Drumul ce leagă Bumbeștiul de Petroșani, prin Defileul Jiului, a fost recepționat! 2 ani, lucrarea în garanție


Investiția la drumul național ce străbate Defileul Jiului a fost recepționată, declară Ion Tudor, directorul SDN Târgu-Jiu, în zonă circulându-se foarte bine. Lucrarea rămâne timp de doi ani în garanție. În timpul lucrărilor au fost executate 135 de podețe pentru scurgerea apelor, 8 poduri au fost reabilitate și un pod a fost construit de nou. S-au montat parapeți pe versant și bariere de protecție. De asemenea, a fost turnat covor asfaltic nou pe care a fost executat marcaj rutier termoplast, iar în zonele de curbe marcajul este rezonator.

Un consorţiu al firmelor Copisa Constructora Pirenaica (Spania) – Chiruli Andrea Impresa Individuale (Italia) – Coremi Inter (România) a executat lucrările de modernizare a DN 66 pe tronsonul Bumbeşti-Jiu – Petroşani. Proiectul este finanţat de Compania Naţională de Infrastructură Rutieră din România şi are o valoare de peste 158 de milioane de lei. Lucrările ar fi trebuit să fie finalizate încă din 2016. Încă mai trebuie realizat podul de la Lainici dar și parcarea din treptul mănăstirii. „Au fost lucrări de calitate, complexe, iar constructorul va trebui să remedieze orice defecțiune ivită timp de doi ani, cât acest drum se află în garanție, conform contractului. Momentan, nu sunt probleme decât cu lăstărișul crescut foarte mult și care pe unele porțiuni reduce din vizibilitatea indicatoarelor rutiere. Mai sunt ceva probleme cu anumite rigole, unde s-au adunat aluviuni de pe versanți în urma ploilor. Acum ne ocupăm și de acest aspect, ca și de lăstărișul crescut. Totul va fi în regulă după ce terminăm aceste activități de întreținere în câteva săptămâni. Alte probleme nu sunt legate de acest drum și mă bucur că a fost finalizat. Ambele județe, Gorj și Hunedoara, beneficiază de o lucrare amplă, unde s-au investit foarte mulți bani și energie, ieșind o lucrare de calitate”, a făcut public Ion Tudor.
Pentru continuarea proiectului ,,Lainici” s-au depus ofertele, există studiul de fezabilitate, proiectul în sine și tot ce ține de aspectul birocratic al problemei. Totul urmează să fie încheiat în toamna acestui an. ,,Eu aș fi mulțumit ca în acest an firma câștigătoare să apuce măcar să-și organizeze șantierul, urmând ca din primăvară să se apuce de lucru. Lucrarea nu poate ține mai mult de maxim doi ani, dar cred că o vor termina mai repede de această perioadă deoarece eu nu văd mari probleme care să le întârzie lucrările. În același contract vor fi cuprinse ambele lucrări. Deci va fi o singură firmă câștigătoare pentru lucrarea de la pod și de la parcare. Odată cu aceste două lucrări, se va încheia capitolul modernizării drumului de pe defileu”, a mai precizat Ion Tudor.

Loading...

Citește și

Spectacolele ”gratuite” din centrul Tg-Jiului au costat 600.000 de lei! Cine a luat caimacul!

Dacă gorjenii au avut impresia că n-au plătit bilet pentru spectacolele care s-au desfășurat, vara …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.