Epopeea raportului Corpului de Control al ministrului Energie continuă! Ministrul Economiei: Va urma, sigur, o evaluare a Directoratului de la CEO!


Raportul Corpului de Control al ministrului Energiei, întocmit în urmă cu un an și jumătate, la Complexul Energetic Oltenia, de către Ion Daniel Popescu, demis, între timp, din funcție, pare că-i dă bătăi de cap mai mari decât ”conjectura lui Collatz” noului ministru al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.
Într-un interviu acordat, recent, Mediafax, ministrul Economiei a vorbit despre acel raport de control fără să știe cu exactitate ce-i cu acel document care a ajuns pe masa sa și pe care l-a semnat, însă a ajuns la concluzia că supraveghetorii CEO trebuie să evalueze Directoratul companiei pentru că și-a permis să conteste raportul în instanță: ”Dacă ei consider, în continuare, că este un raport nou înseamnă că, vă spun sincer, toți de acolo, care au semnat, trebuie să plece”, a conchis ministrul.

Ultima schemă a uneltei ALDE

Ion Daniel Popescu, fostul șef al Corpului de Control al ministrului Energiei, plantat de ALDE în acea funcție pentru a-i ”executa” pe șefii companiilor aflate sub autoritatea ministerului, dacă nu erau suficient de obedienți, a mai făcut o ultimă schema, înainte de a fi debarcat: pe 19 decembrie, anul trecut, a emis un așa zis raport suplimentar la documentul de control încheiat cu un an înainte, cu privire la activitatea CE Oltenia.
În realitate, raportul suplimentar nu conține nici un cuvânt în plus față de documentul inițial, numai că Popescu a încercat să-l readucă în atenția noii echipe de la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, în contextul în care măsurile trasate în actul de control fuseseră duse la îndeplinire și prezentate, de două ori, AGA companiei energetice.
De remarcat este faptul că, ex-șeful Corpului de Control, demis din funcție după reorganizarea Ministerului Energiei, nu l-a informat pe ministrul Virgil Popescu despre aceste lucruri.
Trebuie spus că, și așa zisul raport suplimentar a fost contestat de reprezentanții CEO, care, printr-o plângere prealabilă i-au cerut ministrului anularea sa, acesta fiind înregistrat și considerat ca un document nou, fapt ce l-a iritat pe ministrul Economiei.

Reacția ministrului Economiei

Virgil Popescu a declarat, într-un interviu acordat Mediafax, că a cerut un raport din partea Consiliului de Supraveghere al companiei energetice căruia i-a solicitat evaluarea Directoratului, iar din declarația sa reiese faptul că nu i-a fost adus la cunoștință că măsurile din raportul de control au fost duse la îndeplinire.
”Nu am făcut, încă, nicio evaluare vis-a-vis de Directoratul de la CEO, dar va urma, sigur, o evaluare a Directoratului de la CEO, făcută de către Consiliul de Supraveghere, că aceasta este. Și eu le-am trimis raportul Corpului de Control al ministrului Energiei, că Ministerul Energiei a făcut acest raport de control. L-am trimis Consiliului de Supraveghere. Un raport care a rămas definitiv, în urma atacului succesiv prin diverse stadii procesuale, a rămas definitiv, chiar în luna decembrie, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Eu vreau ca măsurile care au fost acolo să fie duse la îndeplinire, să vedem ce s-a întâmplat acolo și în momentul când CS-ul va discuta cu Directoratul va fi luată o decizie, aștept un raport al Consiliului de Supraveghere. Ce am rămas eu surprins este că acest raport, care a rămas definitiv, mie mi-a fost adus la cunoștință, evident, în luna decembrie, cu un extras de raport, și astăzi am crezut că Directoratul glumește.
Este raportul vechi, înaintat spre luare la cunoștință de noul ministru. Evident că nu aveam de unde să știu raportul vechi, de un an și ceva. L-am semnat în decembrie și astăzi Directoratul zice că îl atacă în instanță, că e un raport nou. Deci, ori e o glumă, ori oamenii ăștia nu înțeleg nimic din Directoratul vechi și aici vorbesc de toți. Adică, este un raport rămas definitiv, prin atac succesiv la Înalta Curte de Casație, mi s-a adus la cunoștință, evident, că am venit ca nou ministru, l-am semnat, l-am trimis la Consiliul de Supraveghere, iar ei îl atacă în instanță, din nou, crezând sau susținând că este un raport nou. Nu, este același raport vechi pe care l-au pierdut în instanță și pe care, le spun și pe această cale, să nu se joace cu cifrele din acel raport, să le ducă la îndeplinire și să lase prostiile cu atacurile în instanță ale unui raport pe care l-au atacat deja și l-au pierdut. Dacă ei consideră în continuare că este un raport nou înseamnă că, vă spun sincer, toți de acolo, care au semnat, trebuie să plece, dacă nu înțeleg că e același raport. Și vreau să înțeleagă ferm acest lucru și să nu se joace că e raport vechi, că e raport nou. Este raportul făcut de vechiul Corp de Control al ministrului Energiei, care mi-a fost adus la cunoștință în decembrie, după rămânerea definitive a hotărârii la Înalta Curte de Casație și Justiție”, a afirmat ministrul Economiei.

Trebuie precizat…

… faptul că reprezentanții CE Oltenia au prezentat raportul de control întocmit inițial, spre analiză, și Curții de Conturi, care nu a sesizat ”neregulile grave” constatate de Ion Daniel Popescu de la Corpul de Control, iar documentul se află, în prezent, la ANAF.
Mai mult, două dintre aspectele penale, din același document, care au fost sesizate Direcției Naționale Anticorupție, au primit soluție de clasare din partea procurorilor.

Loading...

Citește și

A patra zi și jandarmul din Țicleni nu a fost găsit! Ultima informație este că taxiul l-a dus la un club din Timișora

Jandarmul Ionuţ Mădălin Nisipeanu, tânărul de 23 de ani din Țicleni, dispărut de patru zile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.