miercuri , 19 februarie 2020 - 18:18

EMAG a fost sanționat contravenţional de către ANAF Serviciul Ajutor de Stat

Amendă uriaşă încasată de EMAG! Emag (Dante Internaţional) a fost sancţionat contravenţional de către ANAF Serviciul Ajutor de Stat, Practici Neloiale şi Preţuri Reglementate pentru încălcarea prevederilor articolului 6) litera a), litera f) şi litera h) din legea nr. 158/2008

Amendă uriaşă încasată de EMAG! Emag a folosit marca înregistrată CEL.ro
Emag a folosit în perioada ianuarie 2018 – iunie 2019 marca înregistrată CEL.ro pentru a face publicitate înşelătoare. Pentru a-şi promova magazinul online concurent prin intermediul motorului de căutare Google. Prin metode SEO şi profitând de autoritatea pe care o are în motoarele de căutare a reuşit să aducă o pagină din site-ul sau fără nici o legătură cu marca CEL.ro în prima pagină din motorul de căutare Google pentru a deturna vizitatorii în căutarea mărcii concurente. Emag a folosit următorul anunţ publicitar:

Amendă uriaşă încasată de EMAG! Cauţi www cel ro? Descoperă Oferta-eMag.ro
https://www.emag.ro/search/www+cel+ro
Cumpără www cel ro online pe eMAG.ro. Profită acum de preţuri avantajoase . Găseşti mai mult decât crezi! Comandă şi ai livrare şi retur simplu!

CEL.ro apreciază că utilizarea textului mai sus menţionat a dus la distorsionarea realităţii

CEL.ro apreciază că utilizarea textului mai sus menţionat a dus la distorsionarea realităţii. A creat în mintea consumatorului mediu percepţia falsă că www.cel.ro poate fi accesat şi de pe site-ul www.emag.ro. Unui consumator mediu, aşa cum acesta este definit de Legea 363/2007, i-a fost afectată opţiunea de a alege în cunoştinţă de cauză. Emag a profitat de reputaţia mărcii concurente pentru a crea confuzie în rândul consumatorilor şi între comercianţi şi pentru a obţine foloase necuvenite. Infiintat in 2004, CEL.ro este cel mai mare magazin online 100% romanesc cu 100 de angajati harnici si 266.299.913 lei cifra de afaceri in 2018.

EMAG: Controverse în legătură cu un videoclip
În videoclipul postat şi promovat atât la TV, cât şi pe platformele social media, EMAG a stârnit un val de reacţii virulente. Mihai Sora, protagonistul clipului, a fost acuzat de internauţi că este un comunist.

Loading...

Citește și

Adidas și Puma avertizează că epidemia de coronavirus le va afecta afacerile

Producătorii germani de articole sportive Adidas și Puma au avertizat că epidemia de coronavirus le …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.