DOVEZI! Directorul de la Patrimoniu, ACASĂ la miliardarul Deaconu, chiar în ziua în care trebuia să ia parcarea de la Rodna. Rotaru s-a prins în FLAGRANTUL intereselor și a ignorat dispoziția primarului!


Dacă în Gorj ar exista Poliție și Parchet, la ora când citiți aceste rânduri, cel puțin doi-trei șefi din Primăria Tg-Jiu erau deja reținuți, pentru 24 de ore, pentru abuz în serviciu. Dar cum nu există, la 72 de ore de la momentul în care trebuia să intre în vigoare rezilierea contractului de închiriere a terenului pe care funcționează parcarea din Piața Centrală, afaceriștii de la Rodna SRL se află, încă, la încasare, pentru că nici un șef din primărie, care a primit dispoziție de la primarul Marcel Romanescu să gestioneze parcarea, nu a avut curajul să-i evacueze, adică să se atingă de sursa de bani a acestora.
În tot acest timp, grupul de interese și influență care gravitează în jurul afaceriștilor Deaconu și Bâlteanu a organizat tot felul de întâlniri conspirative,cu scopul de a găsi soluții pentru stoparea demersului primarului. Ba mai mult, directorul Direcției Publice de Patrimoniu, Marian Rotaru, a mers acasă la Deaconu, chiar în ziua în care trebuia să-i închidă chioșcurile de la intrarea și ieșirea din parcare și s-o ia în administrare.

Faptele…

Afacerea ”parcarea Rodna” îi poate trimite în spatele gratiilor pe câțiva șefi din Primăria Tg-Jiu care, încă de la finele anului trecut, orchestrează lucrurile în așa fel încât afaceriștii Nicolae Bâlteanu și Liviu Deaconu, asociații firmei Rodna SRL, să nu piardă parcarea de la Piața Centrală, pe care o administrează de 20 de ani.
Cronologic, faptele s-au petrecut în felul următor: Primăria Municipiului Tg-Jiu a remis, marți, 29 mai a.c., o ”notificare” prin care a înștiințat societatea Rodna SRL că, începând cu data de 1 iunie, contractul de închiriere pentru terenul de 3.942 de mp, pe care funcționează parcarea de la Piața Centrală, se reziliază de drept, ca urmare a încălcării unei clauze. Prin aceeași adresă, semnată de primarul Marcel Romanescu și șeful Serviciului Juridic, Alina Pițu, i se aducea la cunoștință reprezentantului firmei Rodna SRL, Liviu Deaconu, să efectueze, de îndată, demersurile necesare în vederea predării bunului liber de orice sarcină.

A doua zi, pe 30 mai, primarul Romanescu îi solicită, în scris, directorului Direcției Publice de Patrimoniu ca, începând cu data de 1 iunie a.c, să asigure ”activitatea de gestionare a parcării din Piața Centrală”. Documentul este semnat de primire chiar de către Marian Rotaru, fără alte specificații.

În dimineața zilei de 1 iunie, afaceriștii de la Rodna SRL încasau în continuare din parcarea de la Piața Centrală, fără ca nimeni și nimic să le perturbe această activitate care le generează venituri consistente din decembrie 1998, din momentul în care au închiriat terenul.
La orele prânzului, omul de afaceri Liviu Deaconu, a fost vizitat, la vila sa din zona fostului Castel de Apă, de directorul de la Patrimoniu.
Marian Rotaru a intrat în curtea vilei lui Deaconu, la ora 12,15, iar la 12,29 a ieșit din locuința afaceristului, având în mână mai multe înscrisuri.
Imaginile îl surprind pe Rotaru în timp ce părăsește locuința omului de afaceri, nu înainte de a se saluta, amical, cu acesta, însă se întoarce pentru câteva secunde, deranjat de traficul zgomotos care-l împiedica să perceapă unele detalii transmise de Deaconu. Directorul de la Patrimoniu a traversat apoi strada, în grabă, și s-a urcat în mașina personală, parcată în zonă.

Abuz în serviciu cât parcarea de la Rodna

Trebuie precizat că Marian Rotaru nu a dus la îndeplinire dispoziția primarului Romanescu, deși a semnat, personal, de primire la data de 30 mai, adică nu a gestionat parcarea începând cu 1 iunie, în sensul de a încasa bani pentru bugetul orașului, ba mai mult, a mers la locuința reprezentantului firmei Rodna SRL, cea care administrează parcarea de la Piața Centrală și care nu s-a retras de pe terenul respectiv, cu toate că, începând de vineri, contractul de închiriere al acestuia a fost reziliat.
În timp ce șeful de la Patrimoniu dădea mâna, amical, cu patronul Rodna SRL, chiar în poarta vilei acestuia, angajații societății încasaseră banii pentru peste 600 de autoturisme câte trecuseră, până la acel moment, prin parcare.
La orele 13,11, conform bonului fiscal emis de Rodna SRL,doar la cerere, în parcare intraseră 671de autoturisme.

Pentru că Poliția locală îi mângâia ușor pe creștet pe miliardarii de la Rodna aflați la încasare de 20 de ani, în parcarea de la Piața Centrală și-a făcut apariția și un echipaj al Poliției Române. Polițiștii i-au interogat pe casierii din parcare despre unele documente și, în mai puțin de zece minute, au plecat la fel de lămuriți ca atunci când au sosit.

La un calcul simplu, dacă la ora 13,11 societatea încasase minimum 671 de lei, având în vedere că, după o oră, tariful depășește un leu, și în condițiile în care traficul în parcarea de la Piața Centrală s-a păstrat la fel de intens pe tot parcursul zilei, societatea Rodna SRL a încasat aproximativ 1.300 de lei, vineri, 1 iunie.
În cursul zilei de sâmbătă, au făcut paradă prin parcare șeful de la Patrimoniu, Marian Rotaru și directorul Poliției Locale Tg-Jiu, Florin Urdea. Fără nici un rezultat însă.
După trei zile, de la emiterea notificării de reziliere, societatea Rodna SRL a încasat cel puțin 4.000 de lei, sumă ce poate fi constituită ca prejudiciu, în contextul în care ea nu va crește considerabil dacă litigiul dintre firmă și Primăria Tg-Jiu va ajunge în instanțele de judecată, iar termenul de finalizare a proceselor este unul impredictibil.

În concluzie…

Tot ce am scris mai sus se putea rezuma într-o frază care, culmea, se regăsește în Codul Penal la articolul cere incriminează infracțiunea de abuz în serviciu: ”Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.
Dacă vă întâlniți cu vreun polițist sau vreun procuror și nu vă amintiți detaliile afacerii, spuneți-i doar că rezumatul e descris cu acuratețe la Art.297 din Codul Penal.

ANCHETĂ: Funcționarii au recunoscut presiunile

Reamintim, polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice au în lucru un dosar, după ce s-au autosesizat din Gorj-Domino, și efectuează cercetări pentru a constata dacă există aspecte de natură penală cu privire la elaborarea unui proiect de hotărâre care a fost retras de pe ordinea de zi a Consiliului Local Tg-Jiu, în ședința din 29 ianuarie a.c., prin care terenul de la Piața Centrală le era servit pe tavă ”prin licitație”, miliardarilor de la Rodna SRL. Potrivit unor surse, mai mulți funcționari care au fost audiați au recunoscut presiunile care s-au exercitat asupra loc să întocmească șisă semneze acte care avantajau firma Rodna SRL.


loading...
Loading...

Citește și

Lumină, doar de la lumânare! După ce i s-a furat cablul de curent, un localnic sărac din Berlești a ajuns să fie tot el cercetat de poliție!

Un echipaj de poliție din Berlești s-a prezentat, săpămâna trecută, la locuința unui cetățean cu …

2 comentarii

  1. Felicitari redactorului pentru investigatie si pentru articol .Chiar , in timpul ,, filajului,, nu mai erau niste Loganuri albe cu numere naspa de Bucuresti pe urmele rotarului ? Intreb si eu , pentru mai multi prieteni . Fabricantul de roti doar cu smecherii din astea se ocupa de o viata . Viata de betiu . De cand este doctor in Stiinte Juridice a savarsit cate o fapta penala in fiecare zi insa protectia lu’ nea’ Florin si a dovedit eficienta . Pana cand , intr o buna zi , fabricantul de roti va confectiona roti de caruta in atelierul de tamplarie al Penitenciarului Tg Jiu .

    • Sa-l bage la puscarie pe directorul Rotaru daca nu duce la indeplinire dispozitiile primarului Romanescu .Cata spaga ia Rotaru de la Rodna ?

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: