Ex-primarul comunei Crasna a fost arestat pentru luare de mită

iulian-bocse-2-domino

Fostul primar al comunei Crasna, Gorj, Iulian Bocşe, a fost arestat pentru luare de mită. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 15.01.2015, ora 17:30 până la 16.01.2015, ora 17:30, a inculpatului Iulian Bocşe, care ocupa funcţia de șef al Biroului resurse umane și relații cu publicul din cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară București.

oficiul-cadastru-bucuresti

Conform procurorilor anticorupţie, Iulian Bocşe este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau altul foloase necuvenite. Ulterior, Tribunalul Bucureşti a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru şeful Biroului resurse umane și relații cu publicul din cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară București, gorjeanul Iulian Bocşe.

A cerut mită 15.000 de euro pentru o angajare

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, inculpatul Iulian Bocșe, șef al Biroului resurse umane și relații cu publicul din cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară București  a pretins de la Dan-Constantin Cuzuc suma de 15.000 de euro. Banii au fost oferiţi în schimbul favorizării  Simonei Toader, la concursul de promovare organizat în septembrie 2014. Conform anchetatorilor, din această sumă, până în prezent, Iulian Bocșe a primit de la Dan-Constantin Cuzuc aproximativ 5.000 de euro. „Totodată, rezultă suspiciunea rezonabilă în sensul că Bocșe Iulian, șef al Biroului resurse umane și relații cu publicul din cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară București și membru al comisiei de concurs desemnate pentru concursul organizat în septembrie 2014 (organizat pentru ocuparea unor posturi vacante de execuție în cadrul instituției menționate), și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu cu prilejul desfășurării concursului menționat, pentru a obține promovarea acestui concurs de către Toader Simona Elena”, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Averea lui Bocşe
Potrivit ultimei declaraţii de avere(2013) depusă în calitate de șef al Biroului resurse umane și relații cu publicul din cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară București, Iulian Bocşe are două terenuri de 3.200, respectiv 4.200 de metri pătraţi, ambele dobândite prin donaţie. Bocşe mai deţine jumătate dintr-un apartament de 36 de metri pătraţi şi un autoturism Hyundai. Cealaltă jumătate din apartament este deţinută de Olimpia Bocşe, soţia funcţionarului. La venituri, a încasat, pe parcursul unui an, din leafă, suma de 35.000 de lei, iar soţia sa a primit 28.000 de lei, în calitate de consilier parlamentar, la Camera Deputaţilor. Iulian Bocşe este preşedinte la Asociaţia Dreptate, Egalitate, Responsabilitate – ADER Bucureşti, membru în Sindicatul naţional al poliţiştilor şi personalului contractual din MAI, precum şi membru al Obştei de moşneni Aninişeni – Cărpinişeni, din Crasna.

Anchetaţi şi mituitorii

Direcţia Naţională Anticorupţie a mai făcut public faptul că în cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de suspecții, cercetați în stare de libertate: Este vorba de Dan-Constantin Cuzuc, acuzat de săvârşirea infracțiunilor de dare de mită și instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau altul foloase necuvenite; precum şi de Elena Simona Toader, cercetată sub aspectul infracțiunilor de complicitate la dare de mită și complicitate la instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau altul foloase necuvenite. „Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale, respectiv efectuarea urmăririi penale sunt o etape a procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Elena Simona Toader este asistent registrator principal, gradul I şi a participat la examenul de promovare din cadrul instituţiei, în luna septembrie 2014.

Poliţist, primar şi personaj controversat

Iulian Bocşe a devenit cunoscut opiniei publice de la nivelul judeţului Gorj din perioada în care a ocupat funcţia de primar al comunei Crasna. Mai întâi, Iulian Bocşe a fost angajat al Poliţiei Municipiului Târgu Jiu, după care a fost primar în Crasna până în anul 2004. Ulterior, a ocupat postul de consilier local la Crasna, din partea PRM. La un moment dat a părăsit judeţul Gorj pentru a face carieră în administraţia centrală. Astfel, în Bucureşti a fost şef la Biroul de Informatizare al Inspectoratului de Stat în Construcţii şi a fost angajat şi al Ministerului Administraţiei şi Internelor, având în buzunar şi o legitimaţie de detectiv particular. În perioada în care a fost salariat al Inspectoratului de Stat în Construcţii, Iulian Bocşe a fost implicat într-un scandal care viza chiar modul în care a fost realizată încadrarea sa pe post. Bocşe a fost acuzat că a încercat să îşi echivaleze anii de ales local cu cei de practică juridică. A scăpat în cele din urmă cu un simplu avertisment şi şi-a continuat activitatea în administraţia centrală, unde a prins un post la șef al Biroului resurse umane și relații cu publicul din cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară București. Tot aici l-au prins şi procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sub acuzaţia de luare de mită. Iulian Bocşe mai avea de primit 10.000 de euro din mita solicitată, însă nu a mai apucat să vadă banii.

loading...
Loading...

Citește și

Rovinărean reținut pentru furt, acuzat că a spart geamul unei mașini de Poliție

Un tânăr de 22 de ani, din orașul Rovinari și doi prieteni ai acestuia au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: