Doi parlamentari gorjeni s-au pensionat. Elvira Șarapatin și-a donat apartamentul, pentru a încasa banii de chirie


Declarațiile de avere depuse de parlamentarii gorjeni, în urmă cu o lună, relevă faptul că indiferent de câți bani ar avea în conturi, aleșii poporului apelează la tot felul de tertipuri pentru a-și majora veniturile. Elvira Șarapatin, șefa organizației județene de femei a PSD, este al patrulea parlamentar gorjean care își donează apartamentul din Capitală, cu scopul de a încasa bani pentru chirie.

Pensionarul Iriza, venituri consistente

Afișarea anuală a avuției personale de către aleșii neamului arată că niciunul nu are neajunsuri materiale.
Noutatea din acest an este aceea că senatorul ALDE, Scarlat Iriza, în vârstă de 62 de ani, s-a pensionat și a acumulat deja 32.400 de lei venituri din pensie. Această sumă se adaugă la alți 94.000 de lei încasați de acesta din dividende, la finele anului trecut, de la cele trei firme pe care le deține. Iriza a încasat, în 2016, 66.000 de lei din indemnizația de parlamentar. În ultimul an, senatorul a vândut un teren și un autoturism, iar din aceste tranzacții a câștigat, în total, 97.000 de lei. Senatorul Iriza deține, pe lângă bijuterii de 10.000 de euro, patru autoturisme, două case și patru terenuri.

Șarapatin a luat modelul din PSD: și-a donat locuința din București

De remarcat că și printre deputații gorjeni se află un pensionar. Este vorba de Elvira Șarapatin, șefa femeilor social-democrate din Gorj, care a încasat, anul trecut, 19.600 de lei, venituri din pensie. La acești bani se adaugă 3.900 de lei, din calitatea de membru în Consiliul Consultativ la AJOFM, 315 lei (?!) din postura de membru în CA al CJAS Gorj și alți 14.600 de lei, indemnizație de consilier județean. Elvira Șarapatin deține trei autoturisme, trei terenuri, două apartamente în Tg-Jiu și Cluj, o casă în Tg-Jiu și o casă de vacanță la Rânca. Până în luna decembrie a anului trecut, Elvira Șarapatin a deținut și un apartament cu o cameră în București, a cărui valoare de impozitare este de 158.000 de lei, însă deputatul l-a donat unei persoane apropiate, al cărui nume a fost protejat în declarația de avere, pentru a încasa banii de chirie de la Camera Deputaților, în jur de 4.500 de lei. Aceeași manevră au făcut-o, în anii trecuți, deputații Scarlat Iriza și Mihai Weber, dar și fostul senator Toni Greblă, care au donat copiilor locuințele pe care le dețineau în București.

Loading...

Citește și

DECIZIE! S-au închis școlile la Prigoria!

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, a anunțat, joi, că s-a luat decizia, la nivelul Comitetului …

2 comentarii

  1. Pai ce putea face bine veber si baba aia vopsita decat praduieli

  2. „Epigonii”!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.