sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 10:00

Două GRĂDINIȚE NOI, în cartierul Debarcader din Târgu Jiu!

Primarul Municipiului Târgu Jiu a anunțat în urmă cu puțin timp că în zona de nord a orașului mai exact în carierul debarcader vor fi inaugurate două noi grădinițe. „Am o veste bună pentru locuitorii din partea de Nord a orașului, mai exact din zona cartierului Debarcader – strada Lujerului. Am răspuns pozitiv solicitărilor venite de aici, în legătură cu creșterea numărului de locuri pentru învățământul preșcolar.
În acest moment ne apropiem de definitivarea proiectului pentru construirea unei grădinițe cu program prelungit și creșă. Este vorba de o clădire în care a funcționat unul din atelierele Colegiului Tehnic ”Ion Mincu” și pentru care se vor aloca bani din bugetul local.
Va fi o unitate cu capacitate mare, pentru 6 grupe de copii ce va deține spații conexe, bloc alimentar și va fi independentă față de colegiu. Intrarea se va face direct, prin strada Lujerului.
După definitivarea proiectului, va începe, în luna septembrie, procedura de execuție, în așa fel încât în această toamnă să avem contractul de execuție semnat și să începem lucrările.
Tot în zona de Nord, în cartierul Debarcader, pe strada Locotenent Colonel Dumitru Petrescu, în apropierea blocurilor ANL, se va construi în perioada următoare o grădiniță cu program normal. Va avea 3 săli, cu toate spațiile conexe necesare, locuri de joacă și un mic teren de sport. Acest al doilea obiectiv va fi construit în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și are menirea de a acoperi necesarul de locuri pentru învățământul preșcolar din zonă. Aceste noi proiecte vin după ce am făcut demersurile necesare pentru zona de Sud a municipiului Târgu Jiu, acolo unde am investit peste 6 milioane de lei din fonduri europene pentru a reamenaja și a mări capacitatea Grădiniței nr. 8 și Grădiniței ”Mihai Eminescu”. În acest moment ne aflăm în procedura de licitație în ceea ce privește cele două unități și urmează ca în curând să înceapă lucrările” a spus primarul Municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu. 

loading...
Loading...

Citește și

ANM: Capitala şi alte 18 judeţe, sub Cod galben de ceaţă densă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineaţa, mai multe atenţionări Cod galben de ceaţă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: