După șapte luni de când un octogenar a ars de viu în azilul de bătrâni de la Suseni, instituția nu are nici acum un sistem de detecție a incendiilor funcțional


Au trecut șapte luni de când un octogenar a luat foc și a ars de viu într-o cameră a Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, instituția nu are nici acum o instalație de detecție a incendiilor funcțională.
Ca să evite un alt incident dramatic, în lipsa acelui sistem de detectare și semnalizare a incendiilor, nu sunt folosite saltelele electrice, antiescară, pentru bătrânii imobilizați, deși Florin Tănăsescu, cel care asigură interimatul la conducerea centrului spune că cele zece saltele sunt utilizate.
Azilul de bătrâni, așa cum e mai cunoscut complexul, nu are nici măcar un medic de familie permanent, în condițiile în care acolo sunt asistate persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu, ci unul care vine doar trei zile pe săptămână.
Practic, mult așteptata reformă a DGASPC, după ce instituția a scăpat de fostul director Cotrună, se lasă așteptată, lucrurile rămânând în același stadiu în care au fost lăsate de acesta.

În primele zile ale lunii mai a.c., un bătrân de 81 de ani a murit la Spitalul din Pitești, unde a ajuns, în stare gravă, cu arsuri de gradul II şi III, pe 30% din suprafaţa corpului, fiind transferat de la unitatea spitalicească din Tg-Cărbunești. Bătrânul, parţial imobilizat la pat, era cazat în Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni și a vrut să desigileze o pungă cu alimente cu ajutorul unui chibrit, însă plasticul de la ambalaj s-a topit, flăcările i-au căzut pe vestimentație și a luat foc. La scurt timp, directorul azilului, Stelian Luca, a fost demis din funcție, iar fostul şef al DGASPC Gorj, Dumitru Cotrună, indigna un județ întreg cu declarațiile sale cum că nu a raportat incidentul pentru că a fost „unul minor”.
Au trecut exact șapte luni de atunci, iar lucrurile nu s-au schimbat prea mult. Căminul de bătrâni de la Suseni e condus de la acel moment de Florin Tănăsescu, căruia îi încetează interimatul, astăzi, 30 noiembrie, și nu a reușit să pună în funcțiune un sistem de detectare și semnalizare a incendiilor.

Pe 6 octombrie, DGASPC a încheiat un contract pentru montarea unei astfel de instalații pentru suma de 43.357 de lei, fără TVA. Nici n-au început lucrările că, după două săptămâni, contractul cu firma Experience Source SRL din Tg-Jiu, reprezentată de a fost suplimentat, printr-un act adițional, cu încă 6.000 de lei.Experience Source SRL a fost abonată la bani publici, în ultimii ani primind câteva zeci de contracte prin încredințare directă de câteva instituții din județ, cele mai multe dintre acestea fiind încheiate cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj.
Într-unul din imobilele centrului firma a montat senzorii de fum, iar în celălalt atârnă niște sârme din tavan, în condițiile în care societatea reprezentată de Badea Miss Cristian mai are exact 30 de zile să pună instalația în funcțiune.

Florin Tănăsescu spune că senzorii sunt în lucru, o parte fiind deja instalați și e convins că până pe 31 decembrie sistemul va deveni funcțional. ”A durat mai mult cu procedurile de achiziții, dar acum lucrările sunt avansate și va fi respectat termenul din contract pentru că zilnic, după ora 12, băieții vin și lucrează”, a declarat Tănăsescu.
În privința saltelelor antiescară, atât de utile bătrânilor imobilizați, dar nefolosite pentru a evita un eventual incident cu urmări dramatice, în condițiile în care există riscul ca acestea să se supraîncălzească și în lipsa instalației de detectare a fumului, Tănăsescu a ținut să demonstreze că acestea există, dar nu și că sunt utilizate. ”Avem 10 saltele antiescară și ele sunt folosite pentru beneficiarii imobilizați. Sunt achiziționate de aproape un an de zile”, a precizat șeful azilului de la Suseni.

Bătrânii se îmbolnăvesc după programul medicului: luni, miercuri și vineri

Scriptic, lucrurile sunt în regulă și în privința serviciilor medicale ce li se acordă ”beneficiarilor”. Într-un document oficial, ”Ghidul beneficiarului CIA Suseni” se menționează că asistența medicală este asigurată de un medic, iar îngrijirea și asistența este asigurată non-stop. În realitate însă, medicul de familie al persoanelor internate în complex, Aurora Șandru le acordă consultație acestora doar în zilele de luni, miercuri și vineri. Până la finele lunii februarie a.c., medic angajat al complexului de la Suseni a fost Maria Ecobescu, însă fostul director Stelian Luca a făcut în așa fel încât i-au fost luați toți pacienții beneficiari ai azilului, după ce doctorița a refuzat să elibereze, ilegal, un certificat de deces, iar șefii centrului au fost nevoiți să se întoarcă cu un mort de la groapă, cazul ajungând, la vremea respectivă, pe posturile naționale de televiziune. Ex directorul Luca a adus-o, imediat, pe Aurora Șandru, adică exact pe medicul său de familie.
”Medicul de familie e în Tg-Jiu, dar are 60 de pacienți aici și vine în zilele de luni, miercuri și vineri”, recunoaște cu seninătate Tănăsescu.

loading...
Loading...

Citește și

GREVA JAPONEZĂ s-a extins la CEO. În ce CARIERĂ se mai PROTESTEAZĂ

După minerii de la Carierele Lupoaia şi Roşiuţa din zona Motru a venit rândul celor …

38 comentarii

 1. Tanasescu se ocupa de chefuri cu porcii taiati ptr el si gasca lui in timpul programului,porci crescuti din banii batrinilor,a cumparat pastravi puiet tot ptr el,are amanta o asistenta din complex care e si ea un pui de sefa sau asa se vrea,si multe alte afaceri de unde poate cistiga el
  Nu a investit un leu in prize la spalatorie ,dar
  Itm ssm doarme pina se va intimpla o noua tragedie el trebuie sa cistige ca e
  Samsar de masini toata ziua e in oras dupa ciubucuri nu la servici unde e platit cu bani grei dar asta e are dreptate si el xa sefii
  Cj maninca la
  Dolce
  Vita si trebuie sa i onoreze capriciile.
  Huooo analfabetule afara cu tine si fufele aferebte

  • Ce face invidia din om, ori ce ar face omul nu-i multumeste pe toti, de ce nu scrieti si de realizarile ,, samsarului” la acest camin, de ce criticati oameni fara sa-i cunoasteti , asa zisa amanta cum o numiti intotdeauna a fost o fata la locul ei, eu o cunosc foarte bine si nu se plange nici un salariat de ce ma uimiti ce scrieti. Voi toti stiu cine sunteti acea gasca a lui Gridan care mai alaltaieri se vedea sefa de centru, o gasca de nu faceti nimic care stati in brazi si barfiti toata ziua. In legatura cu porci voi sunteti mai porci decat porcii interesativa intai unde ajung acesti porci si dupa aceia scrieti. Anul trecut au ajuns pe masa la centrele de copii.

 2. Acest. Specimen cu un caracter si limbaj suburban a devenir din chelner samsar de masini dar unul extrem de escroc .
  Apoi cu manevrele de rigoare l a sapat pe
  Luca si ia luat locul. De aici au inceput afaxerile,achizitiile invizibile cheltuirea banului public si pe deasupra il peria pe
  Diaconescu duoa ce il tocase atitia ani cu
  Cotruna. Rusine rusine rusine celir xare i au girat interimatul la distrugerea complexului. Trezeste te
  Cosmin
  Popescu nu mai dormi ca nu te scotea din infractor iar nevastata era prilej de glume deochiate
  Era discipolul lui
  Cotruna umbla disperat sa i vinda masina
  Ford in timpul programului.

 3. Reforma in DGASCP Gorj ? Cu cine , cu reformatii din PSD-PDL-PNL aripa Diaconescu ? Sa fim seriosi , o sa l regretati pe brunetul de Cotruna care in fiecare zi de joi facea ture prin targul de masini si vechituri.

