Elevii ar putea rămâne fără o parte din vacanța de vară

elevi-2

Elevii ar putea rămâne fără o parte din vacanța de vară. Acest lucru se va întâmpla dacă propunerea unor parlamentari PDL va fi adoptată de către Parlament. Mai exact, este vorba despre un proiect de lege propus de aleşii PDL care consideră că vacanța de vară de care beneficiază toţi elevii este prea mare, comparativ cu concediile de care beneficiază părinţii acestora,care cumulează cel mult o lună, copiii rămânând astfel nesupravegheaţi mai bine de jumătate din vacanţă.

Un grup de parlamentari PDL a propus ca, pe timpul verii, să fie organizate o serie de cursuri, multe dintre acestea urmând să aibă caracter cultural-educativ. Printre activităţile la care ar putea lua parte elevii se numără drumeţiile, concertele sau excursiile în diferite oraşe ale ţării sau chiar în diferite ţări străine. Acesta nu este singurul proiect de lege care îi vizează pe elevi, unii parlamentari PSD propunând organizarea cursurilor de după şcoală la biserici.

„E prea mult pentru copii!”

Noul proiect de lege propus de aleşii PDL nu este pe placul tuturor părinţilor. „Nu cred că e o idee bună să se adopte un astfel de proiect. Vacanţa de vară e singură perioadă din an în care copiii se pot relaxa într-adevăr şi pot uita pentru câteva luni de tot ceea ce înseamnă grijile şcolii. Consider că fiecare copil, în special cei mici, are nevoie de o perioadă liberă în care să îşi poată relaxa mintea pentru a putea începe un nou an şcolar cu forţe proaspete. Eu una nu mi-aş duce copilul la aceste cursuri. În ceea ce priveşte ideea că cei mici ar rămâne nesupravegheaţi atunci când părinţii nu sunt acasă, eu vorbesc din proprie experienţă şi spun că nu e adevărat, sunt convinsă că în cele mai multe familii există o bunică, o mătuşă sau altă rudă care se poate ocupa câteva ore pe zi de copil”, a spus Geta, din Târgu Jiu.
Există însă și părinţi care spun că o astfel de şcoală de vară le-ar fi de mare ajutor. ,,Mi se pare o idee bună, mai ales că este vorba despre activităţi recreative. Cred că mi-aş înscrie copilul la o astfel de şcoală. Ar fi plăcut să ştiu că am cu cine şi unde să îl las atunci când eu şi soţul meu suntem la serviciu”, a spus Marinela, din Târgu Jiu.

loading...
Loading...

Citește și

Petrecerea prețurilor tăiate la Shopping City Târgu Jiu

Târgu Jiu 16 ianuarie 2020 – Shopping City Târgu Jiu deschide sezonul reducerilor cu un …

Un comentariu

  1. Nu sunt de acord cu aceasta propunere,de ce sa ia bucuria copiilor pentru oamenii care sunt bogați ,lor le convine aceasta propunere deoarece au bani de nu-i stiu nr.iar noi cei bugetari abia ne descurcam cu 800 lei.Excursiile cine le va plati,statul?….Cum s-au descurcat parintii de atatea generatii se pot descurca si acuma ,copii mergand unde doresc parintii nu statul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.