primar, cand vei fii tu roman….pricepi ? :)))

  • Sunteti de toata jena bai „ziaristilor”. Este ca si când ati publica actul constitutiv al Camorra . Si cu numar de inregistrare . Bai dobitocilor ….ce motiv ar avea cei care consttituie un asemenea grup sa puna intelegerea pe hârtie ??? Si culmea , sa mai si semneze . Sunteti dusi cu pluta bai ….si căcaturile astea denota cam ce respect aveti voi pentru inteligenta cititorilor . (Asta in cazul in care aveti curajul sa numiti „ziar ” bucata aia de hârtie igienică folosita)

  • Goanta esti de tot râsul

 10. In 2004 acest schelet Chivu era consilier local ,cu puterile lui supra-naturale si.a angajat rudele la primarie :pe amaratul de Razvan la ACS care este un agramat si gras ca porcul si pe cur.ba de cumnata -sa care desparte familii la primarie la agricol. Cum este Chivule tu nu ai rude angajate in primarie? Aaaa ,am uitat tu esti pinocchio! Muntean ,Goanta,Barbulescu,Madalan te pupa in cur ca pe o icoana,dupa 5 sa vedem unde te mai pupa…. Lasa.ne Chivule cu minciunile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.