sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 3:40

EXCLUSIV! Cum va fi reorganizat CEO și cine sunt directorii noilor structuri

colaj-ceo

Planul de reorganizare a Complexului Energetic Oltenia este creionat în linii mari și ar putea fi propus spre aprobarea Directoratului companiei în perioada imediat următoare. Potrivit unor surse, comisia desemnată de conducerea CEO să găsească cea mai eficientă formă de organizare ar fi prezentat deja mai multe variante, iar planul agreat de administrația companiei include două sucursale miniere și trei energetice. Odată cu aprobarea proiectului de organizare de către Directorat, vor fi desemnate și persoanele care vor conduce noile structuri din cadrul companiei.

burlan

Carierele și termocentralele, grupate în subordinea sucursalelor

Practic, viitoarea structură de organizare a CEO este schițată în jurul acelorași divizii, Minieră și Energetică, care vor fi compuse din două sucursale miniere, respectiv, trei sucursale energetice.
Noua schemă organizatorică a Diviziei Miniere va cuprinde Sucursala Rovinari, ce include carierele Roșia, Pinoasa și Rovinari, și Sucursala Motru, care va îngloba carierele Jilț Nord, Jilț Sud, Lupoaia, Roșiuța și Husnicioara.

Schimbări vor avea loc și la conducerea ECFU Motru și UÎC, Valentin Tatomir și Adrian Giurcău urmând să fie înlocuiți în funcții. 

Divizia Energetică va conține Sucursala Electrocentrale Rovinari, Sucursala Electrocentrale Turceni și Sucursala Electrocentrale Craiova, în care vor fi reunite termocentralele Ișalnița și Craiova II.
Subordonate direct Diviziei Miniere vor rămâne ECFU Motru și Unitatea de Închidere și Conservare (UÎC), cu fostele mine de subteran de la Motru și Dragotești, dar și cu fostele exploatări Seciuri și Peșteana Sud. Noutatea este că în cea de-a doua jumătate a anului este foarte posibil ca și cariera Husnicioara să treacă de la Sucursala Motru la UÎC, urmând să fie închisă din cauză cu generează pierderi consistente.

Nume noi în conducerea structurilor CEO

davitoiu-gheorghe-2

Dacă la nivelul conducerii Diviziei Miniere și la cea Energetică nu se preconizează schimbări, Daniel Antonie și Ionel Ilie urmând să fie menținuți în funcții, la șefia sucursalelor sunt vehiculate mai multe nume ce ar urma să fie validate de către Directoratul CEO.
Astfel, la conducerea Sucursalei Miniere Rovinari ar urma să fie numit Ion Paraschivu, actualul director al Direcției de Producție din cadrul SDM. La șefia Sucursalei Miniere Motru, cel mai probabil va fi înscăunat Daniel Burlan, fostul director al SNLO, în prezent inginer în SDM, aflat indezirabil în perioada cât compania a fost condusă de Laurențiu Ciurel, reevaluat de noua conducere. În cărți pentru a conduce SM Motru este și Mihail Dafinoiu, actualul director de la Roșiuța, însă există posibilitatea ca acesta să revină la SDM pe postul lăsat liber de Paraschivu, pe care l-a mai deținut anterior.

motocu
Potrivit surselor citate, la cârma Sucursalei Electrocentrale Rovinari ar urma să fie instalat Gheorghe Leșu Davițoiu, director care a mai condus în trecut termocentrala, dar și fosta EM Rovinari.
La conducerea termocentralelor de la Turceni și Craiova sunt vehiculate numele lui Marian Motocu, cel care a mai deținut funcții de conducere la vârful fostelor complexuri energetice din zonă și Sorin Alecu, fost director al Diviziei Strategie Dezvoltare cât timp Constantin Bălășoiu a condus CEO.
Deocamdată nu se știe cu exactitate care dintre cei doi va fi desemnat la Turceni și care la Craiova.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

10 comentarii

 1. La sucursala Motru director bun ar fi Caragea sau Enescu . Fără Burlan .

 2. Caragea sau Enescu doar daca Rosca va fi numit in locul d.lui Ciubotarica

 3. Motocu asta are numai post cat sta el pe scaun apoi postul dispare si se infiinteaza altul dar doar pentru el! nu are de gand sa renunte la doctoratul plagiat!?retragete ca are de gand universitatea din craiova sa iti retraga titlul in urma autosesizarii!!

 4. Ciobotarica este mai smecher decat credeam,fiindca :

  1.Face Sucursala la Motru, ca sa-l linisteasca pe Rosca (eventual si Badita) si sa-l enerveze pe Marciuc(si pe oamenii lui de la Jilt)…
  2.Ca sa fie clar-discutam doar despre reorganizarea de acum ( martie 2016)
  3.Ii accepta pe liderii FNME (fiindca, momentan are nevoie de ei) ca sa creeze si sa adanceasca ruptura fata de SMEO .
  4.Reorganizarea, care a inceput (nu numai pe hartie, fiindca au fost facute numiri , demiteri ,decizii de infiintare de noi departamante ,servicii etc) este facuta in deplina clandestinitate.
  5.Legea tacerii instaurata in CEO si disperarea conducerii de a-si asigura secretizarea tuturor actelor care circula prin complexul energetic oltenia a ajuns la paroxism…

  PS
  Adica vrea sa-l schimbe pe PISC ? parca tocmai declarase ca e singurul profesionist din CEO !!! oricum nu se mai mira nimeni de ce decidide actuala conducere interimara…

 5. eu am incercat fara burlan si mi-a intrat apa-n mansarda!

 6. minerdesuprafata

  conducerea la bucuresti si ingineri sefi in sucursale asa se fac economiile la salarii!

 7. Doar apropiați ai fostului pdl. Rusine.parca burlan avea ceva probleme. Acum au dispărut?

 8. astia ar trebui trimisi pe V Alexandri nu pusi directori la CEO. iar despre alecu , numai tinand cont de pregatirea profesionala, ma ingrozesc gandindu-ma la ce evolutie va avea sucursala ce o va conduce.

 9. DOMNULE CIUBOTARICA, IN STRADA A FOST ȘI HORHOIANU CU MARIESCU !STRIGAU CAT II ȚINEA GURA JOS CIUBOTARICA!

 10. fara DIRECTORULSPECIALIST, DE NECLINTIT, Motocu care a ocupat atatea posturi de nu sa lipit nik de el ,ca apa de gasca !sustine nepotismele , are fina angajata la craioava 2 fochista CU CONCURRSUL DIRECTORULUI VASILE DAN si sta la birou pe post de secretara,!!!FINU FILIP E DIRECTOR SI FINU PARASCHIV SEF DEPARTAMENT LA CEO …ASTA REZULTA DACA MAI RAMANE IN GORJ SEDIUL CEO VOR LUA SI MAI MULT AMPLOARE NEPOTISMELE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.