 4. Am avut pe cineva din familie la suseni si am ramas cu un gust amar. Nici spitalul jud nu are atitea asistente si atit de putin personal necesar la batrini. Statea batrina mea neschimbata pina seara iar mincarea ce i o duxeam o luau din frigider unde o puneam. Banii platiti acolo sint prea multii comparativ cu serviciile oferite. Coruptia ucide. La fel ca sefii impostori pusi pe capatuiala.
  Toti la fel doar
  Giorgi era sef adevarar,competent!

 5. De când a luat pe sef de centru si amanta lui este o sefa se plâng bolnavii de felul cum se poartã ,si îi panseaza doar daca are ea chef , jigneste în stanga şi în dreapt si nu face nimic toata ziua sta picior peste picior la cafele în cabinet si da directive în lipsa samsarului de Tanasescu . Acestia se cred patronii caminului Cia Suseni fac ce le taie capul :SUNT CRESCUTI PORCI CU CONTRIBUTIA BOLNAVIILOR ,DAR PORCII DISPAR DIN UNITATE FARA CA EI SA VADA VREO BUCATICA DE CARNE , Jigneste angajatii si chiar a jucat în picioare halatele unor infirmiere ,spunînd ca el este,, SEFUL ACUM,, si se face ce zice El DOMNULE DIACONESCU MAI ALALTERI TE SAPA CU COTRUNA ACUM E MANA DREAPTA A DUMITALE ,,,,,TREZESTETE,,,, SI DEMITEL PE ACEST OM PERVERS

  • Diaconescu are si el porcu lui la suseni de ibtine spatele.
   Uitati va la el ca nu il reconanda nici fata. Toti cei care l au tolerat sint lingaii lui
   Buleac care e insurat cu sora samsarului si are si ek grija de piterie ii trimire pe ionela tudor ingrijitoarea ziua sa spele vase iar la ture vine asta cind e odihnita. La suseni e clica dgaspc tanasescu amanta fosta sotie toti ptr binele caselor. Diaconescule te face smecherul asta pe fata ca doar stie trecutu lui tactu a povestit cum la scos din mocirla cu tractoru si amanta

 6. Bună seara, am citit toate comentariile dumneavoastră , as dori sa relatez și eu povestea mea. În acest an am avut o disputa cu cumnata mea ea fiind fina lui Cosmin Popescu, în grija noastră aveam o bunică care îi făcuse act la fratele ei și ea a luat-o pe bunica noastră la ea prin pretextul ca are grija de ea dar grija a fost sa îi spargă actul și să o ducă azil la Suseni.menționez ca a făcut cerere cu numele tatălui ei cu datele de contact ale ei și cu ajutorul lui Luca,Popescu Cosmin și cu o semnătură falsă dar acolo se pare că nu contează, am făcut cerere de externare cu socrul meu adică copilul bătrânei dar nu ne baga nimeni în seama. ..sincer am obosit de nepăsarea acestor oameni. Va rog ajutatine măcar cu un sfat

 7. Bună seara, am citit toate comentariile dumneavoastră , as dori sa relatez și eu povestea mea. În acest an am avut o disputa cu cumnata mea ea fiind fina lui Cosmin Popescu, în grija noastră aveam o bunică care îi făcuse act la fratele ei și ea a luat-o pe bunica noastră la ea prin pretextul ca are grija de ea dar grija a fost sa îi spargă actul și să o ducă azil la Suseni.menționez ca a făcut cerere cu numele tatălui ei cu datele de contact ale ei și cu ajutorul lui Luca,Popescu Cosmin și cu o semnătură falsă dar acolo se pare că nu contează, am făcut cerere de externare cu socrul meu adică copilul bătrânei dar nu ne baga nimeni în seama. ..sincer am obosit de nepăsarea acestor oameni. Va rog ajutatine măcar cu un sfat .pot sa va mai comunic ca acest domn Luca chiar ne spunea că nu avem nici o șansă să o luăm fiindcă e susținută de Popescu și nu avem șanse, uitat sa menționez ca ajutorul îl are și din partea doamenilor Sandru fiind medicul de familie al ei,bunica vreau să vă comunic din istoricul ei medical ca din anul 2011 sufera de dementa mixta dar nepoata se duce cu ea luând.-O de la azil când dorește și o duce pe la notari publici adică mai precis la doamna Badea sa semneze pretext ca o duce la medic . La acest azil Cum relatati se are grija de pacienți nu ….Va mulțumesc

  • Adina nu umbla cu acuzatii care sunt nefondate e prima poveste pe care o aud toti apartinatorii care au vrut sa-i ia acasa au facut cerere de externare si i-au luat acasa. Nu invinovati pe Popescu de ce nu vrei sa faci. Poate ai luat lectii de la femeia de serviciu dar si aceasta stie procedura de externare, cred ca ai luat lectii de la cei care critica sefii din DGASPC.

   • Bună seara ,as vrea sa va raspund eu pentru Adina ,cea care acuză oameni nevinovati amestecandui in problemele sale :in primul rand uita sa precizeze ca bătrâna de care vorbeste are un curator care o ingrijeste de zece ani de zile , si de aceea nu poate sa o externeze , curatorul a fost de acord si le-a aprobat să o ia acasă si au mers cu bătrâna direct la Notariat sa o puna sa semneze diferite acte existând o hotărâre judecătorească pe care nu a luat-o in calcul .Nu stiu ce sfat vrea atata timp cât nu a ingrijit-o deloc pe bătrână si la acel centru este foarte bine ingrijita ,are medic ,merge periodic la control medical ,mancarea este foarte bună ,dar uita sa spuna că motivul pt care face atata scandal este :;; Bătrâna le-a spart actele ei având Contract de vanzare cumpărare cu Clauza Întreținerii, cea ce nu au respectat si-au batut joc de ea .Să nu mai acuze oameni nevinovati !!!

   • Dl ion îmi pare rău că nu cunoști situația este depusă cerere decătre fiul bunicii dar nepoata a fost ajutată și nu poate sa o externeze așa ca va rog vorbiți ce trebuie să vorbiți .Nepoata a făcut cerere în numele tatălui cu date de contact ale ei și a deschis proces ca fiind fica bunici de curatela sa mai profite un pic de bunica și sa va mai comunic ceva ea o pensie de pe bătrână de 1700 lei și cere comisie de ancheta de la primărie ca nu are cine avea grijă de ea așa ca informațiile care le aveți sunt greșite 2 noi greșim ca ne zbatem sa o luam acasă sa avem grijă de ea.

    • In toate comentariile vorbesti doar de bani , pentru ca asta te intereseaza dupa cum se vede ,mai bine ai pune mana pe munca si informeazate mai bine inainte de a vorbi , este o hotarare definitiva prin care este numita curator nepoata,nu mai vorbi prostii !!!

   • Precizez dl Ion ca dl Luca era director în acel moment la azil,dl Popescu este nasul nepoatei unde ea a apelat mințind ca tatăl ei este de acord cu internarea mamei iar acesta a aflat de mama lui în august ca este în azil iar ea fusese internată în iunie, iar în legătură cu doamna doctor este medicul bunici de familie așa ca faceți și dumneavoastră legăturile și spuneți ceea ce mi-ați spus , îmi pare rău dar este foarte greu sa o externam și sa o luam acasă.

  • In loc să faci acuzații la adresele: Sandru ,Popescu si Luca ,oameni care nu au legătură mai bine incepe prin a spune adevărul: că ți-ai bătut joc de bătrâna si ai scos-o afară din casă, că te-ai purtat foarte urât cu ea tipand întruna ca tu ești proprietară si nu întră nimeni pe proprietatea ei.Deasemenea soțul tău care este foarte agresiv având probleme cu alcolul a terorizato pe bătrână,el fiind internat si la Psihiatrie spitalul de sub pasarelă (se poate verifica ) .Nu mai spune că ai obosit de nepăsarea oamenilor ,spune ca bătrâna are o persoană numită Curator unde există o hotărâre judecătorească pe care tu nu ai respectat’o.Spune că a-ti luat-o acasă pe bătrână si a-ti dus-o direct la Notariat sa semneze anumite declaratii pe care le-ați facut si nu a vrut sa semneze , si ai tupeul sa acuzi pe Sandru -Popescu -Luca ,rusine sa îți fie ,ești o mincinoasă și faci acuzații asupra unor oameni nevinovați !!! Precizez motivul pentru care această individa se leagă de toată lumea si nu stie pe cine să mai acuze : Bătrâna le-a spart actele care le-a făcut pe casă deoarece și-au bătut joc de ea , erau cu Clauza Intretinerii . ÎNVAȚĂ SĂ SPUI ADEVĂRUL, NU DUCE LUMEA IN EROARE ACUZÂND OAMENI CARE FAC ATÂTEA PENTRU CETĂȚENII ACESTUI ORAȘ !!!!!!

   • În primul rand nu este numita curator mai are mult pana acolo.

   • Ști ceva Irita puțin îmi pasa dacă pierdem casa dar sa știi ca nouă ne pasa de bunica nu de casa,noi avem suflet nu ca nepoata eîn care nu o interesează decât banii bunici și averea ei . Oare ști câți bani a luat de pe săraca bunica și ziua profitat …Îți spun eu și informează te miliarde, părinți și frații ei nu au avut parte de bunuri Cum a avut ea de asta a dus o la azil vrea sa vândă și casa fratelui și sa își bata joc de părinți ei , vrei sa știi cum a tratat o pe mama ei când s-a întâlnit în azil Îți spun tot eu și o știu și angajați de acolo ( curea, catea și jigodie ) așa ca te rog nu mă interesează casa ci omenia dute la vecini mei și interesează te Cum am vb eu cu bunica și Cum am tratat o fiind și operata la coloana.

    • Din comentariile tale totul se rezumă doar la casă și la bani ,eu asta vad , referitor la vecini iati terorizat cu scandalurile voastre , ai spălat vreodată bătrâna…nu pt ca iti mirosea si nu puteai , se vede că tie nu iti convine de cumnata dar ea chiar o ingrijeste si a ingrijito Asta ESTE ADEVARUL !!!

    • Chiar esti foarte suparata ,dar de ce nu mergi la bunica ta sa iti dea bani , …daca te afecteaza asa mult lucrul ăsta care e destul de vizibil ca iti trebuie banii bunicii ,parintii au o casa facuta de bătrână si frații la fel ,din cate stiu eu la sora ia dat bani sa isi ia apartament in Timișoara,doar ca a mancat banii si si-a luat doar o garsonieră pe care o are inchiriata si primeste bani tot datorită bunicii are functia pe care o are pentru ca ia platit facultatea si meditatiile deci a beneficiat de pe urma ei asa ca daca nu stii mai bine taci din gura , cât despre frate ia dat o casa facuta de bătrână pe care nu a stiut sa o aprecieze …oare stii ca ia furat banii bunicii ..si bunica la ținut pe banii ei ca nu avea servici si bea toată ziua cu prietenii iar apoi i teroriza …vrei mai multe informații ca mai sunt …ai uitat ca ai fost la soacra ta si te-a scos afară că nu faceai nimic ,cat despre omenie nu cred ca poti vorbi ,despre cât de mahalageoaica esti da poti vorbi , nici nu ai stat cu bunica cat ai fost operată erai la soacra ta nici nu te-a interesat de bunica , de asta iai inchis si bucătăria ca nu avea voie săraca ca iti murdarea vasele asa spuneai si acum faci pe victima…!!!

  • Ai obosit să minți lumea , spune adevărul !!!

   • Oare cu ce mint lumea spunând adevărul care poate fi confirmat de către vecini, da pot spune ca am luat bunica de la azil dar nu sa sparg acte Cum face nepoata ei punând o bătrână sa semneze și sa spargă acte , nu știu cine ești și de ce te bagi în viața noastră necunoscadune. Ți se pare normal după ce timp de 10 ani Cum spui ca îi ia pensia bătrânei sa nu îi dea decât o banană și un meniu de 1 carnat , familia a avut grija de bătrână nu ea așa ca te rog informeazate și nu a bunica a spart actele nepotului ci ea a făcut ăsta dar vom vedea mai departe

    • A-ti luat bătrâna si unde a-ti dus-o ?direct la NOTARIAT la BADEA nicidecum acasă cum trebuia încercând sa o puneti sa renunte la rezilierea contractului .Este adevarat ??? Era decizia batranei cui dădea pensia ,voi aveati obligatia săi oferiți ingrijire deoarece va ramanea casa dar din ce am onteles v-ati batut joc de ea ti spunand ca batrana a dat in tine …RUȘINE SĂ ÎȚI FIE !!spune adevarul !!!

     • Draga, ești prost informată noi am avutilizat grija de bunică, nepoata a avut grijă de ea din banii ei nu de dragul la bunica așa ca te rog nu mai vorbi prosti iar referitor sa merg la munca sa nu mă interesez de bani la bunica stai liniștită ca astia nu mai exista de mult .Ești prost informată.

   • Am spus și voi spune toată viața adevărul

 8. Traiasca Romania

  De 1 Decembrie fiti mai buni ! La multi ani !

 9. De cand a venit Diaconescu la protecta copilului lucrurile s au schimbat radical in bine. A facut in cele cateva luni lucruri pe care Cotruna nu le a facut in 5 ani. Activitatea acestei institutii functioneaza bine, o spun oamenii din centre. Cat priveste despre porc, ca cineva iar da lui Diaconescu porci sau orice altceva ma faceti sa rad …. este de ras, poate sa si cumpere si singur, nu are el nevoie de asa ceva …. este cunoscuta corectitudinea lui in atatia ani de cand lucreaza acolo.

 10. MPrezicmafiaatorul

  De acord că în foarte puțin timp activitatea la Protecția Copilului să schimbat ,mai sint multi care nu se împacă cu Corectitudinea ,cu munca ,dar sint. Convinsa ca noul Director General a pune peste tot ordine , disciplina ,corectitudine,pentru insas el este un exemplu de cinste si corectitudine.,zece ani cit afost Director adjnct si a organizat concursurile de angajare si promovare nu am auzit pe nimeni ca Diaconescu să compromis . Lucrez si eu de mult aici ,clar Direcția a fost făcută praf de Cotruna si a fost pe prăpastie ,gata gata să nu mai poată funcționa .La Suseni există niște grupuri de interese ,niste lupte interne ,si ele vor lua sfirsit foarte curînd ,nouă conducere nu poate fi mituita nici cu porci nici cu bani ,un fel de ,,porc ” este care scrie fără să i-si dea seama că poate răspunde penal de acuzațiile nefondate pe care le face în spațiul public.

 11. Peste citeva zile vine la Suseni Tibi Tataru ca urmare a plecari fortuite de la Spitalul Judetean , a stari de incompatibilitate constatate de ANI si a cercetarilor penale a faptelor savirsite la Spitalul Judetean.Vom vedea daca acesta mai vrea sa munceasca si pe bani mai puti si fara SPAGA ????

  • Gica tu nu ai mintea lui Tataru nici cat are o gaina , pe unde a lucrat s-a vazut in urma lui , vaitai pe acei trantori de la suseni ce se vor face ca nu o sa mai aibe timp de barfe si reclamatii.

   • Mintea lui
    Tataru i a venit odata cu agoniseala dobindita gratie smenurilor dar urmeaza deja ancheta la nivel inalt si asta se stie la nivel inalt. Daca avea minte nu ar plati acum 2 pensii alimentare si nu ar trai in concubinaj cu tot felul de duduite cu trecut dubios. Vom vedea ce mai face dar un lucru e cert a fost lasat ca o masea rea de 2 femei puternice ,realizate!

 12. Maria de ce nu ti-ai tinut parinti acasa si i-ai abandonat intr-un camin ai uitat cate drumuri ai facut sa-i aduci si cat te rugai sa-i primeasca la azil toti faceti la fel va plangeti ca nu puteti sa aveti grije de ei ca fac tot felul de rele iar dupa ce ii bandonati aveti pretentii. Valabil pentru toti apartinatorii daca nu aveti grije de ei acasa multumiti personalului din centru ca isi manca sanatatea cu ei. Personalul a fost tarat pe la politie cand ecel batran s-a dat foc singur, s-a facut atata tamtam de parca personalul iar fi dat foc.

 13. asta e romania

 14. nu se iau masuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.