Ex-directorii fostului CE Turceni, acuzaţi că au prejudiciat unitatea cu 5 milioane de euro, achitaţi definitiv de Înalta Curte

colaj-turceni-gavrilescu-siminonescu

Trei foşti directori ai Complexului Energetic Turceni au fost achitaţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce au fost acuzaţi de către DNA de săvârşirea unor acte de corupţie ce au dus la prejudicierea unităţii energetice cu cinci milioane de euro. Dan Gavrilescu, Nicolae Simionescu şi Gabriel Bîgu au scăpat de acest dosar penal după şapte ani de procese şi după ce acesta a fost strămutat de pe rolul instanţelor gorjene.

Dan Gavrilescu, Nicolae Simionescu şi  Gabriel Bîgu, foşti directori în cadrul CE Turceni, au fost trimişi în judecată, alături de şefii de servicii Vasile Boca şi Ovidiu Bălăcescu, în anul 2007, pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul a unui avantaj patrimonial sau nepatrimonial, abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, fals intelectual şi iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat.
Pe scurt, cei cinci erau acuzaţi că au prejudiciat complexul cu cinci milioane de euro, după ce, în 2005, au atribuit – prin încredinţare directă – contracte de transport cărbune cu autovehicule de mare tonaj la trei societăţi: Elmerom Construct Târgu-Jiu, SC A şi RAL & Mara Drobeta Turnu Severin şi SC C.F.R. S.S.V.M Bucureşti. Pentru ca aceste contracte să ajungă la firmele amintite, s-au luat decizii, în mod repetat, care au prejudiciat complexul, ajungându-se ca cele cinci personaje cu putere de decizie să refuze inclusiv încheierea unui contract cu S.N.T.F.M. C.F.R. Marfă la un preţ mult mai avantajos.
Afacerea a ajuns pe mâna DNA, care a decis că cei cinci trebuie judecaţi pentru faptele lor şi i-a trimis în judecată pentru faptele amintite.
Dosarul a ajuns, în urma strămutării, de la Gorj, la Tribunalul Sibiu, unde magistraţii au ajuns la concluzia că aceştia nu se fac vinovaţi de nimic.
DNA Alba a făcut apel la decizia judecătorilor, dar Curtea de Apel Alba Iulia l-a respins, după patru termene de judecată în care au tot amânat soluţia.
Procurorii anticorupţie n-au fost de acord nici de data asta cu decizia dată de instanţă, aşa că au făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, recurs care s-a judecat vineri, 7 martie, abia după un an. Judecătorii Înaltei Curţi au fost şi ei de părere că Gavrilescu & Co. nu sunt vinovaţi, aşa că i-au achitat pe toţi cinci, ceea ce înseamnă că, atâta timp cât nu există vinovaţi, prejudiciul deloc de neglijat de cinci milioane de euro nu există ori nu va fi vreodată recuperat.
Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Un comentariu

  1. NU NUMAI CEI TREI SARLATANI SIMIONESCU,BAGU SI GAVRILESCU AU PREJUDICIAT TERMOCENTRALA TURCENI MAI SUNT MULTI CARE AU PREJUDICIAT TERMOCENTRALA CUM AR FI SIMIONESCU JUNIOR,GRAURE,GARJOABA IMPREUNA CU SINDICATELE SI FOSTUL PRIMAR ION IORDACHE AU FACUT MARE JAF LA TURCENI TOTI AU DOSARE PENALE DAR SUNT TINUTE LA SERTAR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.