sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 9:45

EXCLUSIV FOTO: Primarul Hanu a sărbătorit un deceniu de mandat cu grătar şi lăutari la Cula Glogoveanu

cula2

Primarul Dorin Hanu a încins grătarele, miercuri seara, în incinta monumentului istoric Ansamblu Glogoveanu, pentru a sărbători 10 ani de mandat în fruntea Primăriei Motru, la chermeză fiind chemată toată floarea cea vestită a mineritului motrean, oameni de afaceri apropiaţi de edil şi angajaţi ai instituţiei pe care o conduce de un deceniu, câţiva consilieri locali şi colegi de partid.

A afumat un monument istoric

Dorin Hanu se află în fruntea Primăriei Motru de două mandate şi jumătate şi n-a vrut să lase momentul să treacă nemarcat aşa cum se cuvine cu masă mare, un grătar care să afume din belşug un monument istoric care în orice stat civilizat ar fi îngrijit ca o comoară arhitectonică preţioasă şi, e de la sine înţeles, lăutari care să asurzească jumătate din împrejurimi pentru a putea satisface nevoia de distracţie a celor care au dănţuit încă de când s-au prezentat la chef.
Maşinile celor veniţi la petrecerea primarului au început să ocupe spaţiul din faţa Ansamblului Glogoveanu încă dinainte de lăsarea serii şi mulţi oaspeţi au şi încins hora în curtea culei, acolo unde a fost instalat şi un cort precum cele din bâlciuri.
La party au participat angajaţii primăriei, directori şi lideri de sindicat din minerit şi, conform unor surse, oameni de afaceri cu care Hanu are relaţii cordiale ori de câte ori primăria trebuie să realizeze vreo lucrare plătită din bugetul statului.
Grătarul cu mici şi sortimente variate din carne a fost plasat strategic chiar lângă peretele culei, ca nu cumva să se împiedice de el cei care horeau de mama focului pe aleea din apropiere, dar nici să nu fie prea departe de masa ce fusese aranjată sub cortul roşu ca focul, ca omagiu adus partidului care l-a făcut primar etern, se pare, pe Dorin Hanu. Fumul de la grătar atingea direct zidul monumentului istoric deja degradat pe alocuri, semn că nu e prima dată când cei care chefuiesc aici ignoră importanţa clădirii.
Nu la fel de indiferenţi au fost cei prezenţi în curtea ansamblului în momentul în care au observat aparatul de fotografiat, aşa că trei dintre ei, probabil trepăduşii primarului, au şi ieşit în stradă să vadă cine face poze, ca să-i poată da raportul lui Dorin Hanu.

Mizerie şi inundaţii, „realizările” primarului Hanu

Cu toate că primarul a găsit de cuviinţă să marcheze cei 10 ani de când conduce oraşul Motru, cei care i-au acordat votul deja la trei scrutine se pare că încep să se împuţineze şi au şi motive serioase.
Pe internet, motrenii au postat o serie de fotografii care vorbesc de la sine despre ceea ce a făcut primarul Dorin Hanu pentru oraşul pe care-l conduce de atâta amar de vreme. Ploile îneacă până şi străzile din centrul oraşului, pentru că reţeaua de canalizare pare a fi extrem de proastă, aleile, nerecondiţionate cu anii, abia se mai văd printre blocuri, ghenele de gunoi – insuficiente şi neridicate la timp – obligă pe cei care le folosesc să arunce la întâmplare resturile menajere, gurile de canal fără capac sunt adevărate capcane ale morţi pe străzi, băncile abia se mai văd dintre buruieni, iar apa de la robinet are culoarea maro din cauza reţelei vechi.
Poate că din sediul impozant al Primăriei Motru realitatea nu pare atât de brutală, aşa că n-a existat niciun motiv care să-i strice cheful de petrecere lui Hanu.
Lucru care nici n-ar fi de condamnat până la urmă, dacă realizările sale ar fi într-adevăr remarcabile şi, mai ales, dacă bucuria lui la 10 ani de mandat s-ar fi manifestat oriunde altundeva, nu în incinta unui monument istoric a cărui construcţie, având ca bază un beci mai vechi, a început în secolul al XVII-lea în mai multe etape şi care e întregit de o biserică paracliser cu hramul Sf. Nicolae. Lăcaşul sfânt şi-a păstrat încă pictura originală, motiv tocmai bun să suporte fumul grătarelor încinse de către potentaţii care-şi sărbătoresc aici diverse evenimente din viaţă.
Se spune că între culă şi biserică există catacombe care ies într-un luminiş de pe marginea râului Motru şi care erau folosite în caz de asediu.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce spune deputatul Vîlceanu despre cei doi afaceriști propuși pentru Consiliul de Supraveghere al CEO: Sunt extrem de inteligenți și adaptați la ce înseamnă economie!

Răzvan Alex Ionescu și Iulian Vasile Popescu sunt doi târgujieni susținuți de PNL Gorj pentru …

3 comentarii

  1. Tara prostilor

    Vrajeala… A fost cheful de partid cu ocazia castigarii alegerilor parlamentare!!

  2. Hanu cand se va apuca oare sa stranga si maidanezii din oras?

  3. Cetatean Din Motru

    Cit a furat si nenorocitu asta de HANU DORIN primar in orasu motru , el si cu rimescu a jupuit orasu motru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: