Erico și Fayez – „rezolvați”, urmează dos Santos și Elton…

panduri-pt-echipa

Pandurii și-au fixat obiectivul pentru sezonul 2014-2015. Președintele C. A. al clubului de fotbal gorjean anunță că Grigoraș and Co. va avea din nou un obiectiv de performanță: clasarea între locurile 1-6.

 

În ciuda faptului că se resimte o serioasă problemă financiară la Pandurii, conducătorii clubului de fotbal gorjean sunt hotărâți să mizeze în continuare pe performanță. Ca atare, președintele C.A. al clubului Pandurii Târgu Jiu, Mihai Prunariu, se grăbește să anunțe care va fi obiectivul pentru campionatul viitor: „Am văzut că deja s-a scris că am avea obiectiv salvarea de la retrogradare… Deci, aș vrea să lămuresc problema pentru toți gorjenii. Vom avea ca obiectiv, pentru sezonul 2014-2015, locurile 1-6, acesta este dezideratul nostru. De fapt e un lucru normal să vizăm performanța, nu să facem pași înapoi. Pandurii este și va rămâne o echipă importantă în Liga I”, a declarat șeful grupării de fotbal gorjene.

Două înțelegeri perfectate, urmează alte două

Încercând să treacă peste perioada de criză, după câteva săptămâni de incertitudini, principalii responsabili de la Pandurii și-au intensificat eforturile pentru a completa lotul pentru sezonul viitor al Ligii I. Astfel, doi dintre jucătorii de bază cărora le expiră „viza” de Târgu Jiu au fost „rezolvați” zilele trecute, urmând ca alți doi să intre direct, în această săptămână, în negocieri cu clubul Pandurii: „Dintre cei cărora le expiră contractele în această vară, avem deja doi jucători cu care am ajuns la un acord. E vorba de Erico da Silva și de Shamshin Fayez, care au acceptat să continue cu Pandurii și pentru sezonul următor. Săptămâna aceasta vom lămuri lucrurile și cu dos Santos și cu Elton da Silva. Pe Distefano îl așteptăm și pe el să discutăm. Dacă ne convin condițiile, vor rămâne toți, oricum, vara e lungă, noi nu ne grăbim”, a dezvăluit președintele C.A. al clubului gorjean, Mihai Prunariu. Spusele conducătorului de la Pandurii au fost confirmate și de către tehnicianul Petre Grigoraș. În plus, acesta a precizat că se încearcă și prelungirea împrumutului la Pandurii pentru mijlocașul Dan Nistor de la clublul francez Evian. „Am înțeles că s-a activat clauza pentru Erico, Shamsin va rămâne și el, iar săptămâna asta se va discuta și problema lui Elton și Alex dos Santos. Să sperăm că și ei vor fi în lot. Chiar eu am discutat cu impresarul, cu Lucian Marinescu, situația lui Nistor și așteaptă și ei un semn de la club. Abia au terminat și ei campionatul și trebuie să vadă ce se va întâmpla cu el. Eu vreau foarte mult ca Nistor să mai rămână un an, și el își dorește la fel și vreau să facem tot posibilul ca el să rămână încă un an de zile la Pandurii. În rest, nu cred că este o grabă foarte, foarte mare pentru că avem un nucleu, dacă aceste lucruri se rezolvă, de 17-18 jucători și mai putem să facem 2-3 implanturi pe parcurs”, a precizat Grigoraș.

Aproape de a transfera 2 mijlocași

În ciuda unui nou obiectiv de performanță pentru sezonul viitor, cei de la Pandurii vor trebui să beneficieze de un lot cât mai valoros, dar, mai ales, acoperit pe toate posturile. Așa se face că tehnicianul Petre Grigoraș se află deja în negocieri avansate cu 2-3 jucători noi, pe care îi așteaptă la Târgu Jiu chiar în zilele următoare: „Așteptăm să se mai rezolve anumite probleme. Avem în vizor câțiva jucători, dar au niște mici probleme cu clubul și trebuie să-și rezolve problemele lor contractuale. Sunt mici amănunte, eu zic că foarte curând doi jucători de mijlocul terenului vor fi în proporție mare, de săptămâna viitoare, jucătorii noștri. Cred că o să-i cunoașteți, sunt jucători români, dar nu vreau să dau mai multe detalii că imediat cum se aude ceva, prețul crește deja cu 10.000 de euro”, a dezvăluit antrenorul Pandurilor. În afară de mijlocași, Grigoraș își dorește în echipa sa și ceva atacanți de valoare. Până la a aștepta întătiri din afară, tehnicianul i-ar putea găsi chiar în lotul gorjeam din sezonul trecut: „La atacanți nu sunt foarte mulțumit; alături de mijloc, este compartimentul care mă roade cel mai mult pe mine. Pe lângă Matulevicius, eu mi-l doresc foarte mult pe Alex dos Santos, el poate fi jucătorul care ne poate ajuta. De când am venit eu, l-am folosit permanent și cred că a dat un randament foarte bun. Poate să fie o soluție lângă Matulevicius și Nicoară, vedem și dacă Fayez mai crește și el puțin, mai sunt Buleică și Ciucur… Atacanții sunt cei mai căutați și cei mai scumpi. Vom vedea ce putem face”, a opinat Grig.

Vor veni și ”probele”…

Pete câteva săptămâni, Pandurii își va începe pregătirea de vară și, din câte se pare, nici în această perioadă nu vor lipsi noutățile. Astfel, antrenorul Petre Grigoraș a admis că este foarte posibil ca lotul gorjean să fie completat cu încă 2-3 fotbaliști noi, mai ales că e-mail-urile clubului sunt deja pline acum de CV-uri. „Or să mai vină la pregătiri, în probe, 2-3 jucători, poate o să mai renunțăm la ei pe parcurs și or să mai vină alți 2-3 în primul cantonament, poate vor mai veni 2-3 și prin Austria. Vor mai veni jucători în probe acolo unde nu ne vom completa, dar nu are rost să mă grăbesc. Nu ne permitem niciun buget mare de transferuri, trebuie să ne gândim un pic, ne limităm la ce avem și ne adaptăm. Asta e situația în toată țara, nu numai la noi, la Pandurii. Nu vreau să mă grăbesc, am primit cred 50 de e-mail-uri cu jucători, doar străini, dar nu vreau să iau ceva, să mă grăbesc, să nu cunosc, doar de dragul de a aduce; mai bine mai așteptăm puțin. Sunt jucători propuși de peste tot, din Serbia, Portugalia, Franța… Eu am primit de la 4-5 impresari informații despre jucători, fiecare cu câte 6-7 jucători, dar fără să-i cunoști un pic, fără să-i simți, fără să vorbești cu ei, să știi ce gânduri au, e greu de luat. Așa iei un jucător pe care-l știi și are valoare”, mai spune Grig.

Loading...

Citește și

Campionatul Ligii 2 se reia vineri cu şanse mari să continue cu două echipe în minus. Programul etapei a 22-a şi meciurile televizate

Campionatul Ligii 2, ediţia 2019/2020, se va relua la finalul acestei săptămâni cu etapa a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.