EPIDEMIA DE GRIPĂ. CRITICI aduse AUTORITĂŢILOR JUDEŢENE


Fostul prefect de Gorj, Victor Banţa, este nemulţumit de faptul că actualul reprezentant al guvernului în teritoriu nu a luat măsuri de prevenire a epidemiei de gripă.

Consilierul judeţean PNL spune că Ciprian Florescu, în calitate de prefect, ar fi trebuit să stabilească, împreună cu directorii instituţiilor deconcentrate şi şefii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, un plan de acţiuni pentru ca, în Gorj, să nu apară îmbolnăviri sau decese din cauza gripei. “Situaţia la nivelul judeţului Gorj, ca de altfel la nivelul întregii ţări, este extrem de proastă. Deşi se ştia că este epidemie în Ungaria, Serbia, Bulgaria şi că există riscul răspândirii, nu s-a luat nicio măsură preventivă. Pentru asta, la nivelul judeţului Gorj, îl văd responsabil pe prefectul Ciprian Florescu. Avea toate instrumentele la dispoziţie, atribuţiile specificate de lege, ar fi trebuit să aibă bunăvoinţă şi credinţă să fi făcut ceva, dar nu a făcut nimic. Prin intermediul Colegiului Prefectural, pe baza previziunilor şi avertizărilor care au venit non-stop de la instituţiile abilitate, se putea face un plan de măsuri de prevenţie. Un alt instrument la care putea apela este Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, al cărui preşedinte este. În baza hotărârilor acestui organism există posibilitatea să dizloci nişte fonduri speciale alocate din rezerve”, a conchis Victor Banţa.

loading...
Loading...

Citește și

Modificări la Bacalaureat pentru elevii de la liceele vocaționale sau tehnice

Elevii care urmează licee vocaționale sau tehnice ar putea susține examenul de Bacalaureat la o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: