Eveniment organizat la Târgu-Jiu de aproape 20 de ani, ANULAT


Edilul Municipiului Târgu-Jiu vrea să renunţe la un eveniment organizat de aproape douăzeci de ani deoarece, consideră el, nu este rentabil. Este vorba de Tabăra de Sculptură. Marcel Romanescu susţine că operele rezultate până acum din aceste tabere ar fi suficiente pentru oraş.

La ediţia din acest an, autorităţile locale au alocat pentru acest eveniment patru milioane de lei. Urmare alocării acestei sume, municipalitatea s-a ales cu şase opere de artă realizate de artişti din ţară şi străinătate.
„Anul viitor aş vrea să distribui fondurile pe cultură în alt mod. Uitaţi-vă că am folosit patru miliarde (n.r. lei vechi) în fiecare an pentru tabăra de sculptură de la Târgu Jiu. Ne-am ales cu şase, şapte opere, însă cred că sunt suficient de multe realizate în Târgu-Jiu”, a declarat Marcel Romanescu.
Viceprimarul Adrian Tudor a ţinut să facă precizări pe marginea acestui subiect. „Mă bucură faptul că nu a fost primar când a venit Brâncuşi să facă operele de la Târgu-Jiu, că nu ştiu dacă ar fi reuşit Brâncuşi să le realizeze. Se află într-o gravă eroare privind sumele cu care se realizează tabăra de sculptură. Vorbim de nişte simpozioane de sculptură şi pictură, nu doar de sculptură. Dacă sunt alte idei, foarte bine, stăm de vorbă, dar trebuie să-şi asume domnul primar faptul că dosarul depus la UNESCO, atelierele Brâncuşi, tabăra de sculptură şi pictură au un cuvânt greu de spus deoarece arată că opera lui Brâncuşi de la Târgu-Jiu a generat un curent în arta modernă şi dacă noi putem să fim gazda unor opere de artă asta înseamnă că reuşim să facem ceva demn de a duce numele şi geniul lui Brâncuşi mai departe”, a conchis Adrian Tudor.
Tudor îl critică pe edilul de Târgu-Jiu că nu a venit nici măcar o dată la simpozioanele organizate în cadrul Taberei de Sculptură. Acesta susţine că nu se poate renunţa aşa uşor la acest eveniment având în vedere că Târgu-Jiul şi-a câştigat un nume la nivel mondial prin organizarea acestor simpozioane.

loading...
Loading...

Citește și

Un cunoscut profesor din Motru a murit!

Profesorul Cucircă Constantin al Colegiului Tehnic Motru a murit în această după- amiază. “Cu profundă …

2 comentarii

  1. Mai ardei umplut , tu poti vorbi de Titanul de la Hobita , tu cel care de ani de zile batjocoresti memoria Parintelui sculpturii moderne prin ,, activitatea,, ta in cadrul primariei Tg Jiu ? Cine te a pus pe tine , un mediocru politruc PSD sa ,, raspunzi ,, de activitatea culturala a municipiului ? Aaaaa stim , nea’ Florin , nasul tau .

  2. Felicitari, Adrian Tudor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: