Excavatoarele carierelor miniere din CEO, DEBLOCATE! Modificările la Codul Silvic au primit votul deputaţilor


Terenurile pot fi scoase din fondul forestier pentru lucrări miniere de interes naţional, conform propunerii votate ieri de deputaţi. Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, o propunere legislativă de modificare a Codului silvic care prevede scoaterea din fondul forestier naţional a unor suprafeţe de teren, fără compensare, destinate realizării lucrărilor miniere de interes naţional.

Proiectul are ca obiect de reglementare scoaterea din fondul forestier naţional a unor suprafeţe de teren fără compensare, numai prin achitarea taxelor prevăzute de lege, destinate realizării lucrărilor miniere de interes naţional, declarate de utilitate publică, de exploatare a zăcămintelor de lignit. ‘Beneficiarul scoaterii definitive din fondul forestier naţional al terenurilor necesare realizării lucrărilor miniere de interes naţional şi de utilitate publică de exploatare a zăcămintelor de lignit este operatorul economic cu capital integral sau majoritar de stat în cazul terenurilor forestiere achiziţionate de acesta sau statul român în cazul terenurilor care au făcut obiectul exproprierii (CE Oltenia, n.red.). Prin excepţie, reducerea fondului forestier naţional prin scoaterea definitivă a terenurilor pentru realizarea lucrărilor menţionate se realizează fără compensare şi se aprobă prin hotărâre a Guvernului’, prevede textul adoptat. Camera Deputaţilor este for decizional.
Această modificare legislativă va debloca excavatoarele miniere care nu au mai funcționat o lungă perioadă de timp din cauza lipsei fronturilor de lucru. „Avem ocazia să deblocăm opt excavatoare, ceea ce ne va ajuta să facem producţia de 22 de milioane de tone de lignit programată pentru acest an”, spuneau recent reprezentanții companiei.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Un comentariu

  1. Fara votul liberalilor modificarea legislativa nu putea trece.Bravo lor , bravi romani !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.