Excavator defectat la CEO! Angajații, obligați să muncească suplimentar pentru invențiile eșuate ale foștilor directori


Excavatorul 03 de la unitatea minieră din Lupoaia, aparținând CE Oltenia, s-a defectat joi, în plină activitate, asta în timp ce se lucra pentru exploatarea cărbunelui chiar în mijlocul carierei. Defecțiunea nu este una rar întâlnită, de cele mai multe ori excavatoarele defectându-se în timpul activității, asta deoarece li s-au făcut modificări greșite, cu ani în urmă, pentru economie de energie. De fapt, modificările au avut la bază o invenție a unor foști și actuali directori, invenție care a adus prejudicii unității, distrugând 18 reductoare de marș de la 5 excavatoare.

Acum, la cariera din Lupoaia ar trebui să funcționeze 4 excavatoare, unul fiind folosit pe post de piese de schimb. Reductoarele de marș de pe excavatorul defect 05, au fost mutate pe celelalte, la care li s-a defectat câte o astfel de piesă. Pentru că excavatorul 04 este în revizie de mai bine de un an, lucrează numai trei. Unul s-a defectat joi, cele trei lucrând fiecare cu câte patru reductoare de marș, în loc de șase cât ar fi normal. Cauzele, spun sindicaliștii carierei, sunt multiple, asta deoarece s-a desființat grupul Ward Leonard, grup care făcea pornirea lentă iar în a doua etapă transmite putere motoarelor pentru a deplasa colosul pe șenile.

 

Modificările făcute acest excavatoare se datorează unor foști și actuali directori din minerit, care, din dorința de a realiza invenții, plătite gras de fostul SNLO, au inventat și pornirea asincronă a excavatoarelor, care produc un șoc reductoarelor și afectează bunul mers al utilajelor miniere, ducând până la defectarea acestora. Nici buldozere nu ajută excavatoarele, necurățând vetrele în fața acestor utilaje imense, obligate să parcurgă distanțe cu mari denivelări și noroaie.

Mecanicii, trimiși în producție!

Mai mult, pentru că directorii carierei vor să obțină cărbune cu orice preț, chiar și întorcând excavatoarele de pe poziția inițială, acestea se defectează urmare a întoarcerilor bruște.
Așa s-a defectat joi și excavatorul 03, fapt care impune angajaților de la Atelierul Mecanic să lucreze acum suplimentar, în acest week-end, echipele fiind știrbite de oamenii care prestează în producție pentru realizarea producției de cărbune.
„Excavatorul se va repara, în final, lucru bun, dar nu de calitate. Peste scurt timp se vor defecta din nou, și asta urmare a marii invenții a unora care au mai și luat bani să distrugă actualele excavatoare”, a explicat liderul de sindicat din Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica.

Fără front de lucru, pe motiv de Mediu

Sindicalistul crede că în maximum două luni de zile, excavatorul 01 o să fie blocat deoarece nu s-au primit avize de la Mediu, pentru extinderea carierei, excavatorul 02 fiind extrem de aproape de 05 care este staționat. „Toate excavatoarele sunt aproape unul de altul iar în scurt timp se vor bloca în lipsa frontului de lucru”, a mai specificat liderul de sindicat.

loading...
Loading...

Citește și

GREVA JAPONEZĂ s-a extins la CEO. În ce CARIERĂ se mai PROTESTEAZĂ

După minerii de la Carierele Lupoaia şi Roşiuţa din zona Motru a venit rândul celor …

6 comentarii

 1. In carierele din Germania se folosesc actionarile asincrone cu mult inainte de a se implementa la noi si functioneaza foarte bine aducand o economie foarte mare la consumul de energie. Nemtii au furat patentul de la inventatorii nostrii si il folosesc, pe cand la noi s-au investit sute de miliarde si tot nu functioneaza. Lasa ba ca merge-asa, parerea mea.

  • Articol tipic pentru actualitatea romaneasca.Scris de un ziarist care nu se documenteaza,bazat pe afirmatiile unui incompetent in domeniu.Actionarile de curent continuu au fost o etapa in dezvolatarea tehnicii,asa cum au fost,de exemplu locomotivele cu abur care au fost inlocuite cu cele electrice din motive care tin de costurile de exploatare.Problema actionarilor cu convertoare de frecventa si motor asincron din CEO consta in lipsa personalului de executie calificat in domeniu si incompetenta actualului management-atat midle cat si top.
   Pentru toti cei interesati,motoarele electrice dezvolta la ax cuplul care li se cere de catre masina condusa in timp ce instalatia electrica prin care se alimenteaza limiteaza prin protectiile incorporate acest cuplu la valori nedistructive pentru lantul mecanic iar daca reductoarele sau rotile motrice se defecteaza atunci fie protectiile au fost dereglate fie reductoarele si rotile motrice nu sunt de calitate fie se functioneaza,asa cum scrie si in articol cu 4 grupuri in loc de 6 ceea ce inseamna o suprasarcina de 30%-situatie practic de avarie in care protectiile nu ar trebui sa permita functionarea iar conducatorul activitatii excavatorului nu ar trebui sa accepte sa functioneze.Decizand functionarea in aceasta situatie practic decide sa defecteze sistemul de deplasare si………. astfel de vina sunt Bercea si Simerea.TIPIC,nu?
   Concluzia este la indemana fiecaruia…..

   • reductoarele si rotile motrice or fi fost reparate de Rominex Mining Engeneering ( INginerii Fiscale SA ) a lui dom’ deputatel Danut de la Runcu .

 2. Asta este opera ilustrului inventator Bercea care prin srl îl de la Craiova a umplut mineritul de porcarii CSF si csr evident contra cost nu degeaba si continuat de alt ilustru inventator Simeria care a umplut Rosiuta de chinezarii vezi montarea de car la roata de sute de milioane. Acum pensionari buzunare pline NOROC BUN frați mineri

 3. Mineritul e pe duca! Cam ca toata tara!

  • Il vrem pe BURLAN inapoi in locul lui BOZA noi minerii muncim in conditii ft grele nu mai spunem de salarii de haosul care exista in minerit deci numai noi minerii putem face ceva iesind in strada de sindicate nu mai vorbim decat BUNOAICA incearca sa faca ceva dar este foarte greu sa te lupti cu mafia.De pe vremea lui BURLAN nu am mai vazut salarii bune acum muncim si sambetele si duminicile dar luam bani tot mai putini te duci cu fluturasul sa intrebi si doamnele de la normare nu stiu sa explice dau din umeri si se uita una la alta deci despre ce vorbim ele stau la caldura salarii babane si uite asa li sa facut curul cat scaunul dar sunt utile pentru ca nu deranjeaza pe nimeni .NOROC BUN MINERI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.