Dreptate, nu doar pentru căței

Dacă aș fi arogant precum niște insalubri de prin media locală, le-aș răspunde aici la toate mizeriile pe care le aruncă în spațiul public, dar n-am timp, deocamdată, pentru toate panaramezele și nici metafore de aruncat pe păduchioși care au plecat după fentă și i-a driblat până și viața. Cât despre unul mai cu ștaif, care-i cu dreptatea-n dinții rânjiți și cu mâna la portofelul interlocutorului și emite banalități, o să-mi fac. Timp. Atenție, c-o să vă pice epoleții, vă pierdeți soldele, plasele cu de-ale gurii și contractele de tras linii!

Astăzi vă povestesc despre cum funcționează justiția în Gorj în două cazuri, aparent, identice. Dosarul celor opt primari reținuți în urmă cu doi ani și jumătate trebuie finalizat până la finele lunii viitoare. Așa a decis instanța și l-a obligat pe procuror să încheie cercetările. Mulți dintre aceștia au stat, în tot acest timp, cu barda deasupra capului și cu titulatura de inculpat pe frunte. Procurorul a stat și el. Liniștit. Acum, judecătorii i-au dat termen să grăbească ancheta. Să presupunem că-i va trimite în judecată pe cei opt primari, iar termenul rezonabil de finalizare definitivă a judecății să fie, cu aproximație, trei ani. Care mai e rolul unor eventuale pedepse după aproape șase ani de la comiterea faptelor? Repet, în eventualitatea că ancheta se finalizează cu rechizitoriu, iar judecata, cu condamnări. Asta doar pentru că un procuror a avut un fetiș să le ofere „meniul” la opt primari o dată și apoi a terminat probele…

Un alt dosar, tot cu aleși locali și șefime din primărie, abia a fost înregistrat la Parchet. Polițiștii și-au făcut treaba: cinci luni e un termen judicios. Onorabil pentru procurori ar fi să țină ritmul. Adică nu ar fi normal să-i salte, cu dubele, și să-i zvârle la beci, pentru 24 de ore, pe cei care au vrut să ofere o halcă roditoare din patrimoniul municipiului unor privați, iar apoi, ăia să revină pe funcții și să nu-i mai deranjeze nimeni până după alegerile din 2020.

Știu, o să fie servite public scuze de genul „complexitatea cauzei”, însă îmi amintesc foarte bine despre dosare finalizate, cu celeritate, în două-trei luni.

În altă ordine de idei, amintesc doar că sportul a murit de-a binelea la Tg-Jiu: nici handbal, nici baschet și nici fotbal. Nimic. Degeaba orașul are o sală nou-nouță și un stadion gata de inaugurat. De ce? Pentru că politica s-a amestecat în sport, iar în acest caz, ajungem la vorba lui Vadim: „A amesteca sportul cu politica e ca și cum ai pârli porcul la flacăra olimpică”.

loading...
Loading...

Citește și

Muie, muie dar cu ce?

Prostia m-a copleșit și nu prostia în sine ci numărul minților care o produc? Muia …

Un comentariu

  1. Brava, Matei! Esti ” cel mai credibil ” dintre insalubrii! La ceas de seara, ai ” trecute fix” 169 de cititori! Restul, niste hahalere care s-au sus după rentă celor ce te catalogheaza ca un fostprezentsiviitor santajist, hai?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: