Educatorii gorjeni fără majorări salariale!


Vești proaste pentru educatorii gorjeni. Aceștia își vor pierde majorările salariale acordate în prezent pentru predarea simultană la mai multe grupe de preșcolari, conform unui proiect de act normativ inițiat recent de Ministerul Finanțelor. Asta înseamnă că majorările se vor acorda numai profesorilor din învățământul primar sau gimnazial.

Informația reiese dintr-un proiect de ordonanță lansat marți în dezbatere de minister. Ca să se aplice, acesta trebuie adoptat de Executiv și publicat în Monitorul Oficial.
Concret, educatorii care predau simultan la cel puțin două și cel mult cinci grupe de preșcolari nu vor mai primi o majorare variabilă a salariului de bază. În momentul de față, această majorare variabilă se acordă după cum urmează:
-pentru două grupe se acordă o creștere cu 7% a salariului de bază deținut;
-pentru trei grupe se acordă o creștere cu 10% a salariului de bază deținut;
-pentru patru grupe se acordă o creștere cu 15% a salariului de bază deținut;
-pentru cinci grupe se acordă o creștere cu 20% a salariului de bază deținut.
Asta înseamnă că majorările salariale în funcție de predarea simultană vor fi acordate în continuare numai profesorilor care au între două și cinci clase de elevi în învățământul primar sau gimnazial.

Decizia a fost luată după ce Curtea de Conturi a derulat un audit financiar la Ministerul Educației, în urma căruia s-a recomandat eliminarea obligației de acordare a majorărilor pentru personalului didactic de predare din învățământul preșcolar. Asta pentru a se pune în acord Legea salarizării bugetare cu Legea educației.

Loading...

Citește și

Se deschide un NOU TEATRU la Târgu Jiu!

În aproximativ o lună de zile își deschide porțile un nou teatru la Târgu Jiu! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.