sâmbătă , 19 octombrie 2019 - 0:54

Dosarul „Afacerea parcarea Rodna”, preluat de DNA! Parchetul confirmă infracțiunile GRAVE!


Dosarul care vizează mai mulți șefi din Primăria Tg-Jiu și direcțiile aflate sub autoritatea acesteia a fost declinat la Serviciul Teritorial Craiova al DNA, instituție competentă să continue cercetările având în vedere gravitatea infracțiunilor comise și calitatea persoanelor din cauza penală.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a confirmat, pentru Gorj Domino, că a început urmărirea penală în acel dosar pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals.

Procurorii anticorupție din cadrul DNA Craiova au primit, miercuri, dosarul penal în care se fac cercetări care să stabilească dacă s-au săvârșit fapte penale în elaborarea documentelor în vederea inițierii proiectului de hotărâre privind închirierea terenului pe care funcționează parcarea de la Piața Centrală. Cauza penală a fost declinată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, având în vedere calitatea persoanelor vizate de anchetă, au confirmat surse judiciare pentru GorjDomino.
Potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, în dosar s-a început urmărirea penală in rem cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals.
Inițial, ancheta a fost demarată de polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj pentru a constata dacă există aspecte de natură penală cu privire la elaborarea unui proiect de hotărâre care a fost retras de pe ordinea de zi a Consiliului Local Tg-Jiu, în ședința din 29 ianuarie a.c., prin care terenul pe care funcționează parcarea de la Piața Centrală urma să fie scos la licitație pentru a fi închiriat, existând suspiciuni că au fost întocmite documente pentru a fi avantajată firma Rodna SRL.
Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, însă procurorii și-au declinat competența, la finele săptămânii trecute, în favoarea unității de parchet superioare. Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, unitate de parchet competentă să finalizeze cercetările, având în vedere natura, gravitatea faptelor săvârșite și încadrarea juridică acestora.
Trebuie reamintit faptul că, de la începutul acestui an, consilierii locali PSD-ALDE au încercat introducerea unui proiect pe ordinea de zi a Consiliului Local Tg-Jiu în vederea închirierii unei firme a terenului de 3.942 de mp din Piața Centrală în vederea edificării unei parcări supraetajate. În decursul ultimelor șase luni au fost întocmite mai multe documente în cadrul Direcției Publice de Patrimoniu și Primăriei Tg-Jiu, care au ajuns la dosarul instrumentat, inițial, de polițiști. De la 1 iunie, primarul Marcel Romanescu a reziliat contractul de închiriere cu Rodna SRL, însă după 19 zile firma încă mai administrează parcarea din Piața Centrală. Ba mai mult, în ședința consiliului local din data de 25 iunie, șase consilieri PSD-ALDE încearcă, din nou, introducerea pe ordinea de zi a proiectului privind închirierea terenului unui investitor, posibilitatea ca municipalitatea să construiască parcarea fiind exclusă.
În tot acest timp,în spațiul public au apărut mai multe înregistrări audio-video cu șeful de la Patrimoniu, Marian Rotaru, acasă la Liviu Deaconu, unul dintre asociații firmei Rodna, sau vorbind despre șefi din Primăria Tg-Jiu aflați în cercul de influență al aceluiași om de afaceri.

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primarul Coiculescu de la Arcani a muncit o viață pentru un salon de vânătoare! Casa în care locuiește a primit-o moștenire

Aristică Coiculescu, primarul de Arcani, liberal dar cu dragoste mărturisită pentru PSD, trăiește modest, asta …

15 comentarii

 1. “….trebuie reamintit CA, au ÎNCERCAT😜” ! Pai bine mai Draga Matei “ Pușcărie” ( dovedit, nu incercat😜) Claudiu, atâta valoare sa aibă scremutul tău inutil, dezvăluirile tale mai explozive decât 1/2 kg de fasole bătută, ca trebuie REAMINTIT…zilnic??? Ca esti asa de prost, bănuindu-ne pe noi la fel de prosti ca tine, sa nu știi ca exista ( noi ȘTIM) o decizie a Curții Constituționale, prin care interzice DNA sa ancheteze oportunitatea unor hotărâri de consilii, guvern, etc???? Ca trebuie dovedita existența unui PREJUDICIU, nu a unui EVENTUAL PREJUDICIU😜😜, pentru a da de lucru vreunui parchet??? Ca dosarul, in cazul in care v-a trece cumva pe la DNA, se v-a încheia cu un mare FAAAASSSSS!?!! Si asta, doar pentru ca, asa cum zice si doamna Horvath despre finanțările USR, VOI DE UNDE VA MAI LUAȚI , era sa zic salariile😜😜😜😜😜😜😜! Baaaa, “ RODNA” v-ati calicit la o biata sponsorizare/ reclama la Domino😜😜Acu , na dezvăluiri de la Matei😂😂😂

 2. Vai de mine!Insasi „gramatica” in persoana,poate sa scrie in halul acesta!Cum e posibil?Cu litera mare in interiorul propozitie?Si nu numai odata!Prin clasele primare,odata,demult,am avut in manual o fabula-Grigore Alexandrescu-Lupul moralist!Asa ca:o Leana,doua,trei…!Acum ,zi tu,mai ales ca presupun ca esti „umanista”,spre deosebire de mine care sunt „tehnic” si mai pot gresi,mai ales,daca in acelasi timp,ma uitam si la meci!Hai,treci la panda si la jigniri,daca cineva greseste o virgula sau un cuvant,nu de alta,dar daca te intreaba cineva despre o cota,despre o formula matematica,despre o lege a fizicii,sunt sigur ca „esti praf”…!!!

