Documentar INEDIT la Muzeul Județean. Vezi când va fi difuzat

film-documnatra-muzeu

O dată cu începerea școlii revin, la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, și proiecțiile de filme din cadrul British Documentary, proiect realizat în colaborare cu British Council din București.

Joi, 15 septembrie, în prima săptămână a noului an școlar, târgujienii sunt invitați să vizioneze documentarul „Metroul Londonez: O istorie Necunoscută / The Tube: An Underground History”, realizat în anul 2013 de către regizorul britanic James House. În 58 de minute veți afla informații interesante despre prima rețea de metrou din lume care are peste 150 de ani, spun organizatorii. „Documentarul ne vorbește despre povestea metroului prin ochii celor care lucrează în administrarea sa. Supraveghetorul stației Farringdon, Ian MacPherson, ne dezvăluie câteva lucruri despre acest punct de oprire – terminalul original, construit în 1860, amintindu-și apoi de zilele negre din King Cross în anii 1980. Conductorul de pe linia Piccadilly, Dylan Glenister explică de ce fiecare stație edwardiană de pe linia sa are un placaj unic și cum, în anii 1930, construcția de stații noi a dus la extinderea granițelor Londrei”, mai spun cei de la Muzeul Județean Gorj. Mike Ashworth, Șeful Departamentului de Design și Patrimoniu, vorbește despre predecesorul său, pionier al brandingului în anii 1920, iar Steve Parkinson, asistent de relații cu publicul, vorbește despre noul val de recrutări care a avut loc în Caraibe în anii 1950. Având acces privilegiat la stațiile ieșite din uz și la materiale rare de arhivă, documentarul ne prezintă istoria secretă a metroului, dezvăluind de ce a fost construit de fapt și cum a contribuit la modelarea Londrei. Documentarul va fi proiectat de la ora 17,00 la sediul Muzeului Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” din strada Geneva, nr. 8.

Loading...

Citește și

Distribuție Oltenia – acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de racordare ilegală la rețeaua de distribuție a energiei electrice

Distribuție Oltenia a organizat un număr de 4819 acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.