Elevii clasei a VIII-a, la un pas de Evaluarea Națională

elevi-evaluare-nationala

Elevii clasei a VIII-a vor merge astăzi pentru ultima dată la școala gimnazială. Aceștia vor intra în vacanța de vară cu o săptămână mai devreme decât colegii lor mai mici, pentru a avea timp să se pregătească pentru primul examen important din viața lor, Evaluarea Națională, examen care va începe pe data de 23 iunie.

Mii de elevi gorjeni vor intra astăzi în vacanța de vară. Emoțiile nu s-au terminat însă pentru ei. Deși termină școala cu o săptămână mai devreme, absolvenții clasei a VIII-a nu au scăpat încă de emoții. În perioada 16-18 iunie, aceștia se vor înscrie în vederea susținerii Evaluării Naționale, urmând ca pe data de 23 iunie, aceștia să susțină prima probă a examenului, respectiv proba scrisă de Limba și literatura română. Această probă va fi urmată, pe data de 25 iunie, de proba de limba și literatura maternă, iar pe data de 25 iunie, de proba la Matematică.
Elevii vor afla primele rezultate pe data de 27 iunie, urmând ca nemulțumiții să depună contestație în decursul aceleiași zile. Rezultatele finale vor fi afișate pe data de 1 iulie.

Vor fi supravegheați video

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj spun că totul este pregătit astfel încât examenul să se desfășoare fără incidente. La fel ca anul trecut, sălile de examinare sunt dotate cu camere video pentru a nu exista incertitudini în ceea ce privește corectitudinea desfășurării probelor.
Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, accesul elevilor în sălile de examen este permis cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea examenului, respectiv până la orele 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise.
Anul acesta, admiterea în liceu se va face pe baza mediei la evaluarea naţională în proporție de 75%, comparativ cu anii trecuți, când media de la acest examen conta doar în proporție de 50% la media de admitere.

Loading...

Citește și

Distribuție Oltenia – acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de racordare ilegală la rețeaua de distribuție a energiei electrice

Distribuție Oltenia a organizat un număr de 4819 acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.