E clar: Rotaru are IMUNITATE în Primăria Tg-Jiu. Comisia de disciplină O RUȘINE! Un an de zile pentru cercetarea disciplinară a directorului de la Patrimoniu. Verdict: CLASARE!


Bătaie de joc, sfidarea legii, nesimțire și mult tupeu. Cam la atât se poate rezuma activitatea Comisiei de disciplină stabilită prin dispoziția primarului Marcel Romanescu pentru cercetarea administrativă a directorului Direcției Publice de Patrimoniu (DPP), Marian Rotaru.
Trei plângeri în care erau sesizate fapte extrem de grave și comportamentul abuziv al lui Rotaru au fost clasate, după un an de zile de la declanșarea cercetării disciplinare, timp în care, 7 luni de zile, membri comisiei nu au mișcat nimic. Deja e caz de abuz în serviciu dacă vreun organ judiciar va fi interesat de modul în care au tras de timp cei din comisia de cercetare administrativă, pentru a se împlini termenul în care se radia, de drept, din cazierul administrativ al directorului de la Patrimoniu, vechea sancțiune, mustrare scrisă, primită în toamna anului trecut, scopul evident fiind acela de a-l face scăpat.

Curățătoria „Nufărul” i-a spălat abuzurile lui Rotaru

Maniera în care este apărat Marian Rotaru, directorul DPP, de o eventuală răspundere disciplinară, în ciuda tuturor evidențelor, e revoltătoare! Ultima cercetare administrativă ar trebui să genereze un dosar de abuz în serviciu pentru membri comisiei de disciplină, sau cel puțin o cercetare disciplinară, în contextul în care cei patru membri desemnați de primarul Marcel Romanescu s-au șters la fund cu Legea privind Statutul funcționarului public.

Concret, la data de 5 octombrie, 6 noiembrie și 16 noiembrie, anul trecut, Mihaela Vasiloiu, auditor intern superior în cadrul DPP a sesizat ”presupuse fapte de natură disciplinară” comise de directorul instituției, Marian Rotaru, printre care agresiuni verbale, obstrucționarea desfășurării activității de audit intern, depășirea atribuțiilor de serviciu, refuzul de a aproba efectuarea concediului de odihnă, precum și întrebuințarea de expresii jignitoare, dezvăluirea unor aspecte ale vieții private, manifestarea unui comportament abuziv de către directorul DPP în mai multe rânduri.
Pe 15 noiembrie, anul trecut, prin dispoziție a primarului Marcel Romanescu a fost constituită comisia de disciplină din patru funcționari din cadrul Primăriei Tg-Jiu: Elena Alina Pițu, președinte, respectiv Vergiliu Adrian Moșneanu Giuverdea, Florin Pașolea și Pantelimon Adrian Șcheau, membri.
Comisia a început să lucreze de pe 5 decembrie și până pe 26 martie a.c. au fost audiați Marian Rotaru, Mihaela Vasiloiu și alți șapte angajați ai Direcției de Patrimoniu. Din luna martie și până la jumătatea lunii octombrie, adică aproape șapte luni de zile, comisia nu a mai lucrat la acest caz. Abia pe 17 octombrie membri acesteia s-au trezit din letargie și au solicitat unele documente de la DPP. La finele lunii octombrie, pe data de 30, cei patru funcționari s-au întâlnit pentru a dezbate cazul și au propus, la unison, clasarea celor trei sesizări cu privire la abuzurile lui Rotaru.

„Geniile” în materie juridică…

… descoperite de primarul Romanescu în ungherele întunecate ale primăriei au concluzionat că ”nu sunt aplicabile dispozițiile art.77, alin. (1) din Legea nr. 188/1999, care prevăd condițiile imperative care se impun a fi îndeplinite pentru a atrage răspunderea disciplinară a funcționarului public”. Cu un tupeu care depășește orice limită, cei patru ”magnifici” fac trimitere și la expresia latină utilizată în drept: ”in dubio pro reo”, adică, îndoiala profită celui acuzat. Mai clar, din depozițiile martorilor, ambigue, pe alocuri, doar era vorba despre șeful lor, intangibilul Rotaru, deștepții din comisia de disciplină nu au putut reține în sarcina acestuia vreo abatere disciplinară.
Ar fi, totuși, de menționat un lucru: dacă cei patru membri ai comisiei de disciplină cunoșteau atât de bine legea, de ce nu i-au propus primarului Romanescu să-l suspende pe Rotaru din funcție pe perioada cercetării administrative? Doar nu există nici un dubiu că directorul DPP a putut influența cercetarea administrativă, prin accesul direct la documente și prin interacțiunea directă cu subordonații, șapte dintre aceștia martori în acest caz. Dacă era suspendat sau mutat în cadrul altei structuri, pe perioada cercetării, mai puteau face ”geniile” trimitere la ”in dubio pro reo”?
Or, în acest caz, trebuie pusă o ultimă întrebare: cum se numește, juridic vorbind, fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice și se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică?

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primar din Gorj cu o casă cât patru! Clădirile se odihnesc în aceiași curte, nu și în declarația de avere

Un primar, patru case renovate în trei mandate, dar, doar una declarată, și o amendă …

14 comentarii

 1. Incredibil asa ceva. Comisia de disciplina a ajuns la mana lui Rotaru! Baiii capete seci… va umilit primarul asta in ultimul hal. Slugilor!

 2. Alina Pitu care e numite de Romanescu si sefa la juridic este nimeni alta decat fata lui Puiu Diaconescu si sora pesedistului Laurentiu Diaconescu director general la Protectia copiilor.bravos dom Puiu,un copil la liberali si unul la pesedei,functii super bune..si tu faci pe corectul orasului..

 3. Nu avem decat sa ne luam familiile si sa lasam poiliticienii si acolitii lor sa traiasca singuri in tara asta.

 4. Rusine Romanescule!!!!! Concediaza.ti sfatuitorii!!! In Ritmul Asta Ne Faci De Ras Orasul!!!! Te-ai urinat pe noi tinand in functie DIRECTORUL PEDICHIURA!!!! Ce calitate de om esti tu??? Cine se aseamana se aduna!!!! Domn Profesor!!!

 5. Comisia de disciplina este formata din cei mai incompetenti juristi din primarie. Pitu asta, si ceilalti trei, nu-s in stare sa lege doua vorbe in fata instantelor de judecata, dar prin Primarie fac pe marii juristi. Asa se intampla cand Primarul este incompetent. Se inconjoara de oameni incompetenti, in vreme de adevaratii juristi ai primariei au fost eliminati rand pe rand… Romanescule tata, fugi cat mai poti ca la alegeri dam cu tine de pamant de nici nu zici ca ai fost vreodata primar…Asteptam o propunere de candidat care sa se ridice la nivelul de responsabilitate impus de aceasta functie.

 6. Bine punctat Spune-mi cu cine umbli sa-ti spun cine esti. Valabil pentru primarul Romanescu! Consiliat de tot felul de oameni dubiosi si (dez)informat de copii strazi. Vai de orasul asta. Scapi de hoti dai incompetenti infatuati

 7. Calinoiu Cosmin

  Marcele?!!!!Te dadeai oaie printre lupi si acumai ai devenit lup si tu….te dai cinstit si corect in fata dar in spate esti de-l lor….nu degeaba sta fratele tau la ITM Gorj linistit….lupul isi schimba parul dar naravul NU…!!!Eu nu te mai VOTEZ….atata pot sa fac si ca mine sunt mii in acest oras!!!

 8. De ce il injurati pe domnul Primar? De ce nu va legati de cei care blocheaza proiectele domnului Primar pentru dezvoltarea municipiului, adica de penalii din psd-alde? Ca i s-a facut pedichiura nu e motiv de demitere. Daca incalca legea in domeniul institutiei pe care o patroneaza, intelegeam sa fie demis. Daca a incalcat-o, de ce taceti malc? Sau a incalcat-o rotaru si nu spuneti nimic pentru ca asa v-au platit psd-alde-istii? Cand a castigat fotoliul de Primar cu 12500 de voturi, cu 1000 mai multe decat glicemie in 2016 si cu 3000 mai multe decat azorel popescu, de ce ati sarit de cur in sus sa spuneti ca „majoritatea in CL o are psd-alde si doar ei il pot demite”? Cand domnul Primar Romanescu a vrut achizitia terenului dintre BNR si Scoala 4 pentru a amenaja o parcare pentru deblocarea benzii de pe strada Geneva, in detrimentul aluia care a construit blocurile de pe 16 Februarie intersectie cu Dobrogeanu Gherea fara loc de parcare, cand a inceput lupta pentru a amenaja o parcare etajata la Piata Centrala si Super 2000, iar cei din CL s-au opus, dorind sa o lase celor de la Rodna, contra unui comision, de ce nu ati sarit sa il aparati pe domnul Primar? A fost buna spaga sa il injurat pe nedrept pe domnul Primar? Nu mai votati psd-alde in 2020 si nu o sa mai vedeti rotari sefi in institutiile publice.

  • Bah Tavi… orasul stie ca fratioru mai mare baga bani multi in diversi “asistati sociali” postaci care sa-i faca campanie non stop . Te simti? Unu umbla cu bicicleta toata ziua prin oras si se lauda ca e informatorul nr 1 al lusului (platit la negru de vanatorul de negrii).

  • Si pe cine sa votezi , pe Dan Vilceanu cu Grivei si gasca lor de pesedisti din PNL ?

 9. Bai, Tavi suntem sătui de pupincuristi ca tine. Las o mai moale. Si cum ar fi cand intri prin instituții sa i vezi pe toti cu picioarele prin lighiane, ca nu i motiv de demitere si nici de abatere disciplinară, mai ales că una ca Pitu cercetează sesizările. Hai ma Si mai lasa ne cu „penali”. Penalii sunt persoane condamnate. Mai puneti mana pe Dex. „Penalii” sunteti voi. Ne e sila de voi toti. N o mai dati după unii sau altii.

 10. Bai Tavi nu-l mai pupa atata in cur pe Romanescu… Uita-te si tu prin oras ca nu mai e nici curatenia care era pe timpul lui Circiumaru, desi pe ala toti l-am dorit plecat din primarie. Asta nu e-n stare sa amenajeze o parcare. Spune tu o parcare in plus amenajata de Romanescu de cand e primar… Decat sa-l pupati in cur atata mai bine cumparati-i un bilet de tren sa se duca pana la Ploiesti, la parcarea Omnia ,(sau sa intre pe street view si e de ajuns) sa vada si el ce s-ar putea face si in Tg Jiu si sa puna mana pe treaba sa lase latratul precum cateaua la luna, ca nu l-am pus primar ca sa faca cariera politica, ci ca sa se ingrijasca de dezvoltarea orasului astuia. Sa puna mana sa-l dea afara pe oportunistul asta de Rotaru si sa se puna pe treaba. Daca nu, sa se duca in parlament ca acolo sunt aia care dorm ca el…

 11. Horhelușu, cat te costa pe luna comentacii si postacii pentru Lusulel sa ti in perfuzie??? Salariu iti ajunge sau ai linie de credit la Iordaki???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.