DOCUMENT! Săracul senator bogat! „Luptătorul remarcat” Iriza cere scutirea de la plata impozitelor pentru un teren și o vilă


Senatorul ALDE Scarlat Iriza deține câteva afaceri care-i aduc venituri consistente, pe lângă indemnizația de parlamentar și pensie, are bijuterii de zece mii de euro și patru autoturisme și, totuși, a cerut Consiliului Local Tg-Jiu să-l scutească de la plata impozitelor pe terenurile și clădirile pe care le deține în oraș, adică de o sumă care nu-i ajunge nici măcar pentru a face plinul de patru ori la SUV-ul său de lux.
Iriza beneficiază de acest privilegiu pentru că este unul dintre ”eroii” Revoluției de la Tg-Jiu, din Decembrie 1989, cu patalama de ”luptător remarcat prin fapte deosebite”.

Revoluționarul bogat, scutit de plata a 1.700 de lei

Consilierii locali din Tg-Jiu vor trebui să voteze în ședința de luni, 26 martie, o solicitare venită din partea mai multor persoane, printre care și senatorul Scarlat Iriza, pentru scutirea de la plata impozitului pe clădirile și terenurile aflate în proprietatea persoanelor prevăzute în Legea eroilor-martiri.

Iriza a făcut o cerere în acest sens, pe care a adresat-o consiliului local, pe 22 ianuarie a.c., prin care solicită scutirea de la plata impozitelor pentru vila de 290 de mp, situată la ieșirea din Tg-Jiu spre Bîrsești și pentru terenul aferent acesteia în suprafață de 2.626 de mp. Suma pe care senatorul ar fi trebuit s-o plătească la bugetul local este 1.681 de lei, adică mai puțin de 1 % din veniturile sale.
Potrivit ultimei declarații de avere, Scarlat Iriza deține patru terenuri și două vile, patru autoturisme, unul dintre acestea, un Mercedes ML250, cotat ca fiind de lux, iar în ultimul an și jumătate a încasat, din vânzarea unui teren și a unui Rover, în jur de 97.000 de lei. Senatorul se poate lăuda cu bijuterii de 10.000 de euro, dar și cu investiții de 191.000 de lei în trei firme de la care a încasat dividende în sumă totală de peste 95.000 de lei. La toate acestea, Iriza a mai adăugat venituri în jur de 98.000 de lei din indemnizația de parlamentar și pensie.

A dezamorsat zvonuri la Revoluție

Senatorul Iriza cere să fie scutit de plata impozitului de 1.681 de lei pentru faptele de vitejie ale sale din timpul ”Revoluției” din decembrie 1989 de la Tg-Jiu, pentru care a fost recompensat cu titlul de ”luptător remarcat”.
Revoluţionarul Iriza nu a fost rănit în acele zile și nici nu s-a luptat cu ”teroriștii”, ci… a dezamorsat zvonuri. Iată mărturia lui Iriza, redată într-o carte a lui Al. Doru Șerban, despre acțiunile sale din zilele în care a căzut regimul totalitar în România: „ În ziua de 22 decembrie 1989 am fost între primii care au intrat în sediul județean al fostului partid comunist. Când acolo au pătruns cei mulți am încercat să-i temperez și să-i opresc de la distrugerea de acte și obiecte de inventar. Am fost între cei aleși în conducerea județeană și locală a FSN, m-am implicat în restabilirea şi păstrarea ordinei publice în municipiu şi am dezamorsat numeroase zvonuri în urma verificărilor făcute alături de reprezentanţi ai armatei contribuind astfel la întronarea liniștii și încrederii în rândul populației. Verificând zvonul conform căruia în spatele Hotel Gorj au fost aruncate mai multe dosare sustrase de la Miliţie, am constatat că informaţia a fost reală. Am găsit dosarele, le-am pus în portbagajul autoturismului personal şi le-am dus la Miliţie. Fiindcă era criză de benzină pentru autoturismele cu care reprezentanții FSN era nevoie să se deplaseze în județ pentru rezolvarea problemelor economice și verificarea zvonurilor, în ziua de 23 decembrie am sunat pe Tătulescu, directorul Exploatării petroliere Stoina și am solicitat în regim de urgență 300 de litri de gazolină”.

loading...
Loading...

Citește și

Un inspector social din CEO crede că are gratis apă caldă și căldură pentru că e și LIDER SINDICAL! A fost dat în judecată repetat pentru neplata utilităților

[ads] Liderul Sindicatului Liber Cariera Roșiuța, Nelu Roșca, crede că statutul său de șef peste …

6 comentarii

  1. Sa puna mana sa ajute mineritul, ca are putere omul are bani, ce averi si cum le a facut e treaba kustitiei dar sa faca ceva pentru noi din ceo oltenia ca se face foamea in judetul asta. Lumea sa nu l scuipe peste ani de zile sa.ipreasca agresiunea din U E cu inchiderea energiei pe carbune macar asta sa faca

  2. Un libidinos care nu a facut nimic bun pentru judetul lui, pentru banii furati si voturile primite de la prostime! Auzi la el, a fost revolutionar, te umfla rasul cand auzi asa ceva de la o lipitoare comunista, un traseist politic si un oportunist notoriu! Cine dracu’ le da astora certificate de revolutionar doar pentru faptul ca au stat la televizor in perioada revolutiei si au respirat acelasi aer cu aceia care au murit pentru ca astia sa poata fura nestingheriti?

  3. cata inteligenta denota figura acestui individ!!!!

  4. Nea’ Hiriza , praleo ce figura de 12 din cartile de poker ai ,,,,

  5. ce revolutie a fost in targu jiu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.