duminică , 19 ianuarie 2020 - 12:07

Exclusiv! Demisia lui Aurel Medinţu a rămas fără obiect: „Fostul CS a fost vârf de lance în acţiunile concertate împotriva CE Oltenia!”

aurel-medintiu07

Directorul Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, cel care în mandatul de preşedinte al Consiliului de Supraveghere (CS) al lui Dorin Spătaru şi-a dat demisia, a rupt tăcerea. Din 2 martie de când acesta a luat decizia cu pricina, au dispărut protestele, componenţa CS a fost modificată semnificativ şi a fost semnat CCM-ul.

Aurel Medinţu a demisionat din cauza lui Gabriel Dumitraşcu şi a lui Dorin Cătălin Spătaru, ex-şefii CS. El a dezvăluit faptul că „profesionistul” în energie, Spătaru, a cerut… o poză a unei instalaţii energetice pentru a stabili „o oportunitate de reabilitare”. De asemenea, Gabriel Dumitraşcu a vândut la Hidroelectrica energie cu 148 de lei şi asta, cu titlu de laudă, pentru ca la scurt timp, să cumpere de la CEO cu 154 de lei! Din cauza acestor doi „experţi”, Aurel Medinţu a demisionat la începutul lunii martie. Motivele deciziei sale nu mai sunt însă valabile.

Foştii supraveghetori au pus-o de-un blocaj la CEO

Iată declaraţiile lui Aurel Medinţu, în legătură cu ce s-a petrecut în culise până la revocarea din CS a lui Gabriel Dumitraşcu, administrator special al Hidroelectrica, Dorin Cătălin Spătaru şi a lui Răzvan Purdilă, director în cadrul Transelectrica: „Am văzut foarte multă lume de la consiliul de supraveghere, mă rog, din fostul Consiliu, care s-a pronunțat în ultimul timp și cu privire la demisia mea, care, în momentul de față nu mai are niciun obiect, dar și cu privire la situația companiei. Prin demisia din 2 martie am vrut să trag un semnal de alarmă. Au fost două motive: se ajunsese la un blocaj, la o situație aberantă, în care Directoratul nu mai putea face nimic din ce își propunea fiindcă parte din CS nu mai voia să aprobe nimic, nu mai semna nimic. În același timp au fost acțiuni concertate împotriva CEO, sindicalişti în greva foamei, protestul din subteran, fel de fel de reclamații, Fondul Proprietatea ne dăduse în judecată. În toate acestea, vârf de lance era Consiliu de Supraveghere, coordona acţiunile împotriva companiei, poate nu în totalitatea lui, dar acest lucru nu era deloc în regulă. Acesta a fost un prim motiv al demisiei mele. Al doilea a fost modul abuziv față de mine, ca persoană, după ce două firme m-au dat cu un anumit punctaj, și există acel document, selectat pentru a conduce Divizia Energetică iar Consiliul de Supraveghere, mai exact Gabriel Dumitrașcu, nu a vrut să semneze cu mine contractul de mandat. Nu a vrut, iar acest lucru nu avea nicio treabă cu activitatea din Complex. Până la urmă se ajunsese la o situație încurcată fără să vreau și care nu era absolut deloc în interesul societății. Spătaru (numit preşedinte al CS, după Gabriel Dumitraşcu, n.red.) a desăvârșit ceea ce începuse Dumitrașcu, spunând că vrea reluarea selecției, cu argumentul că vrea să vadă mai mulți candidați. Cum să vrei mai mulți candidați după ce s-a dat rezultatul? Vrei mai mulți candidați în etapa de selecție, nu după ce s-a tras linie și există un rezultat. Treaba asta m-a nemulțumit profund. Situația din 2 martie nu mai există acum. Demisia mea a rămas fără obiect. În Consiliul s-a schimbat componența și nici nu mai există tensiuni sociale în companie fiindcă nu le mai provoacă nimeni”.

„Mi-a cerut o poză cu instalaţia… Am refuzat să mai stau de vorbă cu el!”

CV-ul lui Spătaru e garnisit cu cele mai diverse activități, vânzare engros de detergenți, vânzări engros de ulei de motor, lemn, surcele, uși, ferestre din termopan și asta „m-a enervat”, a mai spus Aurel Medinţu. „Este clar că nu avea (Cătălin Spătaru, n.red.) nicio legătură cu ceea ce înseamnă energie și, cu atât mai mult, să stabilească oportunitatea reabilitării unui grup energetic. Vreau să vă spun că nici eu nu trebuie să decid oportunitatea unei astfel de lucrări, nici al șef, ci acel om care lucrează acolo. El știe când este momentul să faci o astfel de lucrare la un grup energetic. Îți trebuie școală și ani întregi de experiență. Spătaru a înțeles că oportunitatea o stabilește el. Ne-a spus chiar să-i aducem poza cu instalația respectivă și să stabilească oportunitatea reabilitării… Ceva de speriat! Am refuzat să mai discut cu el. Asta a fost! Gabriel Dumitraşcu, prin şedinţe, se dădea un mare specialist, că a revoluţionat vânzarea de energie, eu ştiind că sunt meseriaşi adevăraţi la Hidroelectrica şi nu el se ocupa cu asta. S-a lăudat că a vândut energie cu 148 de lei în urmă cu vreo lună, pentru ca în aprilie să cumpere de la CEO cu 154 de lei! E o fanfaranodă din partea lui. Deci, cam aşa au stat lucrurile”, a mai spus Aurel Medinţu.

loading...
Loading...

Citește și

IN-CRE-DI-BIL! Fiul patronului cofetăriei din Tg-Jiu unde a fost filmat un șobolan pe perete, numit șef la Protecția Consumatorului Gorj!

Comisarul Constantin Milosteanu, fiul acționarului majoritar al Societății de Alimentație Publică Cofetării Patiserii VENUS SA, …

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.