Doi ingineri de la Cariera Lupoaia și un mașinist de la Roșiuța, cu plângere la Executiv!


Trei salariați de la două unități miniere din Motru s-au adresat joi conducerii Complexului Energetic Oltenia pentru a cere clarificări salariale și plata în funcție de meseriile pe care le fac. Cei doi ingineri, soț-soție, au explicat șefului de Resurse Umane și celor trei membri din Directorat că li s-au micșorat incorect salariile pentru că nu ar fi acceptat să facă parte din sindicatele majoritare din aceste unități și nu ar fi făcut jocul administrației. O doleanță similară a avut-o și Cornel Stamate, fost grevist al foamei la Roșiuța, în grupul celor zece, acesta rămânând tot cu clasa de salarizare 13, și după protest, în ciuda promisiunilor administrației de a i se analiza situaţia și a i se majora corect salariul.

Inginerul Radu Chilom prestează ca CFL-ist la Cariera Lupoaia, deși, cu 5 ani în urmă, a fost inginer șef de schimb la unitatea minieră. El a fost mutat însă pe un post de CFL-ist și a primit clase de salarizare mai mici decât un maistru. Salariatul de 54 de ani are în prezent clasa de salarizare 37, după 32 de ani de vechime în carieră. Acesta spune că a terminat facultatea la Petroșani cu o notă mare dar a ajuns bătaia de joc a unor șefi făcuți la apelul de seară, cu studii plătite la fără frecvență.
Soția acestuia, Carmen, inginer minier, fost inginer la Protecția Muncii timp de 24 de ani, a fost lăsată și ea cu clasa de salarizare 28 și mutată de mai multe ori în producție pentru că nu ar fi fraternizat cu sindicatul majoritar din unitatea minieră. Femeia ar fi trebuit să aibă clasa de salarizare minim 32, lucru avut de TESA- nivelul patru. Carmen Chilom este de altfel singura din Cariera Lupoaia, personal TESA, cu clasa de salarizare atât de mică, 28, sub minimul pe grila de salarizare a acestei meserii, mai exact, inginer producție.

O promisiune a oprit o grevă dar nu și nemulțumirea

Mașinistul Stamate Cornel, unul dintre cei 10 greviști din martie de la Roșiuța, și-a spus și el, joi, nemulțumirile în fața conducerii companiei, directorul general lipsind pe motiv că era la București, motivând că ar fi trebuit să aibă clasa 18 dar are 13. Problema ridicată de Stamate este cunoscută directorul general care a convins de altfel cei 10 greviști de la Roșiuța, omul fiind unul dintre aceștia, să renunțe la protest pentru că problemele lor vor fi analizate și rezolvate, lucru care nu s-a întâmplat.
Șefii CEO le-au promis celor trei că le vor analiza doleanțele lor amănunțit și vor încerca să le rezolve problemele.

loading...
Loading...

Citește și

Din ciclul „Din beție te trezești…”! Comunicat, de la țeava cazanului, al sindicalistului „INDEOENDENT” Nicu!

„Lupta” pentru CEO se duce pe toate fronturile, din hăul cu lignit și până la …

2 comentarii

  1. Sa fi facut presiune umflatul ala de Badita la sefii aia facuti la apelul de seara, cum zice inginerul Chilom? Posibil dar in targ se aude ca tot mai multi pleaca din sindicat pentru ca Badita nu are cum si nici cu ce sa-i opreasca si oamenii s-au prins ca nu-i reprezinta. E suficient sa-i dai o hartie in care zici ca incepand din data de, nu mai esti membru de sindicat si el e obligat sa te stearga din sindicat, altfel e penal.La fel e si la Rosca doar ca asta este mai vocal, mai are de tras pana sa i-a pensie ca-i nascut in „72. Oricum asta se vede cu pensie nesimtita, nu se impiedica el de lucruri marunte cand poate sa se ocupe de treburi grele. Postul de presedinte, de federatie, la care viseaza este doar asa de trecut in CV. Pe Parvulescu l-a mancat pe paine la emisiunea lui Maruta, l-a lasat sa vorbeasca cat a vrut si cand a vrut in schimb el a dat drumul la moara de nu a inteles nimeni nimic, doar ca-i rost de cancan. Distractie maxima cu acest Neala.Sa auzim numai de bine in acest wekwnd!

  2. adevarat miner

    si la noi la Tehomir avem un umflat care a fost pus sef pe pile desi dl Ing Scortariu era de 10 ori mai pregatit da nu avea pile la Ciurel .Toata ziua doarme in birou si prostii stau in cisme in apa pana la brau in galerie .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: