sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 9:43

El este EROUL de la Cărbunești! A salvat o fetiță de 3 anișori și pe bunicul acesteia din incendiu. „Bogdane, salvează-mi fetița!”


Un incendiu care a avut loc la finele săptămânii trecute într-un bloc de locuințe din orașul Tg-Cărbunești putea fi fatal pentru o fetiță de numai câțiva anișori și pentru bunicul acesteia, rătăciți prin apartamentele pline cu fum, părăsite în grabă de locatarii speriați. Curajul unui tânăr care a intrat fără să stea pe gânduri prin fumul înecăcios, la rugămintea unei mame disperate, a făcut ca să fie evitată o tragedie.
Bogdan Mezdrea a intrat, târâș, în apartamentul în care izbucnise incendiul, a găsit-o pe fetiță și pe bunicul acesteia pe care i-a salvat de la moarte.

„Mi-a salvat fetița fără să stea o secundă pe gânduri!”

Pompierii din cadrul ISU Gorj au fost solicitați, joi seară, în jurul orelor 22,00 pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la un apartament aflat la etajul întâi al unui bloc de pe strada Minerilor din Târgu-Cărbuneşti. Informațiile care au ajuns la presă confirmau faptul că 20 de locatari s-au autoevacuat și sunt degajări mari de fum. Incidentul a căpătat, la un moment dat, accente dramatice când din mulțime s-a auzit strigătul disperat al unei mame: ”Bogdane, salvează-mi fetița!”

Un tânăr s-a desprins din mulțime și a intrat prin fumul gros în scara blocului, fără să stea pe gânduri. A strigat și i-a alții să-l urmeze și a început să urce scările la etajul 1. A intrat, pe burtă, în apartamentul care ardea mocnit și a găsit-o pe Diana, o fetiță de numai 3 anișori. Și-a pierdut ochelarii, însă orbecăind a pipăit cu mâinile în jurul său și i-a atins picioarele bunicului micuței. A ieșit cu amândoi, rapid, prin fumul înecăcios.
Diana a primit îngrijiri din partea medicilor la fața locului, la fel și bunicul ei, iar mai apoi micuța a fost transportată la spital.
Incendiul a fost lichidat, iar cauza acestuia a fost un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

„Să fim oameni pentru oameni!”

Povestea din acea seară a fost redată, secundă cu secundă, de un bărbat, pe facebook, abia ieri, ca un semn de mulțumire pentru Bogdan, eroul incendiului de la Cărbunești.
”Să fim oameni pentru oameni! Au trecut câteva zile de la incendiul care ne-a afectat mai mult sau mai puțin, care ne-a speriat. Putem să o pățim oricare, majoritatea lăsăm sau uităm câte ceva în priză și de aici o viitoare nenorocire. Discuții peste discuții, dar puțini sunt cei care au vorbit despre un Om care a salvat două vieți: Bogdan Mezdrea este numele lui, un tânăr ca oricare alții, dar pe care Soarta, Norocul sau Dumnezeu l-a adus în acea seară în fața blocului în care putea să se întâmple o tragedie. Printre mulțimea care începea să se strângă în acel loc, o mamă țipa disperată să o ajute cineva, l-a zărit pe el, „Bogdane salvează-mi fetița”. Prin fumul negru și înecăcios bunicul cu nepoțica în brațe, în timp ce coborau de la etajul 4 a intrat, din greseală, chiar în apartamentul care ardea mocnit. Fără să stea pe gânduri, Bogdan și el părinte, chemând și pe alții în ajutor, s-a repezit prin fum, a intrat pe burtă în apartament și a găsit fetița, apoi după ce i-au picat ochelarii, iarăși o intervenție a Sorții sau a lui Dumnezeu, a întins mâna prin negură și a găsit picioarele bunicului. Astfel, două inimi continuă să bată și astăzi. Nu are nevoie de mulțumiri, nici de recunoștință, pur și simplu a făcut ceea ce mulți nu au curajul să facă, în timp ce unii doar privesc, există totuși Oameni care trăiesc pentru alți Oameni, pentru a-i ajuta pe cei de lângă ei… Bravo Bogdane…”, a scris Adelin Cioacă.
”Nu am cuvinte să-i mulțumesc lui Bogdan, dar să-i dea bunul Dumnezeu sănătate lui și familiei lui pentru că mi-a salvat fetița și pe tati fără să stea o secundă pe gânduri. Mulțumim din suflet”, a postat și Adela Lazăr, mama fetiței salvată din incendiu.
Bogdan Mezdrea are 36 de ani, este angajat al Consiliului Județean Gorj și are 3 copii.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce spune deputatul Vîlceanu despre cei doi afaceriști propuși pentru Consiliul de Supraveghere al CEO: Sunt extrem de inteligenți și adaptați la ce înseamnă economie!

Răzvan Alex Ionescu și Iulian Vasile Popescu sunt doi târgujieni susținuți de PNL Gorj pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: