sâmbătă , 16 noiembrie 2019 - 4:31

Două magazine alimentare, un laborator de patiserie și o brutărie amendate de inspectorii DSV Gorj


În perioada 21 – 27.10.2019, inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat controale și verificări tematice și fizice în unități supuse supravegherii și controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor de pe raza teritorială a județului Gorj.

„În timpul controalelor efectuate în această perioadă au fost aplicate următoarele sancțiuni contravenționale (Bălești, Târgu-Jiu, Tismana):
– 10.000 lei la un laborator de patiserie, pentru desfășurarea de activități supuse controlului într-un spațiu neînregistrat sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor;
– 10.000 lei la o brutărie, pentru întreținerea și igienizarea necorespunzătoare a spațiilor, utilajelor, ustensilelor și ambalajelor (condens pe pereți și tavan, paviment degradat, lipsa unui spațiu/dulap pentru depozitarea materialelor și echipamentelor de curățenie și igienizare, lipsa facilităților igienice la chiuveta destinată spălării mâinilor, navete neigienizate adecvat, neconformități documentare);
– câte 1.200 lei la două magazine alimentare, pentru depozitarea, păstrarea și expunerea la vânzare a peștelui fără asigurarea lanțului frigorific (congelatoarele de prezentare aveau capacul deschis, existând riscul decongelării și degradării calitative a peștelui). Neconformitatea a fost remediată în timpul controlului”, se arată într-un comunicat al D.S.V.S.A. Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

Zone de agrement și stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice, amenajate la Târgu Jiu

În curând, cartierul Narciselor din Târgu Jiu va fi amenajat cu zone de agreement. Acestea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: