Ei sunt câștigătorii Festivalului Concurs al Cântecului Popular Oltenesc „Maria Apostol” de la Runcu


33 de copii și tineri au fost prezenți duminică 12 mai 2019 la Festivalul-Concurs al Cântecului Popular Oltenesc „Maria Apostol”, care a avut loc în comuna gorjeană Runcu. Cei mai valoroşi interpreţi de muzică populară au fost premiaţi. Concursul a fost organizat de către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Consiliul Local şi Primăria Runcu, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” şi Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu. Festivalul, organizat la Runcu, într-o zonă cu bogate tradiții etnofolclorice, își propune să contribuie la descoperirea și promovarea celor mai valoroși interpreți de muzică populară, la stimularea interesului publicului pentru receptarea creațiilor folclorice autentice, la valorificarea comorilor cântecului popular oltenesc.

Secțiunea soliști vocali 7-14 ani

Premiul I oferit de Consiliul Local și Primăria Runcu a fost câștigat de Anuța Mădălina de 12 ani din Târgu Jiu și de către Caval Denisa de 14 ani din Rovinari. Premiul II oferit de Consiliul Județean Gorj prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj a fost câștigat de către Stana Ioana de 11 ani din Târgu Jiu și Tâlvescu Fabian de 13 ani din Drăguțești. Premiul III oferit de CJCPCT Gorj a fost câștigat de Cotea Elena de 13 ani din Craiova și Popescu Ana Maria de 12 ani din Târgu Jiu.
S-au oferit și patru mențiuni de către Școala Populară de Artă Târgu Jiu solistelor Cobzaru Marin Nicoleta de 12 ani din Peștișani, Floarea Daria de 10 ani din Târgu Jiu, Bălan Mihaela de 14 ani din Rovinari și Bartic Maria de 14 ani din Mătăsari.

Secțiunea soliști vocali 15-35 ani

Premiul I oferit de Consiliul Local și Primăria Runcu a fost câștigat de Trohonel Gaviota de 21 de ani din Bălești. Premiul II oferit de CJCPCT Gorj a ajuns la Borș Carlos de 15 ani din Rovinari și Stanojevic Kristina de 15 ani din Bălești. Premiul III a fost câștigat de Betej Anisia de 16 ani din Prigoria și Popescu Maria de 16 ani din Dragotești. S-au mai oferit două mențiuni, fiecare de către CJCPCT Gorj solistelor Florea Cosmina de 15 ani din Târgu Jiu și Ion Daiana de 16 ani din Dănciulești.
Primăria și Consiliul Local Runcu a oferit laureaților trofee.

Loading...

Citește și

Remetea, consilier ALDE de la Tismana, s-a implicat într-o acțiune umanitară! A colectat bani pentru o fetiță bolnavă de cancer

Liderul ALDE Tismana, Petre Remetea, s-a implicat direct în ajutorarea unei micuțe din localitate și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.