duminică , 16 februarie 2020 - 20:59

Doru Negustoru’

Există oameni care îmbătrânesc frumos și își poartă cu demnitate senectutea, sub cupola uriașă de înțelepciune căpătată în decursul anilor.

Există însă și unele specimene care își smulg firele albe, neacoperite de Loncolor, în retrovizoare, care o dau pe diete disociate ca să-i încapă costumele slim fit, își țin Viagra în ambalajul de Revulsin și combat flatulența cu Orbit cu gust de pepene.

Unul dintre aceștia e în politică, mare senator, mare negustor de funcții, precum o precupeață de tarabă, și prezumțios pe deasupra. Un gigolo de doi bani gata să calce în picioare reguli elementare ale bunei cuviințe, nu pentru un pumn de marafeți, ci pentru libertatea care i-o conferă o funcție departe de casă.

Ipochimenul nu are simțul ridicolului și, dacă nu prindea mandatul de senator, precum un navetist ultima talpă pe scara autobuzului, se visa…(sunteți pregătiți?)…ambasador la Belgrad. Sau cel puțin așa zisceau cei care i-au deschis ușa partidului în acea vreme.

Acum, Doru Negustoru’ e în pragul unei noi tranzacții la taraba politicii și vrea post într-o agenție. Ceva cu reglementarea în domeniul energiei. Liberalii i-au deschis ușa ctitorului mega-termocentralei de la Sărdănești. Cum care termocentrală? Aia construită în 2004 și 2008, în timpul campaniilor electorale. Nu, că omu’ se pricepe la energie: știe exact de unde se aprinde becul. A simțit că, de data asta, nu mai prinde loc pe scaune și, decât să stea pe bară, a trecut la negocieri, vânzări-cumpărări, tranzacții, ”rulouri, copertine, jaluzele verticale”, vorba unui amic.

Acest demagog, ”mai prost decât Farfuridi și mai canalie decât Cațavencu”, aruncă în față interesul CEO, pentru a-și justifica acțiunile sale, când, de fapt, trădează doar pentru propriile interese.

Comedia este că unii încă îl mai cred, iar ”cireașa de pe porc” e că îl cred și liberalii care-i oferă un post pentru un vot.

Parcă-i și văd la ușa partidului așteptându-l pe Doru Negustoru’: ”Să trăiţi, de când vă aşteptăm! O cafeluţă, o biscuite?”.

Loading...

Citește și

Șabloane șoc! Ținta, Vîlceanu!

Am participat, în urmă cu o lună și ceva, la un episod de bun simț, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.