„Doroftei” de Târgu-Jiu vrea să rupă gura rivalilor! „Dacă s-a făcut penicilină din mucegai și din mine se poate face ceva!”

Sergiu-Isar-si-antrenorul-x

• Motivul incredibil pentru care s-a apucat de box

Este talentat și își dorește să atingă culmile succesului în box, prin multă muncă. Sergiu Isar are aproape 18 ani și știe foarte bine ce vrea să facă cu viața sa! De doi ani de zile practică boxul și are deja rezultate foarte bune, fiind una dintre tinerele speranțe ale județului Gorj.

Prietenii îi spun „Doroftei”, iar primul om care l-a asemănat cu talentatul sportiv a fost chiar antrenorul său, Ninel Geică. Sergiu Isar s-a apucat de box din ambiție, căci își dorea foarte mult să slăbească. O vreme a făcut kick-boxing, dar apoi s-a decis să meargă la box și spune că aceasta este cea mai bună decizie pe care a luat-o vreodată! Sergiu Isar este elev în clasa a XI-a la Liceul Bârșești, la profilul medicină veterinară. Nu crede că va practica prea curând după absolvire această meserie-cea de asistent medical veterinar, însă, dacă ar fi să o practice, ar vrea să o facă în afara țării. Mai este mult până atunci, spune elevul, căci acum viitorul său înseamnă box! „Înainte de a mă apuca de box, făceam ieșiri  aproape zilnic și stăteam până noaptea târziu, era altfel. Acum, acest sport necesită sacrificii, așa că am încetat cu toate aceste lucruri și o spun cu mâna pe inimă că nu îmi pare rău! A fost cea mai bună decizie să mă apuc de box! Faptul că nu am mai ieșit în oraș și la distracții așa cum o făceam i-a speriat pe prietenii mei, dar mai apoi m-au înțeles! Au priceput de ce fac box și cât de pasionat sunt”, a spus Sergiu Isar.

Membru al Clubului Dragon
„La Club Dragon am practicat înainte de box, kickboxing. Acolo sunt oameni deosebiți care vor să facă ceva cu sportul ăsta, oameni de apreciat! Avem și fete acolo, două dintre ele fiind prietene cu mine, le-am îndrumat să vină la sală, să vadă cum stă treaba cu sportul ăsta, au fost încântate și au ales să îl practice!”, a declarat Sergiu.

Vrea să devină campion

Sergiu-Isar-box-5

Băiatul va împlini anul acesta 18 ani, iar planul său pentru viitor este acela de a deveni campion mondial. Șansa sa va fi Olimpiada din China din 2020, iar până atunci are multe alte obiective de atins. Ca să devină campion, Sergiu Isar trebuie să muncească foarte mult. În fiecare zi se antrenează câte două ore la sala de box a Clubului pandurii Târgu-Jiu, club din care face parte. „Boxul formează caractere și pot să spun că m-a schimbat foarte mult și, pe această cale, țin să mulțumesc antrenorului meu, și părinților mei pentru susținere și pentru tot ce au făcut și fac pentru mine. Pot spune că înainte eram implicat în majoritatea scandalurilor, iar după ce am început acest sport, mi-am dat seama că dreptatea nu se face cu pumnul și dacă vrei să te descarci cea mai bună soluție, este ringul!”, a povestit Sergiu Isar. Boxul l-a început alături de unchiul său, Ninel Geică. Antrenorul are mare încredere în tânărul Isar și este convins că băiatul va avea rezultate excepționale pe viitor. „Un citat bun care mă motivează este: Dacă s-a făcut penicilină din pâine mucegăită, cu siguranţă şi din tine se poate face ceva. Dacă s-a făcut penicilină din mucegai și din mine se poate face ceva! Ceva în genul ăsta îmi zicea unchiul meu la început! Și uite că a avut dreptate. Știu că mai am mult de muncă și voi munci ca să ajung acolo unde visez! Îmi doresc să ajung campion mondial. Ca să fac asta, va trebui să ajung la Olimpiada din China din 2020”, a declarat tânărul boxer.

Sergiu-Isar-3„Doroftei” de Târgu-Jiu

Porecla adolescentului este „Doroftei”. Chiar și antrenorul său i-a spus că ar putea ajunge pe culmile atinse de Doroftei. „Prima oară, porecla asta mi-a zis-o un prieten de la ţară, după ce a văzut primul meu meci și de atunci tot timpul mă întreba de următoarele meciuri, doar ca să fie acolo să mă susţină! Și antrenorul mi-a mai zis așa. Este o bucurie pentru mine!”, spune elevul.

Mult antrenament și seriozitate

La primul său meci de box, Sergiu Isar s-a descurcat foarte bine, reușind să spargă nasul adversarului său. „Nu aveam experiență și a fost bine pentru primul meci! Am participat în acești doi ani la Campionatul național de Box, la tineret, la Cupa de Box tot pentru tineret. Boxul este un sport frumos, dar greu, care necesită sacrificii. Am avut perioade în care nu mâncam, alergam îmbrăcat doar ca să slăbesc, să mă încadrez la anumite categorii. Fac două ore de antrenament zilnic și când mergem în cantonament facem mult mai multe ore de box”, a povestit elevul. Ca să reușești să faci sport de performanță, este nevoie de seriozitate, spune băiatul. De-a lungul celor doi ani, Sergiu Isar a învățat că trebuie să muncească foarte mult ca să aibă rezultate bune în box: „Ca să fii mai bun ca alții, trebuie să muncești mai mult ca ei, așa că mi-am achiziționat un sac de box acasă și în timp ce alții ies în oraș sau fac alte chestii, eu stau și îmi ocup timpul încercând să îmi perfecționez mișcările!”, a afirmat Sergiu Isar.

Lovitura care l-a îngenuncheat: „20 de minute nu am mai văzut!”

Pumnul unui boxer este considerat armă albă, spune Sergiu Isar. De când face box, a învățat pe propria-i piele cât de periculoase sunt loviturile aplicate de un sportiv. „La unul dintre meciuri m-a lovit un adversar în ficat, de m-a pus în genunchi! În opt secunde m-am ridicat, dar a durut! Am mai fost lovit în arcadă, mi se umpluse fața de sânge, pe jumătate. Nu m-a mai lăsat antrenorul să boxez atunci. 20 de minute nu am mai văzut! De-a lungul anilor am obținut zeci de medalii la concursurile la care am participat. Victoriile m-au motivat, cu toate că, la început mi-a fost puțin frică. Am avut și momente când am vrut să renunț, cel mai greu mi-a fost la campionatul în care a trebuit să mă lupt cu cineva mult mai masiv ca mine. Era din altă categorie! Am emoții până când îmi pun casca de protecție în cap, apoi mă deconectez!”, a declarat boxerul Sergiu Isar.

Loading...

Citește și

Din CLUBURILE târgujiene, într-un PUB din Anglia! Cum îşi clădeşte viitorul un ADOLESCENT din Gorj, doar cu CHITARA lui!

În urmă cu un an, a cântat în cluburile din Târgu Jiu. Piese rock şi …

Un comentariu

  1. Bravo Sergiule , felicitari si sa o tii tot asa !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.