duminică , 8 decembrie 2019 - 15:30

După patru ani, subalterna lui Ciolacu a fost scoasă de sub urmărire penală!


O instanță a Judecătoriei Târgu-Jiu a decis joi să admită cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, în baza unei ordonanțe date cu un an în urmă, confirmând astfel renunţarea la urmărirea penală faţă de suspecta Vlădăianu Dina Monica,consilier superior în cadrul Direcţiei Judeţene de Cultură şi Patrimoniu Cultural Gorj pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu. Salariata a fost implicată în dosarul reabilitării dubioase a clădirii în care funcționează Primăria Târgu-Jiu, asta în 2015. Sentința dată ieri este definitivă.

Monica Vlădoianu, consilier superior în cadrul Direcţiei Judeţene de Cultură şi Patrimoniu Cultural Gorj, se încadra până joi la art 86, al. 5 din Legea 188. Mai exact, aceasta trebuia să fie mutată din biroul său din Direcția de Cultură pe timpul urmăririi sale penale prelungite în dosarul privind reabilitarea primăriei municipiului.
Cum însă la instituţia unde lucrează erau și în 2015 și acum “omul şi postul”, precum singur recunoaştea directorul instituţiei, Pompiliu Ciolacu Jr., şeful lui Vlădoianu nu a avut unde să o mute pe funcţionara urmărită penal. Acesta a cerut ajutor procurorului de caz care i-a transmis în scris că poate să treacă de articolul 86, pe motiv că funcţionara nu ar putea influenţa ancheta din postul pe care îl ocupă.“Potrivit răspunsului primit de la Parchetul Gorj o pot păstra în funcţie pe Monica Vlădoianu, pentru că nu poate influenţa ancheta din poziţia pe care o ocupă”, a explicat presei, cu patru ani în urmă, directorul Direcţiei de Cultură Gorj, Pompiliu Ciolacu.
Abia în urma sentinței de joi, subalterna lui Ciolacu poate spune însă că a scăpat cu totul de acest articol și de urmărirea sa prelungită în acel dosar care a avizat lucrările realizate la clădirea monument istoric din centrul municipiului, dosar în cadrul căruia în decembrie 2014 a fost reținut Raul Chiriac, șeful Serviciului Investiții a Primăriei Târgu-Jiu.
De altfel, clădirea avea nevoie de avize speciale de la Ministerul Culturii pentru a se putea interveni cu lucrări de reabilitare. Lucrările s-au făcut însă în baza unui aviz eliberat de funcţionara Direcţiei de Cultură Gorj, Monica Vlădăianu. Aceasta a fost acuzată că ar fi eliberat acest aviz fără respectarea prevederilor legale aplicabile în cazul clădirilor monument istoric și nu ar fi anunțat organele abilitate în legătură cu neregulile constatate.

loading...
Loading...

Citește și

Iată noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu! Cine ocupă funcțiile de director medical și director de îngrijiri

Medicul Nicoleta Simona Coleașă și asistentul medical Claudia Elena Motea a fost desemnate în funcțiile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: