miercuri , 21 noiembrie 2018 - 12:26

DOVADA! PRIMAR din Gorj cu CEL MAI MARE SALARIU din ȚARĂ! FOTO: I-au crescut în timp RECORD o VILĂ în curte și… PĂR în cap


Legea salarizării unice i-a produs deservicii financiare primarului din Roșia de Amaradia, acesta având încă din decembrie 2015, conform unui document intern, cel mai mare salariu deținut de vreun primar de comună din țară. Să nu uităm că în 2015 salariul mediu brut al unui parlamentar, fără sumele forfetare, era atunci de 7000 de lei brut, asta în timp ce Liviu Cotojman avea încă din 1 decembrie 2015 nu mai puțin de 11.939 de lei brut, salariu lunar, edilul aprobându-și singur la acel moment o majorare cu 10% a chenzinei obținute de la primărie. Primarului acestei comune sărace din Gorj, în conformitate cu salariul de lux, i-a crescut, după alegerile locale din vara lui 2016, în timp record, și o vilă în curte, în timp ce cetățenii din Roșia de Amaradia susțin că edilul și-ar fi făcut, din salariul imens, și două implanturi de păr.

Până în ianuarie 2016, un deputat ori senator din Parlamentul României primea o indemnizație lunară de 7000 de lei brut, suma crescând la 7700 de lei brut, în ianuarie 2016.
În Gorj, însă, în decembrie 2015, salariul primarului comunei Roșia de Amaradia mai că era dublul celui unui parlamentar, Liviu Cotojman majorându-și, cu tupeu, chenzina, de unul sigur, la acel moment, la suma colosală de 11.939 de lei brut. Salariul respectiv al edilului liberal este cel stabilit prin dispoziție proprie, fapt neadus și la cunoștința aleșilor locali care doar au auzit de salariul colosal al primarului, nu au avut însă și certitudinea că acesta există cu adevărat.

Dispoziția nr.582 din 21.12.2015, semnată de primar și de secretarul primăriei Liliana Elena Bădița le demonstrează acum nu doar consilierilor că salariul de lux a lui Cotojman nu este o fabulație, ci și cetățenilor, mulți dintre ei nemulțumiți de actul administrativ al primarului.
Trebuie să menționăm că, până la legea salarizării unice, aplicate recent, primarul de Roșia de Amaradia încasa 25% spor de dispozitiv, 20% spor de stabilitate și fidelitate, 10% spor de suprasolicitare, 25% spor de mobilitate și confidențialitate, 50% spor pentru că era președintele comisiei de fond funciar(comisie din care fac parte 18 salariați, doar femeia de serviciu a primăriei și casierul nu sunt în aceasta).

 

Fals în declarația de avere!

În declarația de avere semnate în aprilie 2016, edilul de Roșia de Amaradia declară, se pare, în fals, că, în urmă cu un an financiar, a încasat de la primărie doar 72.791 de lei, fapt care nu se potrivește deloc cu dispoziția semnată în decembrie 2015 de către acest primar. Acest lucru ar trebui verificat de către ANI, deoarece există suspiciuni că venitul anual declarat al primarului Cotojman, declarat în 2016, nu ar fi cel real.

Prioritățile lui Cotojman: implanturi de păr și vilă nouă

De altfel, din anul 2008 de când Liviu Cotojman conduce Roșia de Amaradia, comună cu 3100 de suflete, primarul nu arată decât că s-a îmbogățit pe sine și deloc localitatea pe care o conduce. Astfel, de la o casă modestă neterminată și o Dacia 1310 second-hand, primarul care își ține nevasta acasă fără serviciu, fiind unicul întreținător al familiei care numără și doi copii, a reușit în prezent să-și ridice în aceeași curte o vilă cu etaj să-și cumpere un Hyundai Accent. Vila familiei Cotojman s-ar fi ridicat în doar patru luni, spun localnici ai comunei, care susțin că toate materialele de construcții pentru casa respectivă s-ar fi achiziționat doar de la un mare magazin de profil din Târgu-Jiu. De altfel, sesizează cetățeni ai comunei, de la același magazin, primarul a achiziționat mobilier nou în primărie, centrale termice etc., în valoare de peste 200.000 de lei.

