Doi ani de la moartea unui tânăr pe Insuliță! Ce au făcut autoritățile ca să stopeze drifturile. „Legile voastre nu ne vor face să renunțăm la fiarele noastre!” – un slogan care se face auzit, în fiecare seară, spre disperarea localnicilor de pe Bicaz


Au trecut aproape doi ani de când un tânăr și-a pierdut viața, după ce a căzut de pe capota unui autoturism care făcea drifturi pe platoul betonat de pe Insulița Jiului, iar autoritățile au rămas aproape impasibile. Doar 13 sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii locali și cam atât. Primăria Tg-Jiu nu a reușit, după atâta timp, să întocmească documentația, să preia și să monteze o barieră de limitare a accesului pe Insuliță, pe care o donează municipalității cetățenii din zonă, exasperați de zgomotul motoarelor turate și nu a solicitat Serviciului Rutier Gorj aviz pentru montarea unor limitatoare de viteză.
În aceste condiții, o nouă tragedie poate apărea oricând, mai ales că, între timp, tinerii târgujieni și-au făcut o comunitate și în fiecare seară aceștia se întâlnesc pe insuliță, „La cort” și turează motoarele.

21 Iunie 2017…

… Un tânăr de numai 20 de ani a ajuns în comă la spital, după ce a căzut de pe capota unui BMW care făcea drifturi pe Insulița Jiului, iar la o săptămână a murit.
Ce au făcut instituțiile statului în cei aproape doi ani care s-au scurs de la acea tragedie?
Polițiștii locali din cadrul Poliției Locale Tg-Jiu au aplicat, în cele 22 de luni, de la acel moment, 13 sancțiuni contravenționale, adică o sancțiune la două luni, potrivit unei Hotărâri a Consiliului Local Tg-Jiu, adoptată în 2011, care reglementează regulile în domeniul circulației rutiere pe domeniul public al municipiului, pentru efectuarea de manevre cu vehicule prin derapaje, accelerări, întoarceri și frânări bruște, efectuate în scop de divertisment, ori turări ale motoarelor acestora cu scopul verificării tehnice sau pentru divertisment, pe arterele ori pe parcările de pe domeniul public sau privat, dacă aceste fapte aduc atingere climatului de ordine și siguranță publică.
Trebuie spus că cinci sancțiuni au fost aplicate în urma sesizărilor venite de la locuitorii din zona Bicaz, exasperați din cauza zgomotului infernal pe care-l fac, în fiecare seară ”băieții răi”, iar restul, în urma patrulării polițiștilor și a unor solicitări la ”telefonul cetățeanului”.

Tot de doi ani…

… locuitorii din cartierul Bicaz au făcut demersuri pentru montarea, pe cheltuiala proprie, a unei bariere pentru limitarea accesului pe Insuliță. Anul trecut, aceștia au achiziționat bariera și chiar demaraseră montajul acesteia, numai că, lucrările au fost sistate din cauza lipsei autorizației de construire. În final, în luna iulie 2018, oamenii au căzut de comun acord să doneze bariera Primăriei Tg-Jiu, iar instituția să elibereze autorizațiile necesare montării și punerii în funcțiune a acesteia. De zece luni, municipalitatea nu reușește să preia bariera, din cauză că ”sunt necesare o serie de documente, care însă nu au fost depuse în totalitate”.
IPJ Gorj motivează, într-o adresă remisă Gorj Domino, că zona Insuliței nu este destinată circulației publice, așa că nu intră în sfera de competență a poliției rutiere, iar în privința montării unei bariere sau a unor limitatoare pe carosabil, care să împiedice efectuarea de derapaje, instituția nu a primit astfel de solicitări.

Cât privește prevenția…

… în rândul tinerilor și conștientizarea acestora în legătură cu riscurile la care se expun, Poliția Locală a transmis că agenții au efectuat astfel de acțiuni, în timpul serviciului de patrulare în zona Insuliței, iar IPJ Gorj a menționat că, anul trecut, pe lângă alte activități de prevenire, a expus un autoturism avariat, care fusese implicat într-un eveniment rutier, în parcarea de la Mall, cu scopul de a arăta consecințele nerespectării normelor rutiere de către conducătorii auto.

„Legile voastre…

… nu ne vor face să renunțăm la fiarele noastre!” e sloganul preferat al pasionaților de drifturi, iar pe rețelele de socializare sunt adevărate dezbateri cu privire la ce modificări legislative și-ar dori aceștia.
O nouă tragedie poate apărea oricând, mai ales că, în fiecare seară, zeci de tineri cu mașini tunate se întâlnesc pe insuliță, ”La cort” și turează motoarele, spre disperarea localnicilor, iar autoritățile afișează, ostentativ, indiferența în comunicări fade despre așa zise măsuri pe care le-au luat de aproape doi ani.
Trebuie spus că mulți dintre tineri fac parte din ”Targu-Jiu Car’s”, o comunitate care a strâns la ”Meeting”, eveniment care a avut loc pe 30 martie a.c., pe Insulița Jiului, peste 500 de mașini.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

5 comentarii

  1. Bariera inutila. Aia de pe Bicaz nu si-au cumparat terenurile pentru ca le-au primit gratis de la glicemie-panseluta zis bradulet. Asa ca: CIOCUL MIC!!! Nu mai fac drifturi acolo, se voilr muta in alta parte. Deci: montarea ilegala a barierei- inca nu are nimeni dosar penal pentru distrugerea domeniului public- este inutila. Anul asta sper ca corpul gardienilor publici comunitari locali si militia rutiera NU vor mai permite accesul autoturismelor spre restaurantul Anna de pe Insulita. Pe strada 9Mai n-am vazut picior de comunitar sa sanctioneze soferii care au parcat neregulamentar. Autobuzele Transloc, si nu numai, abia trec unele pe langa altele fara sa se ciocneasca intre ele

  2. Jos haita roșie!

    IJP Gorj are orbul găinilor, atunci când vine vorba de respectul față de legile statului, ori de respectul față de cetățenii care ”îi” plătesc salariile nemeritate… dacă pe bulevardele principale, inclusiv lângă sediul IPJ, polițiștii se prefac a aștepta ploaia…

    • Niste gunoaie nici macar pe traian in fata politiei nu se respecta regulile de circulatie .chiar politistii le incalca

  3. Un județ sufocat de corupție.

    Ce dracu sa respecte legea acești derbedei în uniforma dacă sunt o adunătură de prosti, bețivani și șpăgari. La noi la Gorj e cea mai mare debandada în politie. Sunt primii care nu respecta legea, exemple apar în presa de fiecare data și sunt mușamalizate în județul asta corupt ajuns pe ultimul loc din tara ca nivel al sărăciei. Pestele de la cap se impute. Respecta ca să fi respectat d-le polițist!

  4. Haha, ce poanta buna! Asta-i slogan, o zicere agramata?!! Au fost discutii in doua randuri cu vitejii driftisti. Or fi priceput ca a treia oara nu se mai discuta, se umbla la.oase. Asta e o promisiune marca Nacu Banculea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.