sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 19:24

Două asociații de proprietari din Târgu Jiu amendate cu 1.000 de lei fiecare! Alte 170 au primit notificări!

 În perioada, 01.01.2019 – 30.06.2019, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și Disciplina în Construcții au efectuat verificări în scopul depistării lucrărilor de construcții executate fără autorizație de construire, precum și a lucrărilor de construcții care nu respectă documentația tehnică ce a stat la baza eliberării autorizației de construire. Au fost constatate 38 abateri contravenționale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, pentru construcții realizate fără autorizații de construire/desființare sau pentru construcții realizate fără a respecta documentația tehnică ce a stat la baza eliberării autorizației de construire.

În urma acțiunilor și controalelor efectuate, s-au constatat 4 posibile fapte de natură penală, prevăzute de art. 24, lit. a) și b) din Legea nr. 50/1991, fiind întocmite procese verbale de constatare, conform prevederilor Codului de Procedură Penală în scopul sesizării instanțelor de judecată. Într-una din cele patru situații a fost vorba despre lucrări de construcții realizate fără autorizație de construire la o construcție aflată în zona de protecție a Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”.

         De asemenea, au fost identificate 19 imobile și împrejmuiri aflate în stadiu avansat de degradare, ai căror deținători legali au fost înștiințați cu privire la obligația de a le întreține în mod corespunzător, prin efectuarea reparațiilor necesare, refacerea finisajelor degradate, zugrăvire, spălarea și înlocuirea geamurilor, s.a.m.d. Pentru neconformitate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Totodată, având în vedere creșterea îngrijorătoare a numărului de incidente provocate de desprinderea/prăbușirea unor elemente de construcții de la nivelul fațadelor și învelitorilor/teraselor condominiilor de pe raza municipiului Târgu Jiu, care, prin nivelul avansat de degradare, pun în pericol siguranța și sănătatea populației a fost inițiată o campanie de informare în scopul conștientizării reprezentanților asociațiilor de proprietari dar și a membrilor asociațiilor de proprietari, cu privire la drepturile și obligațiilor privind întreținerea și repararea fațadelor, acoperișurilor sau a altor părți comune din condominii.

În urma verificărilor efectuate, 2 asociații de proprietari au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 1000 lei fiecare, pentru neluarea măsurilor necesare cu privire la repararea, reabilitarea și menținerea în stare de siguranță a blocurilor de locuințe.

Până în prezent, Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu a notificat 170 asociații de proprietari de pe raza municipiului Târgu Jiu.

Conform documentelor întocmite de polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și Disciplina în Construcții rezultă că, în perioada 01.01.2019 – 30.06.2019, au fost aplicate 56 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 214.000 lei, conform atribuțiilor prevăzute în Legea nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare, în ceea ce privește nerespectarea disciplinei în construcții, afișajului stradal și protecția mediului.

 

loading...
Loading...

Citește și

O vilă a fost incendiată la Târgu Cărbunești! FOTO

Am fost solicitati sa intervenim pentru stingerea unui incendiu izbucnit la casa situata pe strada …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.