E oficial: elevii vor face șah la școală!

elevi-1

Începând cu anul școlar 2014-2015, programa școlară va aduce noutăți pentru elevi. Mai exact, aceștia se vor putea înscrie la ore de șah. Ministerul Educației a semnat un acord cu Federația Română de Șah pentru ca, din toamna acestui an, în programa școlară să fie introdusă disciplina opțională „Educație prin șah”. „În urmă cu aproximativ o lună, am semnat ordinul de ministru prin care a fost aprobată programa şcolară pentru primii doi ani de studii de şah, iar astăzi am semnat acordul prin care asigurăm cadrele didactice pentru această disciplină, respectiv profesorii care sunt legitimaţi la FRS, ce vor putea să predea această disciplină”, a spus ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.
Potrivit programei, pe parcursul acestor ore, elevii pot să se familiarizeze cu tabla de şah, cu regulile de joc şi să decodifice semnificaţia semnelor convenţionale utilizate în partida de şah, să interpreteze, să observe și să simuleze situaţii de joc.

Șahul dezvoltă capacitatea de comunicare

Studiile în domeniu arată că șahul este un joc care îi ajută pe practicanți la creșterea coeficientului de inteligență, care dezvoltă abilitățile de rezolvare a problemelor, îmbunătățește capacitatea de comunicare și aptitudinea de a identifica modele de gândire și acțiune, care oferă oportunități practice pentru luarea de decizii rapide și corecte sub presiunea timpului, dezvoltă memoria și gândirea creativă, oferă provocări elevilor sau contribuie la dezvoltarea încrederii în sine.

Loading...

Citește și

Alocațiile, înlocuite cu vouchere!

Modul de acordare a alocațiilor de stat pentru copii ar putea fi modificat. Mai exact, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.