Drumul Novaci-Rânca, închis din cauza viscolului

Ranca-viscol-1

Mai mulți turiști au coborât, duminică, cu greu de la Rânca, din cauza viscolului. Reprezentanții CNADNR au anunțat că și ieri a fost închis drumul spre Rânca, după ce sâmbătă nu s-a putut urca în stațiunea din cauza viscolului. Un singur segment de drum naţional a fost închis duminică din cauza viscolului care spulbera zăpada pe partea carosabilă: DN67C Novaci – Rânca (judeţul Gorj), pe porţiunea cuprinsă între kilometrii 22 şi 34+800. Pentru zona de munte a judeţului Gorj a fost în vigoare, până ieri, la ora 12:00, o atenţionare nowcasting emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, referitoare la intensificări ale vântului care pot viscoli ninsoarea şi spulbera zăpada.

Ranca-viscol-3

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat utilizatorii reţelei de drumuri naţionale că de sâmbătă, începând cu ora 14.40, s-a închis circulaţia pe DN67C între km 22+000 – 34+800 între localităţile Novaci și Rânca din judeţul Gorj, din cauza vântului puternic şi a zăpezii abundente, viscolită de pe versanţi. Întrucât circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, CNADNR roagă participanţii la trafic să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră în vederea prevenirii ambuteiajelor. „Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA recomandă participanţilor la trafic să evite zonele afectate de zăpadă şi viscol. Dacă totuşi nu se poate evita deplasarea în aceste zone, recomandăm ca participanţii la trafic să nu plece la drum fără a avea autoturismele echipate corespunzător pentru condiţiile de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, combustibil, pături, săculeţ cu material antiderapant, alimente, apă etc.) şi să se informeze înainte de plecarea la drum asupra stării reţelei de drumuri naţionale”, spun reprezentanții CNADNR.

Probleme la coborârea din Rânca

Turiștii au rămas câteva ore în plus în stațiune, față de cât își propuseseră, pentru că nu au putut coborî. Viscolul puternic și zăpada în strat mare au îngreunat intervenția utilajelor. La ora 11,00, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţa utilizatorii reţelei de drumuri naţionale că pe sectorul de drum DN 67C, km 22+000 – 34+800 Novaci – Rânca s-a făcut deszăpezirea pe un fir. De la ora 11:30 a început coborârea turiştilor, în faţa convoaielor de maşini acţionându-se cu utilaje în baterie. „Viscol este în zona Plopu, acolo unde se află şi releul. Zăpada poate să depăşească şi un metru în zonele unde este viscol. Maşinile nu pot să circule decât în coloană, în sensul că o maşină de la Drumuri care curăţă partea carosabilă se află în fruntea coloanei de maşini. Doar în acest fel pot să coboare pe Transalpina, spre Novaci. Maşinile de la Drumuri acţionează, dar este foarte greu în zona cu viscol, pentru că zăpada se aşează la loc pe drum“, spunea Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Salvamont Gorj. La ora 13.00, circulația a fost redeschisă pe ambele sensuri. În zonă sunt prezente echipaje de poliţie rutieră care veghează la buna desfăşurare a traficului rutier şi informează conducătorii auto cu privire la starea carosabilului.

loading...
Loading...

Citește și

Cum să îți depozitezi corect pantofii

Chiar dacă suntem chiar în mijlocul sezonului rece, perioadă în care de regulă încălțăm doar …

2 comentarii

  1. ei …………..a aparut cornoiu

  2. cereti aprobarea lui cornoiu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.