Doina Gorjului, în Vietnam

După participarea la două dintre cele mai importante evenimente cultural-artistice din Vietnam, Festivalul Internațional al Cafelei și Festivalul Internațional al Gongului Chien, ce a avut loc în Dak Lak, în perioada 8-12 martie, Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului” continuă seria reprezentațiilor de obiceiuri și tradiții românești, pe marile scene vietnameze.
În seara zilei de 15 martie 2017, la Sala Cong Nhan din centrul orașului Hanoi, artiștii Ansamblului ”Doina Gorjului” au susținut un spectacol extraordinar, la care au participat adjunctul ministrului Culturii, Sporturilor și Turismului, domnul Vuong Duy Bien, vicepreședintele Grupului parlamentar de prietenie Vietnam-România, domnul Ta Van Ha, președintele Asociației de prietenie Vietnam-România, domnul Tran Van Huynh, șefi ai misiunilor diplomatice, reprezentanți ai instituțiilor centrale, numeroși absolvenți vietnamezi ai învățământului superior din țara noastră, membri ai Asociației de prietenie Vietnam-România și ai comunității românești.
Au rostit alocuțiuni adjunctul ministrului Culturii, Vuong Duy Bien și șeful misiunii diplomatice a României în Vietnam, Valeriu Arteni, care au reliefat relațiile culturale tradiționale și contribuția acestora la o mai bună cunoaștere și la apropierea dintre cele două țări și popoare, evidențiind inițiativa și sprijinul Institutului Cultural Român la promovarea schimburilor culturale dintre România și Vietnam.
”Spectacolul s-a bucurat de un deosebit succes, cei cca 600 de spectatori răsplătind cu aplauze furtunoase performanțele artiștilor gorjeni”, a transmis Excelența Sa, domnul Valeriu Arteni.
Evenimentul se înscrie, totodată, în programul acțiunilor ce vizează marcarea, de către OIF, împreună cu statele membre, a Zilei Internaționale a Francofoniei în Vietnam. Astfel, în cadrul acestui program, Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului” va concerta în zilele următoare la Sala Operei și la Universitatea din Hanoi, precum și la Sala Ben Thanh din orașul Ho Chi Minh.
Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” se află în turneu în Vietnam la inițiativa Ambasadei României în RS Vietnam și a Institutului Cultural Român de la Beijing, în colaborare cu Consiliul Județean Gorj și cu sprijinul Ministerului Culturii din Vietnam, în cadrul programului de schimburi culturale dintre România și Republica Socialistă Vietnam.
loading...
Loading...

Citește și

Un polițist local din Târgu Jiu a murit la doar 49 de ani!

Un polițist local din Târgu Jiu s-a stins la doar 49 de ani după o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: