Elevi intoxicați după o deratizare la şcoală

spital-turceni

Patru elevi ai Şcolii Generale din Dragoteşti au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce li s-a făcut rău în sala de clasă. La școala unde învață, se făcuse o deratizare cu o zi înainte, dar clasa nu a fost aerisită. Un singur elev a rămas sub supravegherea medicilor, însă starea lui de sănătate este bună.

Marți, la Școala Primară din Dragotești, a fost efectuată o deratizare, iar reprezentanții unității școlare nu au aerisit clasa corespunzător. Miercuri dimineața, când elevii au venit la ore, s-au simțit rău. Patru dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale, însă, unul singur a rămas sub supraveghere, acesta fiind luat de la școală de ambulanță. Dr. Marcel Grecu, directorul medical al spitalului din Turceni, a spus că starea de sănătate a minorului nu ridică probleme deosebite: „Doar un elev, care are zece ani, a fost adus cu ambulanţa SMURD la spital. A prezentat doar o senzaţie de vomă. Nu ridică probleme. Din ce am aflat, s-a făcut o deratizare la şcoală, dar nu ştiu exact cu ce fel de substanţă şi dacă de aici provine problema de sănătate. A venit doar o persoană. Nu ştiu dacă au mai fost şi alţi copii care au avut probleme. Mama s-a speriat. Va fi menţinut sub supraveghere în serviciul de gardă. Nu este internat”.

Anchetă de la ISJ Gorj

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a trimis o echipă de control la faţa locului. „Am trimis imediat un inspector pentru a vedea ce s-a întâmplat. Am înţeles că este vorba despre un singur copil de clasa a II-a, acesta având anumite stări de rău. Dezinsecţia ţine de primărie, noi nu avem nicio implicare. Inspectoratul Şcolar a trimis acolo o persoană care să se intereseze dacă elevii sunt în regulă. Noi ştim că nu au voie să folosească substanţe periculoase, care să pună viaţa în pericol, dar aşa cum v-am spus, dezinsecţia nu ţine de noi. Pe noi nu ne priveşte cum au fost făcute lucrurile, important este să nu fie afectaţi elevii”, a declarat Ion Işfan, inspectorul general al IŞJ Gorj.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.