 3. Mai draga, un motrean! Iar nu ai înțeles mare lucru! Intr-o postare la o gazeta, folosirea caracterelor aldine pentru a sublinia o părere proprie este imposibila, alegerea mea a fost sa folosesc majuscule! Halal “ tehnic” , intri intr-o polemica in care esti din start cu handicap major! Subsemnata, absolventa cu ceva vreme înainte de ‘89, a unei facultăți cu subiecte de admitere de gradul 1, ( Automatică, Electronica si Telecomunicații, Aeronave) in primii 10 in promoție, pensionata de la un institut de cercetare! Nepoții mei sunt fruntasi la matematica si fizica si datorită mie! Tu, ai absolvit la Petroșani? Subinginer de Gorj? Întreb si eu….

  • Ooo!!!Aeronave,zici?I-am „cunoscut” pe multi dintre studentii,respectivei facultati prin 2006-2007 si m-am crucit!Cum?Afla singura,ca vad ca „aptitudini ” de securism jegos ai si inca la greu…!!!Cat despre urmasi,nu cred ca e cazul sa ne laudam!Nu de alta,dar daca tot te crezi atat de bine „informata”,ar trebui sa sti de ce…!Si in plus,ai mei ,nu sunt „conectati” absolut deloc la stat sau pe la partide!As putea sa iti arat in ce apartament din centrul Vancouver-ului locuieste fiul meu,de exemplu,ca sa nu iti spun cat castiga,ca sa nu ti se faca cumva rau!Handicap major,nu…?!

 4. Motreneeeeee, te faci de ras! I-ai „cunoscut pe multi absolventi ” ai facultății de Aeronave , in anii 2005-2006!! Unde domnule, in cariera Husnicioara? Pai de la i fiintarea facultatiu, au fost cateva mii !😂Ce spune doamna de complexitatea subiectelor de la facultatile de elita si ce înțelegi tu! Motivul mândrie tale un apartament, ce mobila domle, ca mașina! Si ce salariu! Esti jalnic!

 5. Si sa nu omit! Te-ai ” crucit ” cat de prosti și incompetenti erau, așa este? Se uitau ca boii la poarta noua , la minunile tehnologice ale banzilor transportoare! Marius Marinescu, inginer mecanic , absolvent TCM , emigrant din Gorj!

 6. Mai, draga d-le un motrean, observ ca folosesti aceeasi limba romana ca si d-l Claudiu Matei! Sa inteleg ca amandoi ati trcut prin scoala ca mortul prin biserica, cu ochii inchisi?!!!!!

 7. D-le un motrean, daca ai sta la logica asa de bine cum stai la infractiunile comise, ai sesiza diferenta dintre „gramatica” si un institut de cercetare!!! Tehnic, nu?

 8. Odata,demult,intr-un birou plin cu oameni,2 parveniti,pusi sefi politc,care profesional stiau doar :”dar de ce numai atat”,am avut inspiratia sa le raspund :”din cauza ca cel care a inventat multimea vida,a avut in minte,doar doi prosti ca voi”.Va puteti imagina ce a urmat-unul din cei aflati in biroul respectiv,a cazut jos de pe scaun de ras!Important este ca „gramatica” s-a autodetonat!Cat despre talibani,sa va ierte Dumnezeu,daca o putea si el,pentru raul care il faceti tarii,pentru 30 de arginti…!!!

  • Definitia perfecta a delirum tremens, citez:” ..criza caracterizatacprin delir,halucinatii auditive sau vizuale majore…”! Stimate domn, dumneavoastra ati intrat pentru prima data la multiplexcinema si ai gresit filmul! Tara, arginti, Iuda, ….si luara numelui Creatorului in desert! Neicule, scrie unul despre o parcare, vai mama ei! Altul care a renuntat brusc la , stiiti voi…Aveti dreptul la tratament si consiliere, stiai? Detonare, gramatica, majuscula, Aeronave, securism, stie el multi sin aia aeronauti, i-a cunoscut si evaluat? Miner, calificat la locul de munca? Ajuns cu greu maistru? Bai, sala de apel cu multi oameni in ea, nu e birou! Daca sunt mai multi de doi..e deja munca campului!

 9. sincer si, dovedit in totalitate,va meritati soarta !!Neam de …care de la Decebal stim sa ne vindem cel mai ieftin,ne dam cu kurul la toti,ne laudam cu ce nu stiu ca nu avem nimic,si,prosti,prosti cu diplome !Articolul prezinta o ilegalitate dovedita,voi va laudati cu…cu ce nu stiu,ca, nu aveti cu ce !Si Desigur sa nu uit,betivi,hoti ,lenesi,kurve ca noi nu gasim !?Treceti la treaba ca ,nu stiu cine va vor plati pensile,sau,poate copii si nepotii vostri care au cite cel putin 2 diplome si nu lucreaza niciunde ! Despre educatie,bun simt,despre implicare corecta si concreta ati auzit !? Sint 7 la numar,nu s multi dar, importanti ,purtati i cu voi oriunde va gasiti ,indiferent de situatie,virsta,nu s grei,nu s grei de loc !

  • Matei” Pușcărie” Claudiu, disperat pana la capăt ( si înapoi) ! Mai latrator de cartier mărginaș, infracțiunea e dovedita nu de un articol analfabet sau de un procuror la fel de prost ca tine! O acțiune este INFRACȚIUNE doar după o hotărâre judecătorească definitiva! Valoarea ta se citește si in articol si in postare 😜Auzi, cancan ! Mai degrabă, un biet cacanar😜

   • Coana Leano , bausi gaz ? Pai daca ,dupa mintea ta ,, actiunea este infractiune doar dupa o hotarare judecatoreasca ,, ( te referi probabil la prezumtia de nevinovatie) atunci nici Claudiu Matei nu mai poate fi numit ,, puscarias,, dupa ce in cazul sau a intervenit reabilitarea . Stii cum se poate zice , el poate fi reabilitat dar tu nu poti fi facuta,,,,frumoasa si inteligent ( a ).

    • Sa presupunem( cu slabe procente de confirmare pozitivă) ca am băut gaz! Tu ce scuza ai , Gorjanul, ca esti prost? Si nu e “ după mintea mea” , confirmarea unei infracțiuni, e prevăzută in Constituție! Sesizare, ancheta, trimitere in judecată, soluție! Apoi, si la următoarea fraza, tot prost( informat 😜) ramai! Eu nu i-am spus niciodată pușcăriaș lui Matei! …Matei” Pușcărie” .. e total altceva! In cultura vestica , vorbitorii de limba engleză numesc asta “ nickname-ul “ sau “ middle-name”! Noi romanii spunem ca și-a transformat ocupația in renume! Ce greu e sa constat ca Matei , in disperarea lui devine, cancan, Gorjanul, blabla….! Argumente? Zero😜😜😜 Studiile sociologice asupra evoluție unui eventual infractor, au concluzionat ca poți face un criminal, un hot, un talhar…sa se schimbe si sa-i para rău de ce a săvârșit! NICIODATĂ, dar NICIODATĂ n-or sa se schimbe -ȘANTAJIȘTII , VIOLATORII si PEDOFILII! Uita-te la articolele lui Matei, vedeți exemplu tuturor otevistilor, concluzionati! E doar o chestiune de timp😜 Timpul si codul de procedura penală, e posibil sa-l fi reabilitat! Doar la cazier, nu la caracter! Închei cu o observației, doar pentru tine, Gorjanul-Matei-cancan-redactor…..! Am trecut asa cum spune legea firii de multe etape din viața, cu bune si mai puțin bune! Daca am fost frumoasa , am fost la 20! Deșteaptă puteam sa devin la 30! Asa ca acțiunile mele, nu ma fac acum nici mai frumoasa nici mai deșteaptă! Cu voi insa, nu pot sa-mi antrenez nici 3-4 neuroni pentru a ma ajuta in lupta cu un eventual Alzheimer! “ .. te referi probabil” ! Clasa a -II – , scoala ajutătoare Vadeni !

  • Educatie🤔bun-simt🤔🤔implicare corecta siiiiii ( fără virgulaaaa) concretă 🤔🤔!! Mai sa fie , ne dă o temă de meditatie!! Dar….hopaaaaa! ELENA, ” gramatica ” ă avut deja o postarea si văd că nu ă luat nicio atitudine , lasandu-ma pe mine în poziția ingrată de ” gramatic de duminică ” ! Educație – cea de care ar trebui să se ocupe in mare parte familia ( 80%) , completată de școală și puterea exemplului din comunitate! Mai educatule, can can sau Matei, sau oricare redactor, sau ruda de redactor! ” sincer si virgulă/copii și nepoții ae scrie cu 3 ( trei de i), de loc e adverb , corect deloc) ne arată nivelul de educație, prima calitate invocată de tine, care noua ne lipsește! Bun simț 🤔Unul care foloseste in postare k ( kappa) in loc de c , e semnul clar de postac profesionist, feisbucist folosit de unii si alții pentru a transmite idei altor dobitoci de teapa lui! Ilegalitate dovedita! Asta arată că într-adevăr, ești prostul de Matei! Marea dezbatere, parcarea de la piața ! Urmează să dezbate cine sunt ilegalistii care vând brânză, cireșe si cartofi, intermediari-bisnitari notorii, care le mănâncă bietul profit producătorilor oropsiți! Sa-i înfiera proletar, cu multă educație, bun-simt, implicare corecta și…. concretă? Adica le punem marfa-n cap si-i aruncam in Jii! Ce zici cancan Matei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: