EXCLUSIV! Cum a fentat pensionarea sindicalistul samsar Dobrogeanu

Marcel-Dobrogeanu2

Liderul Sindicatului CFU Rovinari, Marcel Dobrogeanu, nu a fost trecut pe lista pensionabililor din CEO și acest lucru a generat o seamă de speculații care au ajuns să fie exploatate politic. Artificiul de care a uzat sindicalistul e unul incredibil, iar în prezent se judecă cu CEO la instanțele din afara județului.
Dobrogeanu e unul dintre liderii controversați din SMEO prin prisma afacerilor pe care le derulează în paralel cu activitatea sindicală și a protecției de care se bucură în cadrul companiei.Marcel-Dobrogeanu

Și-a făcut viză de flotant și a dat CEO în judecată

Marcel Dobrogeanu, președintele Sindicatului CFU-BATS Rovinari, a fost un soldat disciplinat al Federației Naționale Mine Energie, însă, în momentul în care sindicatele din CEO s-au scindat, acesta l-a urmat pe prietenul său, Ion Rușeț, în Sindicatul Mine Energie Oltenia, iar în iunie 2014, a ajuns în conducerea Blocului Național Sindical Gorj.
De câteva săptămâni, de când listele cu ”pensionabilii” din CEO au devenit oficiale, angajatul companiei, Marcel Dobrogeanu, a dispărut din tabelul cu cei care îndeplineau condițiile de pre-pensionare, afirmă unele surse din cadrul complexului. Acest lucru a generat unele tensiuni în cadrul ELCFU Motru, subunitate a Diviziei Miniere unde era încadrat Dobrogeanu, și mai multe persoane vorbesc despre faptul că sindicalistul a fost sfătuit să acționeze compania în judecată pentru sporuri și condiții de muncă, iar în acest fel poate evita disponibilizarea.

Marcel-Dobrogeanu3Cert este că Marcel Dobrogeanu împreună cu alți opt angajați ai CEO și-au obținut vize temporare de reședință în județul Bihor și au chemat compania în judecată pentru unele drepturi salariale. Acțiunea apare înregistrată la Tribunalul Bihor, însă abia pe 23 august 2016, adică la o zi după ce pensionabilii intraseră deja în preaviz, lucru care nu-l mai putea ajuta pe sindicalist. Sursele citate afirmă însă că Dobrogeanu își rezolvase deja problema cu ajutorul vechiului său prieten Ion Rușeț, șef Departament Administrativ – Servicii din CEO. Rușeț a devenit, de aproximativ un an, și mai apropiat de Dobrogeanu după ce a fost nașul de cununie al fiicei sindicalistului. De aici au apărut și ultimele speculații lansate în conferința de presă a PNL Gorj, pe seama ajutorului pe care i l-ar fi acordat Rușeț cumătrului său în privința evitării disponibilizării.
Varianta oficială ar fi aceea că liderul sindical chiar dorește să se pensioneze însă nu i se recunoaște grupa de muncă, acesta ar fi motivul din care a dat compania în judecată.

Samsar de mașini

Marcel-Dobrogeanu5

Marcel-Dobrogeanu4

Marcel-Dobrogeanu-casa

Pe lângă activitatea sindicală, Marcel Dobrogeanu se ocupă și cu vânzarea de autoturisme ”pe persoană fizică”. Pe rolul tribunalului există mai multe procese în care sindicalistul a obținut returnarea taxei de mediu plătită pentru unele mașini pe care le-a vândut ulterior. În prezent, acesta deține un BMW X3, căruia i-a preluat numărul de înmatriculare de la un alt SUV BMW pe care Dobrogeanu l-a comercializat între timp. Negustorul sindical e îndrăgostit de marca germană pentru că mai are în dotare și o motocicletă BMW, dacă n-o fi vândut-o de la momentul în care și-a făcut publică fotografia.
Liderul CFU Rovinari punctează și la capitolul imobiliar într-o declarație de avere neoficială, fiind proprietarul unei vile plasată în zona comercială de sud a orașului Tg-Jiu.loading...
Loading...

Citește și

Deputatul Vîlceanu a clarificat situația Memorandumului pentru CEO: Împrumut de la Trezorerie pentru certificatele de carbon din 2019, iar apoi o altă schemă de sprijin!

Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, a dat asigurări că memorandumul pentru CE Oltenia, privind …

3 comentarii

  1. Stanciu cristina

    Borfasul asta sta pe banii statului la CEO si tineri care au famili sunt disponibilizati fortat,iesiti in strada si blocati activitatea CEO oameni buni care lucrati acolo,cereti-va drepturile singuri in strada nu prin asa zisi lideri sindicali care sunt milionari in euro si voi habar nu aveti,vezi Mitrescu,Ruset….etc.ce avere detin dar nu la vedere oameni buni,aveti curaj si uniti-va toti si blocati activitatea intr-o zi iesind in strada,fara sindicate,voi toti veti reusi daca sunteti UNITI! Curaj si iesiti in strada!!!!

    • In afara de ceea ce poarta definiția de anarhie, aveti si alte soluții in vedere, doamna Cristina Stanciu?? Pai nu reușesc ei sa fie organizați nici având 😆 Organizatie😆, dar de capul lui, fiecare!! Si cum sa iasă ” in strada”? Ca era Victoriei plină pe la 10, 30! Unde ar mai încăpea si ceilalti? Si sa iasă toti in același timp, sau pe rând , pentru ca intr-o zi unul s-ar putea sa aibă parastas, alții au oameni la munca -culesul porumbului, viei…!! Pai cine sa vina la chemare, cei care au votat si i-au ales pe cei din fruntea sindicatelor??Acum v-ati prins ca sunt prosti si nu va reprezintă ?? Atunci cum sunt cei care i-au votat, inteligenți ? Sa iasă in strada , SA CE ??? Care-i doleanța?? Aceiași de 15 ani, nicio familie din GORJ fara un angajat in cariere/termo/Minprest/Olserv etc! Si ce ati cerut, asta v-au dat decidenții , angajări!! In societățile normale, se militează pentru ieșirea cât mai târzie spre deloc la pensie, doar voi , Deștepții României considerați benefică ieșirea unui anticipat la pensie sau cum ati îmbogățit prostește vocabularul cu ” Pre-pensionabil” ! Considerați ca sunteti pe calea cea buna cand un condamnat pentru șantaj nu v-a mai putea scrie ” dezvăluiri” despre cei care nu au mai trecut pe la el sau pe la casieria șefilor lui!! Hai sictir cu dezvăluirile tale, Matei!! Nu ca sindicaliștii ce reprezintă alți sindicaliști ar fi mai breji! Toti de-a valma va bateți joc de soarta nepoților ! Șandramaua asta numita C.E.O poate exista in continuare , pe piața anilor 2015-2025 cu maxim 5000 de angajați !! Orice încercare de a o menține, ” politically correct” , cu organigrama supradimensionată, înseamnă moarte subita si pierderea tuturor locurilor de munca!! Asa cum concluzionează in prima fraza postarea de mai jos, companiile proprietatea statului sunt supuse , nu doar in Romania, jafului permanent!!

  2. Atata timp cat CEO ,v-a fi companie de stat,statul roman v-a fi jefuit din greu ,tocmai de cei care nu ar trebui sa o faca .Daca un cetatean roman oarecare ,nu are mijloace sa se opuna jafului [lignitul nu-i proprietatea companiei miniere], angajatul minier are aceste mijloace,dar sta impasibil,incapabil sa reactioneze colectiv la tallhariile unora,pe care el i-a pus sa-i apere drepturile.Asta se numeste LASITATE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: