Elevii și profesorii Colegiului Tătărescu din Rovinari în Lituania

Elevi şi profesori ai Colegiului Gheorghe Tătărescu Rovinari au participat la ultima mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+KA2” Learning For Healthy lifestyle”-“Învăţarea pentru un stil de viaţă sănătos “ în perioada 08-12 Aprilie 2019, desfăşurată în Lituania în oraşul Marijampole .
Directorul Colegiului Gheorghe Tătărescu Rovinari  Dumitru Fârţă şi coordonatorul local, Pătrulescu Corina împreună cu elevele Arcanu Denişa,Lazăr Ancuţa, Dragu Eduarda, Creţu Daniela au participat la activităţi de învăţare-predare ce au avut ca obiective învăţarea unui comportament şi stil de viaţă sănătos, practicarea şi îmbunătăţirea limbii engleze, schimburi de experienţe şi exemple de bună practică.
„Am început prima noastră zi în Lituania la școala Marijampole R. Stankevicius. Doamna Director a instituţiei coordonatoare ne- a primit cu căldură,ne-a fost prezentat programul săptămânii și apoi jocurile de introducere și exerciţiile de icebreaking . Şcoala și orașul ne -au fost prezentate într-o manieră deosebită jucând Jocul de orientare cu echipe albastre, roșii, galbene și verzi. Echipa Roșie fiind câştigătoare. Au urmat activităţile pe care elevii împreună cu profesorii lor le au avut de realizat şi prezentat în Lituania, prezentări despre videoclipuri sănătoase ,despre stilul de viață, care au fost tuturor elevilor din școli. Apoi am avut dansuri JUST DANCE și aerobic. Au fost oferite cocktailuri sănătoase și a urmat degustarea . Ziua s-a încheiat cu terapii de relaxare și tehnici de curățare a minții.
Ziua 2 a început foarte intens. Exercițiul de dimineață timp de 45 de minute a necesitat multă rezistență. Apoi am avut pregătirea de aikido ,un sport apropiat de karate cu un profesionist .Chestionarele au fost analizate și comparația a fost făcută de către elevi. După prânzul sănătos, am continuat cu terapii și lecție de tir cu arcul, alegând cel mai precis arcaș ” a declarat directorul colegiului din Rovinari.
Coordonatorul local al proiectului, Patrulescu Corina precizează că acest proiect a avut un impact deosebit nu doar asupra elevilor participanţi şi al familiilor gazda dar şi asupra tuturor şcolilor implicate în multe activităţi creative ce au legătură cu învăţarea pentru un stil de viaţa sănătos. „Ce a de a treia zi a fost dedicată excursiei culturale – cognitive,incursiune la muzeul etnografic de aer liber la Rumsiskes unde participanţii la proiect au trebuit să îndeplinească anumite sarcini. Fiecare țară /echipa trebuia să identifice din toate cele patru regiuni ale Lituaniei (prezentate în acest muzeu) o moară veche, o fântână ,asemănări şi deosebiri din aceste regiuni. A doua parte a zilei a fost petrecută la Kaunas, unde ghidul ne-a furnizat informaţii istorice, a arătat orașul vechi și diferite stiluri de clădiri, a fost prezentat cel de-al doilea cel mai mare oraș al Lituaniei. Joi dimineață am avut o cursă energică de : Zumba, Mind-fights Test unde am avut concursul despre ceea ce am învățat în timpul proiectului, testul Eurofit –a trebuit să facem 4 sarcini diferite pentru a descoperi puterea, flexibilitatea și rezistența corpului,antrenamentul de fotbal cu antrenorul Martyna ,saună, înot la piscină și jacuzzi . Ultima zi în Lituania a început cu exercițiul de dimineață urmat de turneul de baschet în care toate cele cinci țări și-au format echipele. Lituanienii au fost cei mai puternici, dar aurul lituanian şi anume piatra de chihlimbar sau ambra cum mai este cunoscut- a fost câștigat de echipa daneză” a declarat coordonatorul local al proiectului.
Proiectul a fost finalizat cu ceremonia de decernare a cerificatelor de participare și a premiilor obţinute la cele două teste.

loading...
Loading...

Citește și

Mai multe obiecte pierdute se află în posesia polițiștilor locali din Târgu Jiu!

În perioada 23.06.2019 – 14.07.2019, polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii publice, în timp …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: