duminică , 15 decembrie 2019 - 21:06

Economia la fondul de salarii pe 2019, pe tapet, azi, la CEO!


Luni la ora 12.00, la Divizia Minieră, va avea loc Comisia Mixtă Administrație-Sindicate, pe ordinea de zi fiind economia la fondul de salarii pe 2019, liderii sindicali cerând deja o situație economică CE Oltenia, programul de lucru pe luna decembrie, impactul actului normativ privind modificarea Legii Pensiilor privind reducerea vârstei de pensionare pentru mineri și impactul asupra companiei dar și dosarele sociale. De două luni nu s-a mai organizat ședință, motiv pentru care s-au adunat 100 de dosare sociale în care salariații cu boli grave așteaptă ajutorul financiar al companiei.

Anul trecut, economia la fondul de salarii s-a împărțit la salariați în mod egal. În luna decembrie a anului 2018, salariații au luat 700 de lei în plus la salarii, economia obținută de companie pentru că mulți salariați au intrat în concedii medicale. Acum, aceeași economie se discută cu administrația, liderii așteptând să afle ce bani are CEO de împărțit la final de an.
Anul trecut economia la fondul de salarii a fost de 26 de milioane de lei și s-a dat salariaților sub formă de tichete cadou.
În comisie se discuta și programul de lucru pe decembrie. Anul trecut această problemă a impus o grevă la Lupoaia, care a dus la un dosar în care administrația cere și acum prejudicii Sindicatului Solidaritatea 2013. Pe fond, procesul s-a pierdut de către CEO.
Acum minerii speră să nu lucreze de sărbători, ori să lucreze motivați financiar. Majoritatea lucrătorilor nu vor însă bani ci libere deoarece le vin copii acasă. Minerii vor să lucreze în alte zile dar nu de Crăciun și Revelion.
În ce privește modificarea la Legea Pensiilor, în privința reducerii vârstei de pensionare, și acest lucru se va discuta luni, deoarece sunt numeroși salariați care și-au cerut calcularea timpului lucrat pentru a-și cere pensionarea în perioada imediat următoare. Mulți așteaptă să îndeplinească vârsta necesară pentru a părăsi compania.
[ads]

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce spune deputatul Vîlceanu despre cei doi afaceriști propuși pentru Consiliul de Supraveghere al CEO: Sunt extrem de inteligenți și adaptați la ce înseamnă economie!

Răzvan Alex Ionescu și Iulian Vasile Popescu sunt doi târgujieni susținuți de PNL Gorj pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: