Elevii află astăzi primele rezultate ale Evaluării Naționale

elevi-evaluare

Peste 3.500 de absolvenți ai clasei a VIII-a vor afla astăzi ce notă au obținut la cele două probe din cadrul Evaluării Naționale, examen susținut în această săptămână. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), notele vor fi afișate până la orele 16.00 în toate cele 87 de centre de evaluare constituite la nivelul județului Gorj.

Mii de elevi gorjeni trec astăzi prin cele mai mari emoții de până acum. Aceștia așteaptă nerăbdători să vadă rezultatele celor două probe din cadrul Evaluării Naționale pe care le-au susținut în această săptămână. ,,Am făcut câte ceva la amândouă probele. Sper să obțin o medie bună pentru a putea intra la liceul la care îmi doresc să intru. Cele mai mari emoții cred că abia acum le am. Până vineri, când vom afla rezultatele, nu vom sta liniștiți”, a spus Andreea, elevă la Școala Gimnazială ,,Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu, imediat după susținerea probei la Matematică.

Media de la Evaluare, mai importantă decât media anilor de studiu

Anul acesta, media pe care absolvenții clasei a VIII-a o vor obține la Evaluarea Națională va conta de trei ori mai mult decât media celor patru ani de studiu ai gimnaziului. Astfel, la calcului mediei de admitere la liceu, 75% va fi media examenului național și 25% media anilor de studiu.
Absolvenții clasei a VIII-a vor afla primele rezultate pe data de 27 iunie, până la orele 16.00. În aceeași zi, între orele 16.00 – 20.00, vor putea fi depuse contestațiile, urmând ca pe data de 1 iulie să fie afișate rezultatele finale ale examenului. Admiterea la liceu va începe pe data de 4 iulie – prin completarea fișelor de înscriere.

loading...
Loading...

Citește și

Tot ce trebuie să știi despre declarația unică 2020

Declaraţia unică are câteva modificări faţă de cea de anul precedent. Este vorba despre Declarația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.