Durerile musculare, tratate cu eucalipt

Ai nasul înfundat, tuşeşti până la epuizare sau te chinuie durerile musculare? Le poţi alina cu ulei de eucalipt. Are proprietăţi multiple: antibacteriene, antiinflamatoare, anstispastice, antivirale şi antifungice.

Durerile musculare şi reumatice se pot trata cu o compresă fierbinte, astfel: într-un bol se pun jumătate de litru de apă fierbinte şi 3 picături de ulei de eucalipt, apoi înmuiem un prospop din bumbac, îl stoarcem bine şi îl aplicăm pe zona dureroasă.

Este foarte eficient împotriva bolilor respiratorii de orice natură: răceli, tuse, alergii, bronşite, infecţii ale gâtului, astm sau probleme ale sinusurilor. Pentru tratarea acestora, se recomandă inhalaţii cu uleiul: se adaugă câteva picături într-un bol cu apă fierbinte, se pune un prosop pe cap şi se respiră adânc. Specialiştii recomandă inhalarea aburului cald timp de cel puţin zece minute. Inhalaţiile sunt benefice şi în caz de infecţii respiratorii însoţite de tuse.

Este remediul perfect pentru tratarea stărilor de epuizare fizică şi psihică, depresiilor sau stărilor de anxietate, dar stimulează şi memoria şi sporeşte puterea de concentrare. Este un tratament eficient şi pentru convalescenţă.
Pentru reducerea durerilor de gât se pun câteva picături într-un pahar de apă caldă şi se face gargară.
Uleiul de eucalipt stimulează circulaţia sângelui de la nivelul scalpului, îndepărtează mătreaţa şi oferă strălucire părului. Este folosit şi în tratarea infecţiilor pielii, fiind foarte eficient împotriva bolilor copilăriei: pojar, scarlatină, oreion.

sursa: click.ro

loading...
Loading...

Citește și

Condimentul care te scapă de problemele digestive. Este aur pur pentru sănătate

Cardamonul este unul dintre cele mai scumpe condiment din lume, prețul lui fiind depășit doar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.