La „realizările” primarului, bugetar de lux, se adaugă, spun cetățeni din Roșia de Amaradia, și cele două implanturi de păr pe care și le-ar fi făcut primarul în ultimul timp, ultima intervenție având loc în ianuarie 2017.

Bonusuri pentru familie

Relația cu magazinul de construcții nu este singura dubioasă în ochii cetățenilor care alătură materialele pentru vila proprie a primarului cu achizițiile făcute, de la același distribuitor, pentru primărie, oamenii vorbind și de alte bonusuri cum ar fi și cele de la o firmă de telefonie mobilă, de exemplu, care ar fi dotat familia Cotojman cu gadgeturi, de tip telefoane IPHONE și laptopuri. Firma de culoare orange ar încasa, de altfel, de la Primăria Roșia de Amaradia nu mai puțin de 1,7 mii lei lunar, contravaloarea unui abonament de grup, spun aceiași nemulțumiți, care vorbesc și de 300 de pahare inscripționate primite de Cotojman de la firma de la care a cumpărat 600 de pachete pentru pomul de iarnă 2016, pachete pentru elevii comunei.
4 tone de benzină pentru consumul primarului, lemne de foc în școli, ioc
În acest context, se vorbește și de risipa banilor publici pe combustibilul necesar plimbărilor primarului, pentru 2017, CL aprobând un consum de 4 tone de combustibil. Se vehiculează că edilul consumă 200 de litri de combustibil pe lună pentru a face naveta zilnic de la Târgu-Jiu, unde deține un apartament.
Se vorbește și de firmele de casă ale primarului, care primesc lucrările comunei pe tavă, prin încredințare directă, lucrările făcute fiind de foarte proastă calitate.
Totul în situația în care de peste un an, primăria lui Cotojman este cu conturile blocate pentru neplata unor hotărâri judecătorești iar școlile comunei nu au încă asigurate lemnele de foc pentru această iarnă.

Cotojman făcea pe victima legat de cel mai mare primar
Când un top al revistei Capital poziționa primarul de Scoarța pe poziția a doua în topul celor mai bine plătiți primar, cu un venit lunar brut de 6525 de cei brut, edilul Cotojman a ieșit ca un cocoș în mass-media locale și a declarat, în septembrie 2017, că el ar fi fost criticat în mod injust, public, că avea un salariu mare. Primarul Cotojman a preferat să-și arate cu degetul un omolog de-al său decât să recunoască că el avea salariul dublu brut al primarului de Scoarța încă din decembrie 2015. De data aceasta, poate Cotojman va spune adevărul, făcând public fluturașul ultimului său salariu, încasat după aplicarea legii salarizării unice, lege care taie din sporurile pe care el și le-a aplicat cu maximă generozitate, ani la rând.

loading...
Loading...

Citește și

GREENPEACE dă verdictul: Companiile energetice pe bază de cărbune lasă oamenii fără bani și fără aer! CE Oltenia, pe locul 16 în topul unităților care afectează sănătatea populației

Poluarea aerului de la termocentralele pe cărbune împovărează oamenii din Europa atât cu probleme de …

17 comentarii

 1. Dintr un salariu de 11000 lei sau chiar mai mare nu se poate construi o asa vila hare intr un timp asa de scurt . Implanturile de par sunt foarte scumpe. Amantele se intretin cu foarte multi bani . Concluzia este una singura ,asa multe si mari,, realizari ,,se pot face doar din spaga luata de la firmele de casa ale primarului. Restul sunt povesti de adormit,,,,,, alegatorii. Felicitari redactorului pentru curajul de a scrie despre primarii devalizatori ai banilor publici.

 2. Sunteti penibili pentru ca spuneti astfel de aberatii! Primarul Cotojman a prins cele mai multe proiecte din Gorj si ca sa prinzi proiectele astea nu puteai sa mergi pe jos, trebuia sa folosesti o masina, iar masinile nu merg cu apa. Plus de asta, exagerati cu cota de benzina.
  Masina lui Cotojman e veche, are peste 10 ani, orice om isi permite o masina mai noua. Cotojman are una tot veche. Si ce? Voiati sa umble cu Dacia 1310?
  Casa are o singura casa mostenita de la parinti. Nu trebuia sa o zugraveasca si sa ii schimbe tigla? Salariul de primar e stabilit de lege, nu de primar. Nu incercati voi sa patati imaginea lui Cotojman ca noi stim ce primar bun si corect e. Cotojman mereu a avut parul rar. Eu o sa îi recomand sa faca implant de sex sa aiba ce sa va faca voua, astia care v-ati prostituat.
  Felicitari domnul Cotojman! Sunteti un primar model! Noi stim ca aberatiile din articol sunt opera secretarului Diaconescu Dinel care nu mai e consilier primarul retragandu-i sprijinul politic pentru ca a furat materiale de la scoala, plase de sarme care trebuiau sa incercuiasca perimetrul scolii Diaconescu Dinel furand ciment, adeziv, multibat. El la vremea aceea era administratorul scolii si aflandu-se lucrurile astea si-a dat demisia din administrator de scoala. Rugam parchetul, politia sa il cerceteze pe acest Diaconescu Dinel.

  • cetatean romania

   un oportunist (comisionar), nu executa nimeni in comuna fara darile de rigoare…logic asta ii cuiu slab al PNL in Gorj, nici voturi multe nu aduce pentru PNL si este tot timpul dat in ziare

   • Acest secretar Dinel este cel mai mare hot din scoala Rosia de amaradia, numai probleme mi a creat.As dorii ca organele competente sa sezizeze furturile de materiale de constructii de la Grupul scolar.Rosia de Amaradia.este un mincinos extraordinar, doreste sa denigreze comuna in frunte cu primarul.nu merita acest impostor Dinel Diaconescu postul de secretar al scolii.

 3. Acest reclamagiu care a dat minciunile astea in presa, a incercat sa mi violeze sotia, mi a batut copilul la scoala .as dorii ca aceste aspecte sa apara in presa nu un exemplu de Primar care a inflorit comuna Rosia.respect Domnul Primar.

 4. Apartamentele, luxul, mașinile, conturile bancare despre care mințea în campania electorală că sunt prime acordate de bănci, plus anumite chestii care nu sunt la vedere, le-a dobândit din comisioane, adică șpăgi sau zeciuială, iar din salariul lui s-a întreținut cu întreaga familie. Zecile de miliarde anual cheltuite cu aceeași firmă pentru împietruire, ar trebui să însemne straturi de piatră de peste o jumătate de metru, an de an mânjește câte 5 centimetri de piatră, spărtură care a distrus anvelopele mașinilor, dar în schimb i-a îngroșat buzunarul. La gândirea șmecherească a lui, nu trebuie în sărăcia din Roșia de Amaradia nici o palmă de asfalt pentru că nu ar mai avea unde pune piatra și implicit s-ar decima șpaga. Acest preacinstit boier, parvenit, care până mai ieri viola limba română a învățat de la anumiți tătuci cum stă joaca cu banii statului, vom mai vedea ce vor zice și organele de cercetare ale acestui stat, de fapt în România de astăzi este o onoare și un merit să fi cercetat, lichelele spun că din ură politică. Individul în cauză, zis și primarul localității, de fapt și de drept sub mască este prăduitorul și lichidatorul acesteia, vizează în principal interesele sale și apoi pe cele de grup. Din fericire există patroni care au confirmat că i-au dat bani lichizi, iar Liviu cel Cinstit chiar i-a luat.

 5. Adevarul e ca oricat de mult ai incerca,dintr un salariu nu poti sa faci atata avere. Nu inteleg de ce l ar deranja pe cotojman ca se discuta despre averea lui. Se crede cumva un amarat???spunea cineva mai sus ca e o comuna infloritoare…numai cine nu a circulat pe drumurile si ulitele acestei comune,cine nu a intrat in primarie unde pute a rahat si a mucegai nu stie ca acest domn nu a facut nimic in cei zece ani de domnie.Pentru el da a facut cu varf si indesat…Daca nu era primar si nu devaliza banul public,acum am fi cunoscut un cotojman chel pe jumatate , cu o casa obisnuita si cu probleme financiare pe care le are orice roman care nu e intr o functie publica de unde se poate fura.Sa fim seriosi…articolul e de nota 10 si speram ca organele competente sa se autosesizeze si in cazuri de jaf din banul public la fel cum se autosesizeaza pt orice gainarie…

 6. Care este domnule primar deranjul ?, de când ai devenit sensibil și nu suporți realitatea și adevărul ?, nici cu dovezi certe ziarul nu este credibil ?. Lasă MINCIUNA, nu te mai scălda în ea, ciocu mic. Nu ești credibil, atâta timp cât ai eticheta și ești perceput ca îmbogățit ilicit. Cât despre proiectele cu care te tot lauzi, las-o baltă, asta îți este meseria, de 10 ani numai proiecte și minciuni, fapte zero. Alți primari au un singur proiect care valorează de 3 ori cât toate ale tale. Ce proiecte ai tu acuma, ceilalți primari gospodari le-au realizat de acum 20 de ani.

 7. cate proiecte europene are cotojman???? cele sapte minuni de proiecte cu care a umplut presa si fb ul de laude sunt inca pe hartie iar utilitatea lor pt cetateni e aproape egala cu zero…de fapt ce nu stiu cetatenii e ca nici nu se stie daca edilul va demara vreunul din aceste proiecte fiindca el scoate bani frumosi din hartogaria care trebuie intocmita si depusa asa ca nu stim cat il mai intereseaza lucrarea in sine. dar sa presupunem ca le va demara….la ce folosesc cele 6 sali de clase atasate la liceul tehnologic in conditiile in care elevi nu vor mai fi??? in 10 ani de ce nu a fost capabil sa faca si el cate o toaleta la fiecare scoala???..adica isi permite sa arunce cu bani pe focuri de artificii si concerte de zilele comunei cheltuind 700 de milioane si nu putea sa faca o toaleta…jalnic….nu stiu cum de vad unii comuna asta saracita de acest cotojman ca ar fi infloritoare…ar fi fost daca banii s ar fi cheltuit cu chibzuinta si cu bun simt. de ce are comuna 10 miliarde datorie????????? cotojmane ar trebui sa le spui oamenilor adevarul si adevarul e ca TU AI JEFUIT COMUNA!!! FARA RUSINE AI BAGAT MANA PANA LA UMAR IN BUGETUL ACESTEI COMUNE!!!NU TE MAI LAUDA SI NU MAI MINTI LUMEA CU NERUSINARE!!

  • Diaconescule esti un legionar scîrbos.Ai ramas un nimeni nu te-a mai vrut primarul consilier nu mai poti fura materiale de la scoala.Ti-ai tencuit interiorul noi tale case cu materialele scolii.Ai furat gresie faianta adeziv ciment tevi metalice cînd erai administrator la scoala si le-ai folosit pe acasa.Tu hotule ti-ai facut inca o casa cu materiale furate de la scoala cînd erai administrator.Rusine praduitorule hotule.Javra ordinara .

  • Cel mai tare primar este Liviu .E corect si a facut din Rosia o comuna model.E bun destept si lupta pentru oameni.Noi apreciem ce face pentru comuna noastra .Nu are bani dar e descurcaret si tot face investitii care au schimbat fata localitatii.Degeaba incearca rahatul asta de Dinel sa îl denigreze ca noi stim cît de corect e primarul nostru.Sa minti atîtea despre primar cînd el nu are bani si s-a descurcat a prins cele mai multe proiecte dintre primari si axum e un primar invidiat ca e cel mai tare din Gorj
   Cinste primarului nostru ziarul vostru numai minciuni spune si e ziarul psdeului .Sunteti oribili Gorj Domino.Diaconescu Dinel e rahatul care e suparat pe primar ca nu la mai lasat sa fure din materialele scolii si ca la dat afara din consilier.Credem in primarul nostru e cel mai bun primar de comuna a facut pentru Rosia ce nu a facut nimeni.A facut primarie noua biserica si in Rosia si in Dealu Viei apa la Ruget asfalt la seciuri la biserica asdalt la cimitir la Rosia saka de nunti mîndria comunei toalete moderne la liceu ca la tg jiu.drumuri pietruite peste tot de mergi acum in papuci si inainte nici cu cismele nu puteai merge ne-a scos din namol.Il adoram pe primarul acesta.Si acum va face din Rosia oras la cite proiecte a prins.Mai rar primar.Tinem la tine primare.

   • Fugi ma’ narodule si te culca . Ti au murit laudatorii ? Cum dracu’ o comuna asa saraca are un asa primar bogat ?

 8. Dinele esti un jegos si comentariile sunt tot ale tele ti-a taiat primarul toate pîrghile de a fura si acum primarul e persoana nongrata.Cotojman Liviu e cel mai corect primar si cel mai bun primar din Gorj.S-a dus vremea cînd be pacaleati voi cu minciuni si manifeste .îl iubim pe primar e cel mai tare .Sa traiasca sa scoata jigodeala din tine.Noi stim cine esti legionarule .Esti frustrat .Nu mai est consilier te-a dat afara primarul .Pai tu jigodie vruiai sa ne iei banii ?Nu javra te cunoastem .Traiasca cel mai bun primar.Traiasca cotojman liviu.

 9. Văleu muică așa osanale nu am văzut de când era Leana fată! Trăiască conducatorul iubit, trăiască primarul chelios care și-a pus păr din banii sărmanilor sinistrați, trăiască iedilul penele care și-a făcut viloi din banii noștrii și se plimbă pe tone de benzină.Ie așa de bun că îmi vine să-i fac o plângere penală să dea explicații cum a luat el salariu baban de bugetar cât premierul țării, să vedem apoi cum explică el că a pus banii la ciorapi să facă investiții la măsa acasă, cum le-a luat el plozilor telefoane si tablete din banii fraierilor care îl laudă mai sus, cum ia el spagi pe bandă de la firma de casă. Și apoi îi dăm un nou mandat de executat. Următorul doar după gratii.

 10. Licheaua turnătoare, parvenită și îmbogățită din banii noștri, pe lângă cele 4 tone de benzină își atribuie nejustificat și delegații lunare pentru care bagă la buzunar zeci de milioane. Actualmente, după noua lege a salarizării, în mod fraudulos a rămas tot cu cel mai mare salariu din județ și țară, adică 98 milioane, respectiv 78 doamna. O să se lase greu, timpul își va spune cuvântul și, evident instituțiile de cercetare.

 11. Ce facusi ma nene cotojman?? iti facusii vila pe banii prostilor,iti pusasi si par in cap si acum te suparasi pe dinel ca te dadu in gat. pai o fi furat ma si dinel,nimic de zis dar ca tineeeee nu cred.faitar,dinel,codreanu,pitoaca,au ramas copii mici pe langa tine.nu iti este rusine sa spui ca tu nu esti vinovat cand dispozitia aia e semnata cu mana ta de hot ordinar si mincinos.cat tupeu trebuie sa ai sa spui ca tu ai schimbat fata comunei…..numai tu cu lingaii tai si slujbasii tai jegosi vedeti alta fata a comunei…in rau ai schimbat mai lesinaturo care nu te mai saturi de furat.din ultima saracitura a comunei ai ajuns sa fi cel mai bogat.ar trebui sa ne spui si noua cum ai facut tu atata avere in timp asa de scurt.acum dai vina pe lege ca ai tu salariul ala de parlamentar burtos.pai de ce nu au mai hotule si ceilanti primari ca tine?de ce criticai tu pe ala din scoarta cand tu aveai dublu? treci toata ziua prin scoarta si ti se pare tie si lingailor tai ca rosia arata mai bine.deschideti ba ochii si comparati si voi cum arata scoarta si cat jeg e in rosia.vai de capul vostru de ordinari.toate comunele au ulitele asfaltate si canalizare iar cotojman a considerat ca nu ne trebuie asfalt findca la cat suntem de prosti iese la pensie din primarie doar dand adeverinte si luînd salariu de 100 mil pe luna. bai rosienilor deschideti ochii!!!!!!! alte comune au realizari si proiecte europene de milioane de euro iar cotojman nu are nimic decat vorbe goale.in 10 ani nu are niciun metru de asfalt…o sa ne inghita namoalele….vai de noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodată site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.