Drumul județean de pe raza comunei Runcu, FINALIZAT! FOTO

Au fost finalizate lucrările de modernizare a 4,5 km de drum județean (DJ 672C) de pe raza comunei Runcu, prevăzute în planul de investiții publice a Consiliului Județean Gorj, pentru anul 2019. Astăzi, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor de execuție pentru obiectivul  ,,Reabilitare drum județean 672C, km 10+200 – km 14+700, comuna Runcu, județul Gorj”, investiția fiind finanțată din bugetul propriu al Județului Gorj cu 5.919.791,78 lei inclusiv T.V.A. (lucrări executate și decontate)  și dată în folosință cu 3 luni mai devreme decât  termenul prevăzut, inițial, în graficul de lucrări.

„Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în data de 25.06.2018, cu dată de începere a lucrărilor 02.07.2018 și cu termen finalizare (inclusiv durata de prelungire a contractului pe perioada de sistare a lucrărilor pe perioada de timp friguros) până la data de  26.12.2019. Principalele categorii de lucrări de execuție au constat în:

-reabilitarea a 4,500 km drum județean cu platformă drum variabilă și structură rutieră diferențiată pe sectoare drum, în funcție de distanțele până la limita de proprietate, parte carosabilă cu lățimea variabilă de la 5,50 la 6,50m, cu următoarea structură rutieră:

-șanturi pereate  L=2192,45 m;

-șanturi de pământ  L=4670 m;

– rigolă carosabilă L=163,50m

-acostamente betonate L=2162,0 m;

-accese la proprietăți: pe partea stânga a drumului 241 bucăți, pe partea dreaptă a drumului 229 bucăți

-drumuri laterale- 4 bucăți;

-stații de autobuz -4 bucăți;

-marcaje rutiere și montare semne de circulație„ se arată într-un comunicat de presă.

 ”Investiția realizată pentru îmbunătățirea infrastructurii de drumuri județene vine în sprijinul dezvoltării comunei Runcu precum și a localităților învecinate ținând cont de faptul că zona prezintă un potențial turistic local important și este în continuă dezvoltare. S-au deschis foarte multe pensiuni, fluxul de turiști este permanent și era necesară o infrastructură modernizată, care va trebui continuată și în alte zone. Pe lângă acest tronson de drum realizat ce traversează satul Răchiți, mai sunt în lucru DJ 672E  Runcu-Arcani și DJ 672D Runcu-Lelești cu ieșire în DN 67D Târgu Jiu-Tismana. E un început și cu siguranță vom continua, pentru că primarii sunt implicați, consiliile locale sunt implicate și le mulțumesc”, a declarat Cosmin-Mihai Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

O femeie infectată cu coronavirus s-ar afla în Franța: Bilanțul deceselor din China a ajuns la 18

Temutul coronavirus care face ravagii în China ar fi ajuns și în Franța. O femeie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.