ENERGIA, pe mâna lui Toma Petcu. Cum reacționează LIDERII politici din Gorj

toma-petcu

Dian Popescu, Dan Vâlceanu și Andrei Maioreanu au păreri diferite legate de noul ministru al Energiei, Toma Petcu.

Liderul ALDE Gorj, Dian Popescu, crede că Toma Petcu va face față funcției de ministru al Energiei, în ciuda faptului că de meserie este inginer-constructor și nu a lucrat niciodată în vreo companie minieră sau energetică. “Îl cunosc pe Ministrul Energiei de foarte mult timp, a fost colegul meu, este din organizația ALDE Giurgiu. Exact cum am spus în campanie, în funcție de rezultate, așa se primesc și pozițiile de miniștri. Ca atare, primele filiale din țară, Prahova, Giurgiu, cu rezultate foarte bune în ALDE, au avut și posibilitatea de a-și nominaliza miniștrii. Sunt convins că va face față, pentru că el este un om cu care am discutat și despre CEO și despre sistemul energetic național. Este un om care este pus la punct. Și eu sunt inginer TCM de meserie și cred că mă pricep destul de bine și am înțeles foarte bine fenomenul sistemului energetic național, dar și cel integrat în Uniunea Europeană, nu trebuie să gândim că dacă este inginer constructor, nu s-ar pricepe”, a declarat fostul senator.

Vâlceanu: Petcu nu vine din rândul profesioniștilor

Deputatul Dan Vâlceanu a participat la audierea din Parlament a noului ministru al Energiei. Liderul PNL Gorj este de părere că desemnarea lui Toma Petcu a fost una strict politică. Vâlceanu susține că Petcu este de acord cu programul de restructurare la CEO.”Este o persoană care nu vine din rândul profesioniștilor. Numirea domnului respectiv este o decizie politică. Am fost prezent la audierea Ministrului Energiei în comisii și vreau să vă spun că am fost surprins să aflu că dânsul are o viziune contrară cu ceea ce liderii PSD de la Gorj ne spuneau nouă până de curând. Susține procesul de restructurare pe care CEO l-a început. Ministerul Energiei va pune în aplicare acest plan”, a comentat Vâlceanu.

Maioreanu îi dă credit lui Petcu

Vicepreședintele PSD Gorj se așteaptă ca noul ministru al Energiei să realizeze altă strategie energetică națională care să vină în sprijinul CEO. “Trebuie să recunosc că nu-l cunosc pe domnul ministru Toma Petcu. Sunt convins că își va face o echipă pe segmente de activitate importante, minerit- energie, petrol-gaze, care, într-adevăr, să aducă în fața românilor o strategie energetică care să vizeze o reorganizare a producătorilor de energie. Acest lucru este trecut în programul de guvernare al PSD . Este un obiectiv pentru perioada mandatului 2016-2020”, a conchis Maioreanu.

Loading...

Citește și

El este candidatul PSD la Primăria Tg-Jiu!

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a anunțat, joi, că Ciprian Florescu  este candidatul susținut …

Un comentariu

  1. Dacă învață să scrie corect românește, probabil va face treabă bună la ministerul energiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.